Skúsenosti a uplatnenie v biomedicínskom inžinierstve TUKE
Ahojte, tento rok som zmaturoval z chem a bio. Zvažujem štúdium na Storojnickej Fakulte TUKE odbor protetika a ortoitila a následne Ing štúdium Biomedicínske inžinierstvo. Ma niekto nejaké skúsenosti s týmito oblasťami? Dá sa v nich uplatniť? Pripadne ci je matematika náročná, pretože mám z nej mierny rešpekt. Na druhú stranu pochádzam z gymnázia, kde som ju mal 3 roky a mal som znamky 1-2. Ďakujem za vaše ohlasy.
@jankohrasko6 moj muz ma priamo na medicine ukonceny tento smer, v 3 rocniku museli ist bud alebo- vseobec lekarstvo/ bioinzinierstvo. Uplatnit sa urcite da, muz zacinal v nemocke a neopatologii ( vyskum a histologie rakoviny), neskor presiel po PhD na vyskum/ testovanie tych dobre liecitelnych typov. Ale mozes robit tieto veci skrz vyskum/ spracovanie dat a kadeco pre rozne velke farma koncerny. Ako najhorsi job to neni.
pred rokom sem pisala pani, ktorej dcera koncila studium na tuke v tomto odbore, nick si nepamatam, myslim ze pisala o tom, ze deti nastupilo do 1. roc. okolo45- 50, a studium ukoncilo 10 ludi...studium ze je narocne, ale nie nemozne vystudovat, velke sito pocas prvych rokov...a pracu mala hned po vs, ze si mohla vybrat z ponuk...a dcera bola velmi spokojna ...
@luxus10 ano je tam vela tazkych predmetov, moj si musel 3 roky odkrutit vo Viedni na medine a pekne anatomia a vsetko a potom mali tie uz ine predmety po tretiaku. Vela fyziky, chemie, informatiky. Vela ludi to necha, lebo je to tazke studium. Ale tie moznosti su siroke a hlavne hned mozes do zahranicia. Napr oki museli vsetko pisat v anglictine. Vsetky vedecke prace, studie, vlastne vsetko co robi je v anglictine.

pred rokom sem pisala pani, ktorej dcera koncila studium na tuke v tomto odbore, nick si nepamatam, myslim ze pisala o tom, ze deti nastupilo do 1. roc. okolo45- 50, a studium ukoncilo 10 ludi...studium ze je narocne, ale nie nemozne vystudovat, velke sito pocas prvych rokov...a pracu mala hned po vs, ze si mohla vybrat z ponuk...a dcera bola velmi spokojna ...