Stredná škola farmaceutická

ekpn
16. máj 2018

Ahojte. Chcela by som sa opýtať, či niekto neštuduje/nevyštudoval farmáciu? Chcela by som ísť na strednú školu a preto by som bola rada keby niekto napísal, čo treba vedieť, aké sú prijímačky, čí ťažké alebo ľahké.. a proste ďalšie podrobné veci.. :D Alebo aké známky treba aby ma vzali napríklad..
Zaujímalo by ma čo všetko sa na farmácii učí, rozvrhy, jazyky (počula som, že sa učí latinčina)..
Budem rada ak sa niekto rozpíšete^^ďakujem.

lenkakravcova
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janka2501
16. máj 2018

Nieje stredna farmaceuticka skola. Ak chces ist studovat farmaciu tak na strednu zdravotnu skolu odbor farmacia. A prijmacky su z biologie,sloven.jazyk,chemia

aleskandra
16. máj 2018

@janka2501 nemáš pravdu...v Ľupči je farmaceutická škola... 🙂

mimikas
16. máj 2018

@ekpn bud mozes ist na stredu zdravotnej kde je Farmaceuticky laborant. Ja som studovala Zdravotnickeho laboranta

janka2501
16. máj 2018

@aleskandra dobre,moze byt,no na nete som nenasla stranku skoly. Tak sa nema ako o nej dozvediet.

topasitta
16. máj 2018

Ahoj, je to vec pohladu..ja mam gympel a VS, a teda, spoluziaci zo strednej zdravotnej sa v prvych rocnikoch dost zapotili pri fyzike- tej je tam az az, chemii a matematike. Tam sme mali vyhodu. Latincina dva semestre, uplna pohodicka, s pravidelnou kratkou pripravou sa da zvladnut bez vacsich problemov. Neskor prisli predmety, ktore uz preberali na strednej. Bolo to naucitelne aj pre gymplakov. No niektori vyleteli uz v prvych dvoch rocnikoch , prave kvoli fyzike, fyzikalnej chemii, anorganickej a organickej chemii, to boli vacsie a dolezite predmety. Kvoli latincine sa zo skoly neleti.
Ja osobne by som zvolila vysoku. Naucis sa tam vsetko, co mozes robit aj ako laborant, a budes mat viacej moznosti za ine peniaze samozrejme.
V pripade, ze chces pokracovat na vs, zvolila radsej gympel, poriadne sa tam od zaciatku ucila chemiu, fyziku a biologiu. Nech nemusis popri vs chodit na doucovanie predmetov, ktorych zaklady sa dali naucit na strednej.
A myslim, ze v tretom a stvrtom rocniku gymnazia si mozes zvolit predmety ake chces. Odporucam aj tu fyziku, aj ked prijimacky z nej nie su.

cacianka
17. máj 2018

@topasitta presne takto riesila kamoskina dcera.gympel bol lepsi kvoli predmetom ktore sa ucili viac ako na SS a po gympli isla na vs farmacia mala velmi dobre zaklady lepsie ako stredoskolaci farma laboranti.

rose1111
17. máj 2018

Je stredna zdrav.skola odbor farmaciuticky laborant...a nasledne mozes ist na VS farmacia.
Akusky su slovensky jazyk.chcemia.biologia a myslim ze jazyk.

denisic
18. máj 2018

Jednoznačne gymnázium - kvôli chémii, biológii. SOŠ sú skôr orientované pre prax, nie pre štúdium na VŠ. A na gymnáziu sa v 3. ročníku volia predmety a môže sa zamerať na prírodné vedy, dejepis bude mať len raz do týždňa.

ah787
10. feb 2021

@mimikas Dobrý deň, chcem sa Vás opýtať, keď ste študovali zdravotnického laboranta, tak ste potom išli na farmáciu? Zaujíma ma, či sa tam dá odtiaľ dostať alebo ako to bolo z odbornej školy náročne. Ďakujem vopred 🙂.

mimikas
10. feb 2021

@ah787 studovala som v Banskej bystici a isla som potom na Verejne zdravotnictvo.

ah787
11. feb 2021

@mimikas Ďakujem za odpoveď 🙂.