Štúdium farmácie: Bratislava alebo Košice
Chcela by som sa opýtať, študoval niekto farmáciu na Slovensku? Počula som rôzne recenzie na tieto školy a neviem sa rozhodnúť kam mám ísť.
@erika228s ja som študovala v BA. Mala som spolužiačku v KE a ďalšiu,ktorá odišla do KE,že tam je to ľahšie. Neviem. Rozhodla by som sa znova pre BA
@erika228s nemám skúsenosti s farmáciou, ale ľahšie štúdium neznamená automaticky horšie a naopak. Najťažšie skúšky čo som mal neboli najťažšie kvôli predmetu alebo osnovám, ale profesor nevedel vysvetliť a skúšal prísne. Najťažsie predmety ma učili často najlepší odborníci a tí to vedeli tak dobre vysvetliť, že to bola nakoniec malina. A vedomosti bol som spokojný s tým čo viem. Dôležité je aby tam bolo viac dobrých pedagógov. Skúsených a schopných naučiť a vysvetliť. Na každej škole aj na Karlovke sú zlí pedagógovia a aj dobrí. Aj výborní. A tak tomu bolo aj v Košiciach. Študoval som najprv v Prešove a hovorili, že je to tam ľahšie ako v Košiciach. Prestúpil som do Košíc a tam to bolo rovnako kvalitné aj občas slabšie. Jeden semester matiky v Prešove ma učil profesor, čo nevedel nič vysvetlit a ani sa o to nesnažil. Druhý semester už prišiel mlaďas z vojenskej školy a diferenciálne rovnice viacerych radov aj integrály viacerých rádov vysvetlil ako hračka. A v Košiciach pružinu veľká hviezda nás učila a nevedela naučiť. Potom prišiel Egenberger starý pán kapacita celosvetová a jeho prednášky malina celá pružina. Na štátniciach po troch rokoch pauzy z pružiny po týždni zopakovania dvoch semestrov jednotka ako bič. Doteraz je to predmet, s ktorým najviac robim a najlepšie si ho pamätám. Preto sa rozhoduj na základe recenzií predmetov a učiteľov. Škola či je v Bratislave alebo v Prahe je irelevantné. Lekárka z Košíc a z Karlovky sú rovnako schopné. Záleží aj od študenta. Osnovy sú všade rovnakě aj v Nemecku aj v Severnej Kórei. Hookov zákon platí všade rovnako. Móhrove kružnice napätosti sa tiež učia všade. Na niektorých drahých školách majú drahé labáky väčšie možnosti okolo toho učenia, na YouTube vidím profesorov vysvetľovať gyroskopicky moment s bicyklovým kolesom. Ako pre malé deti šou. Vysoká to už nie je škola hrou. Podstatné je to ukázať, vysvetliť a dať možnosť študentovi sa naučiť. Resp. spýtať po prednáške. Konzultačné hodiny som využíval. Na pokusy nie je vždy čas a už sú aj tak na YouTube. 5 rokov štúdia alebo 6 je aj tak málo a je to len rýchlokurz. Hlavné štúdium je aplikovať a rozvinúť vedomosti v praxi
@123miaa123 ja zasa mam info ze Hradec je tazsi a ze Brno je take ze su v pohode ale ci sa to nahodou nezmenilo kedze kamoska co vystudovala Brno tak uz davno robi.

@erika228s ja som bola v BA a keby som sa mala opäť rozhodnúť tak by som išla do Brna alebo Hradca