Rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky v tomto roku
Ahojte, neviete, ci sa tohto roku naozaj nikde neotvara rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky?
Neviem, ci som vyčerpala všetky možnosti. Ale kde som písala, tak som dostala info, ze neotvaraju😥
Nemáte prosím niektora info,resp. neplánujete tiež ist študovať 2021?
Mam učiteľstvo 2.stupen a stredné školy a toto je zrejme jediná možnosť ako učiť 1.stupeň.
Ďakujem
@caterpilar netreba sa predpripravit, kazdy profak ocakava nieco ine. Niekde budete robit len seminarku, inde skusku online, niekde skusku pisomne. Matika, tam treba viac. Priklady sme ani nepocitali, tam je to skor o logike, najst vhodny sposob, ako ziakovi vysvetlis roznymi sposobmi postup. Vobec sa neucis pre nas zaklad, ze kolko je napr. 2*2, ale rozklady, desiatky, mnoziny. Jenoznacne odporucam knihu od Krizalkovica - matematika pri 1.st. S tou pojdete cele dva roky a naozaj je tam vsetko, co vyzaduju aj na statniciach...
@roja310 co sa tyka hudobnej :D tak ta bola uplne najlepsia. Spolocne sme spievali a zabavnou formou sme rovno na prednaske spravili skusku...Vobec sa hudobnej bat nemusis. Takze dost narocne predmety boli didaktiky a to SJ a Mat.
@afronikaa prosím ťa a ako prebiehala výtvarná? Prednášky a skúška. Ďakujem
@afronikaa to je táto kniha? https://www.infogate.sk/?fn=detailBiblioFormChi...
@caterpilar nie, toto je ona https://www.antikvariatshop.sk/kniha/f7551/sedi...
co sa tyka vytvarnej, skuska bola online, nejaka teoria...
@afronikaa takže žiadne diela ste nevyrábali?
@caterpilar záleží kto učí, my sme vyrábali diela
@caterpilar my nie
@caterpilar mám tu knihu, ozvi sa koncom leta
@tortelinka rezervuj mi ju, prosím. Ďakujem.
ja si fakt neviem predstaviť, čo sa na MAT preberá na štúdium 1. stupňa. Sin, cos, logaritmy, vysokoškolská matematika, ....? Niekto písal, že "len" didaktika matematiky. To tá didaktika je taká náročná?
@caterpilar tak podľa toho čo je v zozname aj do RK to napríklad nie je matika len 1-4 ...takže sa tam asi očakáva viac. Aj keď je to psycho, lebo aj tak ju "nemozes" učiť na druhom stupni ...
@caterpilar nie, preberá sa numeracia scitania, odcitania, nasobenie, delenie, geometria, karteziansky sucin, kardinalne, ordinalne cisla, mnoziny. Musis ale poznat viacero sposobov, ako ziakovi vysvetlit ucivo. Rozklady jednotky, desiatky atd... a vlastne sa začína už preberať aj 5 ročník, keďže máme novú reformu ...
@afronikaa takže všetko také praktické, čo využijem v praxi.
Ahojte z RK mi uz prisla pozvanka na prijimacky - 23.8. Z BB este nic. Neprislo niekomu uz z BB nieco?
@caterpilar mne to nijako praktické neprišlo
Idete niekto do toho RK na rozširujúce? Akože keď videla tie tezy z matematiky nebolo mi všetko jedno. Máme nejaké info, že ako to prebiehalo? Či nejaké konkrétne príklady alebo skôr teória. A telesná a hudobná? Veď na pozvánke nie je nič ani že doneste si nejaké výkresy, prezlečenie... Mám z toho divný pocit. A naučiť sa hrať a zaspievať 10 piesní ..
@koriblik @mela7
@haannka máš sa, ďakujem
Ahojte, do Žiliny cez BA ide niekto?
@roja310 aj ja do Za cez UK
@nastasyk
@caterpilar na Facebooku máme skupinu, čo ideme do za

@caterpilar to som popravde nepozerala... mne sa zdá ze je to aj kratšie v RK o semester ...