Rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky v tomto roku
Ahojte, neviete, ci sa tohto roku naozaj nikde neotvara rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky?
Neviem, ci som vyčerpala všetky možnosti. Ale kde som písala, tak som dostala info, ze neotvaraju😥
Nemáte prosím niektora info,resp. neplánujete tiež ist študovať 2021?
Mam učiteľstvo 2.stupen a stredné školy a toto je zrejme jediná možnosť ako učiť 1.stupeň.
Ďakujem
Ahojte, písala som do BB a dostala som správu:
Dobrý deň
všetci uchádzači, ktorí poslali prihlášky a mali ich v poriadku (t.z., že neboli dodatočne vyzvaní študijným oddelením na doplnenie informácií) by mali byť prijatí. Ja sa aktuá,lne k týmto zoznamom neviem tiež dostať.
Kedže prihlášky ste posielali do 30.6. a my sme takmer ešte týždeň boli nefunkční (kvôli kybernetickému útoku na UMB a našu infraštruktúru), všetko sa nám poposúvalo a aj posielanie prijatia v rámci rozširujúceho štúdia. Aktuálne si čerpajú kolegyne dovolenku. Prijatia budeme zasielať po 16.8.2023.
V kópii posielam info aj vedúcej študijného oddelenia, ktorá by mala od 16.8. vám odpísať.
@nastasyk Ahoj, tiež nastupujem do ZA tento rok. Prosím ťa vieš mi poslať link na tú skupinu ? Asi je súkromná , nenašlo mi ju. Ďakujem. M.
Ahojte, idete zajtra niekto do RK na prijímačky? Neviete ako to tam chodí? Je to že fakt testy M, SJL a aj výtvarná hudobná a telesná? Niekde som čítala ze robili len akoby rozhovor ...
@caterpilar nešla som
Áno bola som, slovenčina gramatika prehľad, niečo menej z literatúry, matika 5 uloh, čisto logické, výtvarná kresliť zátišie, hudobná vybrala mi jednu pieseň zahrať a inú zaspievať, telesná kotule, stoj na lopatkách, niečo z basketbalu- nahrávky, dribling, nízky štart, nízky a vysoký skiping, zakopavanie, predkopavanie
To je asi všetko
Bolo nás na zozname 18, prišlo nás 9, a jedna neurobila
@dafnia koľko a aké objekty boli v zátiší?
A otvoria teda pre 8 ľudí?
Ako ktoré, niekde bol len jeden niekde dva objekty, boli také ľahké, pohár, váza , hrniec , šálka
@caterpilar ja som tiež neišla... som im včera písala, že neprídem. Nemala som čas sa na to pripraviť a nechcela som tam ísť nepripravená... Tak dúfam, že BB vyjde
Hurá, takže v polovici septembra ra príde info, dekrét o prijatí na UMB, ak sme mali v prihláške všetko, kto sa chystá?
Našla som túto skupinku a tiež sa do nej pridávam, volala som na umb včera a povedali mi, že sa ospravedlňujú , ale robia všetko preto aby to odišlo čo najskôr, že potrebujú ešte do obálok pribaliť všetky potrebné info pre uchádzačov, tak dúfajme že to bude čo najskôr.
Ahojte,prosim vie mi niektora z vás poradiť ohľadom štúdia predprimarneho vzdelávania? Mám vyštudovaný prirodovedny mgr odbor a k tomu dvojročné doplňujúce štúdium pedagogiky čo má oprávňuje učiť 2.stupen zš a SŠ. Momentalne si však potrebujem spraviť (pokiaľ je teda taka možnosť - rozsirujuce štúdium na to aby som bola plnohodnotný učiteľ v škôlke. Existuje aj niečo ako doplňujúce štúdium pre predprimarnu pg.? Ktoré teda trvá menej ako tri roky? Alebo musim ísť normálne dialkovo na riadne bc . štúdium ktore trvá 4roky. ? Ďakujem za info!
@domin868 Áno, tento rok otvarali rozširujúce štúdium na MŠ v Ružomberku: https://www.ccvpfku.sk/ponuka-ccv-pf-ku/rozsiru... Dokonca bez prijímačiek 🙂 Ale teda tento rok som to videla po prvýkrat, že také niečo existuje
@domin868 Najčastejšie si robia učiteľky v MŠ k titulu "druhú" maturitu, teda pomaturitné štúdium učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo. Lenže vtedy budeš zaradená na základe stredoškolského vzdelania. Ale tento rok som našla rozširujúce štúdium v Ružomberku pre predprimárne vzdelávanie.

@dafnia Mám tam poslané. Pozerala som si to. Stále dúfam, že už príde čo najskôr odpoveď z BB, aby som sa nemusela učiť do RK. Ak to nepríde, tak tomu venujem 1 - 2 týždne pred prijímačkami a pôjdem to skúsiť 🙂