Stres zo skúšky
Ahojte, potrebujem sa asi len vyrozprávať…zajtra mám ústnu skúšku na VŠ a hrozne sa bojím. Vždy sa mi každá skúška podarila na prvý pokus, nikdy som pred skúškami nemala nejaký veľký stres ani som sa veľmi nebála, lebo som niekde vždy tušila, že ju aj tak spravím. A toto je predmet, ktorý mám dokonca rada…a preto si, žiaľ, dávam veľké nároky na seba. Lebo viem, že to je niečo čo mám rada, čo ma napĺňa a preto sa neuspokojím s tým, že budem iba priemer. Fakt sa mi zatiaľ nikdy nestalo, že by som už druhú noc poriadne nespala, hrozne som unavená, už mám z toho obsesie, bolia ma oči, psychicky mi je ťažko a nemám síl sa ešte učiť ani opakovať. Učila som sa celkom dosť, ale ako som povedala, mám výčitky zo seba, že viem toho málo a nechcem sa strapniť a vyzerať ako blbá😔😔
Ahoj,.daj si magnezko a pusti si hudbu abo chod von ak moc neprsi abo proste relaxuj. Skusku budes mat za A. Mysli na to, ze ked ta to bavi a prejavis zaujem o temu na skuske, profak bude mat radost a mozete spolu stravit prijemnu chvilu
Uvedom sa. Neznasam tieto drama queens, ktore sa tvaria, ze vobec nevedia objektivne zhodnotit svoje schopnosti a aj ked su dostatocne naucene, tak robia sceny, ze neurobia skusku/test. To by bola teda najhorsia katastrofa, aka by sa ti v zivote mohla prihodit, keby neurobis skusku na prvy pokus. Na svete existuju aj REALNE problemy.
Poznám ten pocit, pred skúškami, na ktorých mi naozaj záležalo som sa cítila podobne, strašne som si nechcela spraviť hanbu a aj keď som si to racionalizovala a uvedomovala som si, že to riešim zbytočne príliš, tak ten stres ma proste premohol... prijmi to ako súčasť toho, že to k tomu tak nejak patrí.... ja som do bodu, že keď nejde o život, ide o bobek, musela dospieť 😅 ... skús si uvedomiť, že skúšajúcemu prešlo cez ruky už obrovské množstvo študentov, takých, ktorí vedeli super, ktorí niečo zblbli, aj ktorí pohoreli úplne, pre neho si jedna z mnohých, ktoré v tomto skúškovom bude musieť vyskúšať a v momente ako opustíš kanceláriu, na teba zabudne, má svoj život, svoje problémy a ty si úplne "nepodstatná" (v dobrom)...toto som naozaj pochopila, až keď som sa dostala na druhú stranu katedry, ale jediný kto to rieši si ty, nikoho iného nezaujíma a netrápi či spravíš na prvý alebo na druhý, na A alebo na E...a známka zo skúšky nie vždy odzrkadluje čo skutočne vieš, každý môže mať deň blbec, netreba sa na ňu tak upínať, ja som počas bakalára mala a predmetu, ktorý je teraz mojim hlavným odborom na doktoráte Dčko a darí sa mi myslím dosť dobre 😅
Neistotu mas len v hlave
Ku skuske treba aj davku stastia
Ja stale hovorim, ze stres zo skoly som mala taky, ze mi “nevzala” 6 rokov ale 12 rokov zivota skrz stresov

Menej býva nakoniec viac. Ak to človeka baví, páli mu to, netreba to hnať do extrémov a radšej trochu aj zrelaxovať. Nejde o nič prevratné, len o nejaké písmenko, okrem Fx samozrejme. Rozdelenie záťaže a času na mentálne vypnutie je rovnako dôležité ako úspešné absolvovanie skúšky.