icon

Rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky v tomto roku

dida0702
10. mar 2021

Ahojte, neviete, ci sa tohto roku naozaj nikde neotvara rozširujúce štúdium primárnej pedagogiky?
Neviem, ci som vyčerpala všetky možnosti. Ale kde som písala, tak som dostala info, ze neotvaraju😥
Nemáte prosím niektora info,resp. neplánujete tiež ist študovať 2021?
Mam učiteľstvo 2.stupen a stredné školy a toto je zrejme jediná možnosť ako učiť 1.stupeň.
Ďakujem

koriblik
13. júl 2023

@caterpilar to som popravde nepozerala... mne sa zdá ze je to aj kratšie v RK o semester ...

afronikaa
13. júl 2023

@caterpilar netreba sa predpripravit, kazdy profak ocakava nieco ine. Niekde budete robit len seminarku, inde skusku online, niekde skusku pisomne. Matika, tam treba viac. Priklady sme ani nepocitali, tam je to skor o logike, najst vhodny sposob, ako ziakovi vysvetlis roznymi sposobmi postup. Vobec sa neucis pre nas zaklad, ze kolko je napr. 2*2, ale rozklady, desiatky, mnoziny. Jenoznacne odporucam knihu od Krizalkovica - matematika pri 1.st. S tou pojdete cele dva roky a naozaj je tam vsetko, co vyzaduju aj na statniciach...
@roja310 co sa tyka hudobnej :D tak ta bola uplne najlepsia. Spolocne sme spievali a zabavnou formou sme rovno na prednaske spravili skusku...Vobec sa hudobnej bat nemusis. Takze dost narocne predmety boli didaktiky a to SJ a Mat.

caterpilar
13. júl 2023

@afronikaa prosím ťa a ako prebiehala výtvarná? Prednášky a skúška. Ďakujem

afronikaa
13. júl 2023

@caterpilar nie, toto je ona https://www.antikvariatshop.sk/kniha/f7551/sedi...

co sa tyka vytvarnej, skuska bola online, nejaka teoria...

caterpilar
13. júl 2023

@afronikaa takže žiadne diela ste nevyrábali?

tortelinka
13. júl 2023

@caterpilar záleží kto učí, my sme vyrábali diela

afronikaa
14. júl 2023

@caterpilar my nie

tortelinka
14. júl 2023

@caterpilar mám tu knihu, ozvi sa koncom leta

caterpilar
14. júl 2023

@tortelinka rezervuj mi ju, prosím. Ďakujem.

nastasyk
15. júl 2023

@afronikaa ešte jedna otázka. Bol ak niekto kto neskoncil? Ze napr. Neprešiel cez tu matematiku? Ci všetci to zvládli. Dakujem.

afronikaa
15. júl 2023

@nastasyk veru boli, boli sme tusim 18 ti a 6 matiku opakuju :( tymto, ale nechcem strasit, neviem, co sa dialo na skuskach, ci nieco povedali, ci ako....

haannka
16. júl 2023

@afronikaa no v RK matika velmi podobne. Je nas 13 a 6 matiku opakuju. Takze asi vsade je to taky strasiak 🤷‍♀️

nastasyk
16. júl 2023

@afronikaa no ved hádam prejdeme, že ja mám za sebou matiku na gymnáziu, že ale úplne ma to straší, že kvôli matike to ne dorobím, 😁

caterpilar
16. júl 2023

ja si fakt neviem predstaviť, čo sa na MAT preberá na štúdium 1. stupňa. Sin, cos, logaritmy, vysokoškolská matematika, ....? Niekto písal, že "len" didaktika matematiky. To tá didaktika je taká náročná?

koriblik
16. júl 2023

@caterpilar tak podľa toho čo je v zozname aj do RK to napríklad nie je matika len 1-4 ...takže sa tam asi očakáva viac. Aj keď je to psycho, lebo aj tak ju "nemozes" učiť na druhom stupni ...

afronikaa
18. júl 2023

@caterpilar nie, preberá sa numeracia scitania, odcitania, nasobenie, delenie, geometria, karteziansky sucin, kardinalne, ordinalne cisla, mnoziny. Musis ale poznat viacero sposobov, ako ziakovi vysvetlit ucivo. Rozklady jednotky, desiatky atd... a vlastne sa začína už preberať aj 5 ročník, keďže máme novú reformu ...

caterpilar
18. júl 2023

@afronikaa takže všetko také praktické, čo využijem v praxi.

mela7
21. júl 2023

Ahojte z RK mi uz prisla pozvanka na prijimacky - 23.8. Z BB este nic. Neprislo niekomu uz z BB nieco?

tortelinka
21. júl 2023

@caterpilar mne to nijako praktické neprišlo

koriblik
22. júl 2023

@mela7 tiež mi prišlo len z RK a čakám na BB 🙂

dafnia
26. júl 2023

Idete niekto do toho RK na rozširujúce? Akože keď videla tie tezy z matematiky nebolo mi všetko jedno. Máme nejaké info, že ako to prebiehalo? Či nejaké konkrétne príklady alebo skôr teória. A telesná a hudobná? Veď na pozvánke nie je nič ani že doneste si nejaké výkresy, prezlečenie... Mám z toho divný pocit. A naučiť sa hrať a zaspievať 10 piesní ..
@koriblik @mela7
@haannka máš sa, ďakujem

koriblik
26. júl 2023

@dafnia mam tam poslane prihlášku, ale akosi som sa ešte nezačala učiť 🙈 slj som čosi otvorila, ale viac mam obavu z TV a hudobnej 🙂) nechce sa mi, preto čakám na odpoveď z Banskej Bystrice ..

roja310
26. júl 2023

Ahojte, do Žiliny cez BA ide niekto?

nastasyk
26. júl 2023

@roja310 ja idem cez UK do Ziliny

caterpilar
26. júl 2023

@roja310 aj ja do Za cez UK

nastasyk
26. júl 2023

@nastasyk