icon

Skúsenosti s pomaturitným štúdiom na diplomovanú všeobecnú sestru

danielak84
6. feb 2020

Dobry den.Uz dlhsiu dobu zvazujem ze by som isla studovat tento odbor.Vzdy som tuzila pracovat ako zdravotna sestra.Mam vystudovanu SZS-farmaceuticky laborant.Budem rada ak sa podelite o skusenosti ako prebieha studium,ake predmety sa vyucuju a pod.Studovat by som chcela v Nitre tak ak mate konretnu skusenost budem rada.

Strana
z2
fazulkova
6. feb 2020

ahoj 🙂.. no ja som tam- v Nr koncila 2004, takze uz dobre davno, presne nazvy predmetov si nepamatam..ide len o odborne predmety a uz sa veru mohlo aj vselico pomenit, aj vyucujuci, takze ti moc asi neporadim... nerozmyslala si nad VS studiom? aspon bc? inak, pri uplatneni som nemala problem, robila som aj v nemocnici, aj na viacerych ambulanciach. ak ta to stale tak laka, tak urcite do toho chod, ja som tiez vzdy hovorila, ze som si vybrala spravne, ze je to proste poslanie 🙂 aj ked teraz po dvoch materskych mam velke obavy sa tam vratit.. drzim palce 🙂

fazulkova
6. feb 2020

@danielak84 a este teda, ide o denne trojrocne studium, da sa ti pri detickach? mna este velmi laka hipoterapia, mozno raz nazbieram odvahu ..

danielak84
autor
6. feb 2020

@fazulkova tak od 2004 sa toho muselo pomenit vela😀,ja som v tom roku maturovala.Mam 4 deti tak by to bola makacka,najmladsi bude mat v marci 2 roky a ked pojde do skolky ja som chcela ist do skoly.Este je tam externy 2 rocny odbor zdravotna sestra,aj nad tym rozmyslam ale diplomovana sestra sa mi zda lepsi.

danielak84
autor
6. feb 2020

@fazulkova VS tu v Nitre nie je a cestovat sa mi moc nechce,mozno externe 1x do tyzdna by som to dala ale to sa pri tomto odbore urcite neda.

fazulkova
7. feb 2020

@danielak84 mas moj obdiv 🙂

danielak84
autor
7. feb 2020

@fazulkova a za co?Este sa len rozhodujem.Prvorade su moje deti a ked sa studium nebude kryt s casom co budu v skole a skolke tak z toho nic nebude.

gabi000
7. feb 2020

@danielak84 2ročne studium co ste spomenuli je zdrav.asistent nie sestra 🙂 ma menej kompetencii, je vlastne pomocnica sestry, platovo o 50e menej zaraba ako sestra, len pre info 🙂

danielak84
autor
7. feb 2020

@gabi000 na stranke szs maju odbor prakticka sestra.No v tom plate teda az taky velky rozdiel nie je.Uvidim ako to bude casovo.Mozno by som si spravila len tu prakticku sestru a ked deti trosku vyrastu tak VS diplomovana sestra externe,to sa da externe len ked pracujes ako sestra koli praxi.

gabi000
7. feb 2020

@danielak84 da sa externe studovat na vysokej skole ale plati sa za studium a je to len pre vseobecne sestry. Takze Vy ako prakticka sestra nemozete ist externe studovat

danielak84
autor
7. feb 2020

@gabi000 ako tak pozeram rozdelenie sestier je vela a clovek v tom ma gulas😅.

gabi000
7. feb 2020

@danielak84 je to jednoduche 🙂 je zdravotnicky asistent co premenovaliza prakticku sestru. No nie je to sestra. A potom je zdravotna sestra a to sa studuje bud na nadstavbe ako diplomovana vseobecna sestra alebo na vysokej skole s titulom Bc.

danielak84
autor
7. feb 2020

@gabi000 dakujem za objasnenie😀.Ja by som najradsej studovala diplomovanu vseobecnu sestru len to je denne studium a v pripade choroby deti by mi absenciu asi netolerovali.

