icon

Rozširujúce štúdium matematika/fyzika v Prešove

martinkadz1988
17. feb 2021

Ahojte, je tu niekto kto študuje alebo študoval matematiku alebo fyziku v Prešove? Zaujíma ma náročnosť, ako skúšky prebiehali a prijímačky. Kľudne i súkromnou správou. Ďakujem🙂

lenka1391
11. máj 2022

Ahojte, prosím Vás je tu niekto kto sa chystá tento rok na RŠ matematiky do BB? Pýtam sa informačne či je šanca, že sa štúdium otvorí, keďže majú podmienku min.15 prihlásených

luxus10
27. máj 2022

dievcata, ako to tu tak citam.... ake mate vzdelanie? ste uz ucitelky, len si chcete rozsirit aprobaciu? ci mate ine vzdelanie? ake? a co vas vedie prave ku mat a fyz?

dara_1992
29. máj 2022

@udose Ahoj, ja študujem RŠ nakoniec v KE.

udose
29. máj 2022

@dara_1992 a co konkrétne?? Ide to? Alebo je to ťažké?

dara_1992
30. máj 2022

RŠ fyziky ......prvý semester bol masaker, teraz sa to trošku dá zvládnúť.

lenka1391
2. jún 2022

@luxus10 Ahoj, áno ja som učiteľka. Mám aprobáciu bio-chem, ale nakoľko dotačne je málo hodín na týchto predmetoch, úväzok mám zlepený ešte kadečím a preto chcem ďalší predmet. Matika ako hlavný predmet je časovo úplne perfektná a učiteľov matiky je málo... vždy som k nej aj mala vzťah, tak preto u mňa

aessirr1805
14. jún 2022

Ahojte, NEODPORÚČAM RŠ fyziky na UNIPO!!! ak chcete viac info, kľudne mi napíšte. Ja zvažujem UMB, tam by to mohlo byť normálnejšie.

ludka44
15. jún 2022

@aessirr1805 prečo? Ja som práve ukončila prvý ročník s veľmi dobrým pocitom aj prospechom.

davidos222
19. jún 2022

@aessirr1805 ahoj, mam par otazok na rozsirujuce studium...mozeme si pisat cez mail davidos222@azet.sk napis mi, potrebujem zodpovedat oar otazok

majka765
5. júl 2022

Ahojte, nedáva si niekto prihlášku na rozširujúce štúdium matematiky do Košíc alebo do Banskej Bystrice? A tí, ktorí ste už študovali v BB tento školský rok, prosím vás, mali ste vyučovanie dištančne, alebo prezenčne? Ďakujem.

misana84
30. júl 2022

@martinkadz1988 dobrý den prajem, prosím Vas ako Vam to ide? je to narocne studium? da sa to zvladnut? ja zvažujem, že si dam prihlasku

misana84
30. júl 2022

@dara_1992 preco bol masaker? je toho vela?tažke?

martinkadz1988
autor
31. júl 2022

@misana84 Takisto som skoncila 1.rocnik s dobrym pocitom i vysledkami....a to som sa v septembri bala,ze ani 1.skusku nedam.....pre mna ako absolventku humanitneho smeru to bolo zo zaciatku narocne a priprava a ucenie na skusky po veceroch i 2 tyzdne trva...ale vsade sa treba ucit, na kazdej VS....a su to naucitelne veci 🙂

misana84
31. júl 2022

@martinkadz1988 ďakujem krásne… a vedeli/ pamätali ste nejaké základy zo strednej?

lenka8522
31. júl 2022

@misana84 kľudne si dajte prihlášku, ja som tento rok skončila, tiež som nemala základy ale dalo sa to...musela som sa učiť, to je jasné,na začiatku niektoré veci nepochopiteľné 😄 ale dá sa to zvládnuť

misana84
31. júl 2022

@lenka8522 dakujem za povzbudenie...tak tento rok budem mat cas :D tak ked sa nepustim do toho teraz tak už asi nikdy...a aky je tam poplatok?na stranke som to nenasla

misana84
31. júl 2022

@aessirr1805 prečo nedoporučujete?