jaja8_9
7. feb 2020

@danielak84 praktická sestra =zdravotnícky asistent.... Ja mam tento odbor vyštudovaný v ba, boli tam prísne podmienky chodenia na prax do nemocnice, robí všetko čo zdravotná sestra okrem teda dokumentácie a ma menší plat o niečo máličko takže akurát to je tam rozdiel 🙂 je to denne štúdium s veľkým počtom hodín a rôznych odborných predmetov od anatómie a fyziológie cez prvú pomoc a kliniku chorôb atď... Všetky predmety si už nepamätám, škola je náročnejšia ale nič co by sa nedalo zvládnuť keď to človeka baví a trosku aj pozrie do kniziek

danielak84
autor
7. feb 2020

@jaja8_9 dakujem za odpoved.Tu v NR je prakticka sestra 2 rocne pomaturitne studium a da sa aj externe.Tie predmety co si vymenovala som aj ja mala na skole a bavili ma.Ty si tento odbor studovala ako strednu skolu s maturitou?

jaja8_9
8. feb 2020

@danielak84 áno áno 4 roky 🙂

danielak84
autor
8. feb 2020

@jaja8_9 a kde si chodila?Na Strecniansku ci Zahradnicku?

jaja8_9
8. feb 2020

@danielak84 Strečnianska 😀

jaja8_9
8. feb 2020

@jaja8_9 ale ja osobne moc neodporúčam.... Radšej v Nitre alebo hocikde inde 🙂

mareszka
10. feb 2020

@gabi000 po novom je to uz Prakticka sestra

mareszka
10. feb 2020

@mareszka ja tiez chodim
Je to 2rocne s maturitou

gabi000
11. feb 2020

@mareszka ano viem 🙂

danielak84
autor
11. feb 2020

@mareszka ja uz maturitu mam,nepotrebujem druhu😀.Takze asi bude lepsia volba to 3 rocne.

laksmi
3. aug 2020

ahojte, chcela by som sa opýtať, z čoho ste čerpali resp.sa učili za praktickú sestru? Písané je biológia, poradite mi prosím alebo dáte mi dobru radu čo si mám naštudovať na externé štúdium?
Ďakujem

hlohovcanka
10. apr 2021

ahojte chystá sa prosím niekto tento rok na štúdium diplomovanej sestry v Nitre? rozhodujem sa medzi tým externým dvojročnym praktická sestra alebo trojročným denným?

danielak84
autor
11. apr 2021

@hlohovcanka ahoj. Ja chcem ísť na to 3 ročne.

danielak84
autor
11. apr 2021

@hlohovcanka co som pozerala na ich stránke tak tento rok 2 ročne štúdium praktickej sestry ani neotvaraju

hlohovcanka
11. apr 2021

@danielak84 ahoj mna doma nahovárajú na to trojročné, ale sa bojím či to ešte dám na môj vek sa učiť

danielak84
autor
11. apr 2021

@hlohovcanka ja to mam s tým vekom tiež také isté a ešte k tomu 4 malé deti. Koľko máš rokov ak to nie je tajne?

hlohovcanka
11. apr 2021

o pár dní 40, neviem či na takéto štúdium tam nebudem vyčnievať z radu, vidím ty si aspoň študovala niečo ohladom zdravotníctva ale ja nie

danielak84
autor
11. apr 2021

@hlohovcanka tak to sme vekom skoro podobne. Ja som chcela ísť študovať už skôr ale stále sa pritrafilo nejaké dieta😄. Teraz ide najmladší do škôlky tak idem do toho. Nemáš čo stratiť, bud to zvládneš alebo nie, je to len škola a nejde o život. Vyskúšať to treba. Tiež mám pochybnosti ako to budem zvládať ale keby som to neskúsil tak by ma to neskôr mrzelo.

Strana
z2