martinkadz1988
autor
1. aug 2022

@misana84 ja som na strednej ziadnu fyziku nemala :D

lenka8522
1. aug 2022

@misana84 my sme platili 600€ ale neviem či už nie je viacej tento rok

luxus10
1. aug 2022

dievcence a na tom rozsirujucom studiu vas ucia to co sa realne na skolach uci? ci stale tie icke aritmetiky, algebry, analyzy?a priklady na skuskach zo zbierky -demidovic- minorskij?

luxus10
1. aug 2022

nie icke ale nenumericke....

misana84
1. aug 2022

@luxus10 podla mna zaklady lebo za 2 roky by sa nestihlo viac( si myslim) uvidime a aj mna by zaujimala odpoved

aessirr1805
7. aug 2022

@misana84 od základov to má ďaleko, učí sa normálne vysokoškoslká fyzika s minimálnym rozdielom od denných študentov.. ako kto má k fyzike vzťah, baví ho to, rád drie dni a noci, tak to zvládne, štúdium to určite nie je jendoduché, podľa mňa zbytočne komplikované a náročné s minimálnou využiteľnosťou v praxi, či už na ZŠ alebo SŠ... preto určite neodporúčam Prešov, ale samozrejme nech sa rozhodne každý podľa seba 🙂 ja posielam prihlášku na UMB, dúfam, že tam to je normálnejšie

martinkadz1988
autor
8. aug 2022

@aessirr1805 učí sa vysokoškolská to áno a mohla by som rozprávať aké to pre mňa bolo....čo mám filozofiu - etiku na začiatku....po prvej prednáške som si povedala, že končím a to nedám....využiteľnosť v praxi je malá....ale nemôžem čakať na VŠ, že ma budú učiť, čo je to hustota alebo teplota :D máme okruhy na skúšky...a teda ako som vyššie písala, po večeroch a tým myslím 2-3 hod....cca 2 týždne sa dá....na začiatku som si vravela, že Ečka mi stačia, hlavne, že prejdem....a rok za mnou a teda Ečko nemám ani jedno 🙂 a jednoducho papier do práce potrebujem, nemyslím si, že inde to bude lepšie......všade sa treba učiť....zadarmo vám nikto nič nedá.....ale teda, že by som drela doslova deň/noc povedať nemôžem....zodpovedne sa učiť

aessirr1805
9. aug 2022

@martinkadz1988 tak to je super potom, držím prsty v štúdium, ja mám úplne odlišnú skúsenosť s Prešovom 🙂

didi2102
31. aug 2022

Žienky nieje tu niekto kto bude dochádzať má rozširujúce do Po od Popradu, Lm a pod ,ja nastupujem na Fyz do 1.rocnika

cka
31. aug 2022

Ahojte, neviete poradiť, otvára sa niekde rozsirujuce štúdium matematiky v KE alebo PO?

zuzanockamt
31. aug 2022

@aessirr1805 Zaujal ma názor. Neviem, akú máš aprobáciu, ja mám vyštudovanú matiku. Ale klasicky denne 5 rokov ešte za mlada. Tiež to malo od základov ďaleko - matematická analýza - derivácie, integrály, programovanie, rezy telies, výroková logika atď. Nič z toho na ZŠ ako učiteľ nevyužívam. To isté druhý aprobačný predmet. Takže netreba očakávať, že to budú na rozširujúcom štúdiu len premeny jednotiek a počítanie rýchlosti a dráhy 😊

misana84
31. aug 2022

@zuzanockamt suhlasim ale si neviem predstavit, že obsah 5 rocneho studia vtesnaju do 2 rokov...pricom ten druhy ked som pozerala predmety zamerane na didaktiku

zuzanockamt
31. aug 2022

@misana84 Určite nevtesnajú. Neviem si predstaviť, že niekto matiku vyštuduje za 2 roky. Určite je tá úroveň potom nižšia.