icon

Štúdium medicíny po 26

123412341234
21. máj 2025

Ahojte, už dlho sa pohrávam s myšlienkou študovať medicínu. Som bezdetná, mám stabilnú prácu, ale vždy som mala ambíciu byť lekárkou a pomáhať ľudom. Uvedomujem si, že to znie veľmi idealisticky a preto sa chcem spýtať ako to funguje v praxi. Ak by sa tu našiel niekto, kto štúdium absolvoval v neštandardnom veku alebo je v procese, určite budem rada, keď sa mi ozve 🙂

Hlavne by som chcela vedieť, či je denné štúdium bezplatné aj keď študovať budem až po 26 alebo si ho budem musieť celé hradiť z vlastného vrecka, ako to funguje s internátom a podobne. Samozrejme sa po konečnom rozhodnutí ešte skontaktujem so študijným oddelením danej fakulty pre potvrdenie informácii, ale zatiaľ by som chcela vedieť, či je tu niekto komu sa to podarilo alebo má podobné plány ako ja.

Ďakujem za každý užitočný komentár a prajem pekný deň 🙂

Strana
z2
pribinak
21. máj 2025

@123412341234 26 rokov nie je neštandardný vek

lindous
21. máj 2025

Pokiaľ je to tvoje prvé štúdium na VŠ, tak čo sa týka školného, tam je jedno koľko máš rokov, jediné čo je obmedzené je, že keď budeš mať po 30, tak už nebudeš poistencom štátu, aj keď budeš na dennom..

deedol
21. máj 2025

kamos takto vystudoval najprv inu VS a potom medicinu v cca takom veku ako ty. dnes pracuje ako lekar a je spokojny, len na nic nema cas 🙂

sisska96
21. máj 2025

Máš niekoho, kto ťa bude živiť? Lebo pracovať na plný úväzok nebudeš vedieť

taktotedanie
21. máj 2025

Potrebujes mat bud peniaze na ucte alebo biekoho kto ta bude podporovat
Na plny uvazok a studium nesklbis hlavne prve roky
Mimochodom pred nedavnom tu bol taky prispevok

alenka7777
21. máj 2025

Moja učiteľka zo strednej školy práve skončila štúdium medicíny a má už po 40. Študovala popri práci na plný úväzok. Zvládla to bez problémov. Držím palce!

sisa_s
21. máj 2025
@alenka7777

Moja učiteľka zo strednej školy práve skončila štúdium medicíny a má už po 40. Študovala popri práci na plný úväzok. Zvládla to bez problémov. Držím palce!

@alenka7777 a to sa ako da pracovat na tpp, ked skola je 5dni v tyzdni od rana do vecera casto?

123412341234
autor
21. máj 2025

@123412341234 ešte by som mohla doplniť, že finančne sa zabezpečujem teraz, pred štúdiom, chcela som len vedieť, aké extra výdavky mám očakávať - počítam s dopravou, internátom, stravou, študijnými materiálmi a nejakou rezervou, po 30 teda aj so ZP, ešte som si vedomá, že nebudem mať ISIC zľavy ako študenti, ktorí idú študovať hneď po strednej škole. Veľa informácii je v podstate nedohladateľných a pracovníci študijného oddelenia neochotní, preto som sa obrátila po dlhom váhaní na toto fórum a aspoň niečoho sa chytiť 🙂

zuzana76
21. máj 2025
@alenka7777

@alenka7777 určite medicina? ved tam byvaju prednasky cvicenia, prax, to potrebuje celeho cloveka. Urcite nemohla popri tom ucit.

alenka7777
21. máj 2025
@zuzana76

@alenka7777 určite medicina? ved tam byvaju prednasky cvicenia, prax, to potrebuje celeho cloveka. Urcite nemohla popri tom ucit.

@zuzana76 samozrejme, že medicína. Už pracuje ako lekárka v nemocnici. Áno, popri celom štúdiu pracovala ako učiteľka.

procrastique
21. máj 2025

My sme mali v prváku aj starších než 26 a veľa spolužiakov keď nastupovali mali 22-23 lebo sa nedostali na VŠ na prvý šup.

123412341234
autor
Autor odpoveď zmazal
123412341234
autor
22. máj 2025
@procrastique

My sme mali v prváku aj starších než 26 a veľa spolužiakov keď nastupovali mali 22-23 lebo sa nedostali na VŠ na prvý šup.

@procrastique tak to mi odľahlo, nevedela som, že je to až také bežné, predpokladalo som, že je to skôr rarita na medicíne… kde študuješ, ak sa môžem spýtať?

procrastique
22. máj 2025

Ja som bola v CZ, Ostrava.

margotka17
23. máj 2025
@alenka7777

@zuzana76 samozrejme, že medicína. Už pracuje ako lekárka v nemocnici. Áno, popri celom štúdiu pracovala ako učiteľka.

@alenka7777 rozmyslam, ako sa dá byť doobeda na prednáške na fakulte, aj v triede v škole učiť deti? 🤔

dankabg
24. máj 2025
@margotka17

@alenka7777 rozmyslam, ako sa dá byť doobeda na prednáške na fakulte, aj v triede v škole učiť deti? 🤔

@margotka17 tiež mi to nejako nesedí, ale čo my vieme, možno bola pn, ocr alebo niečo podobné( nechcem tu fabulovat) ale vyštudovať takú školu ako je medicína a chodiť popri Tom do roboty...hlavne keď v škole je povinná dochádzka...ako. Nech rátam ako rátam dajako mi to nevychádza.

zuzana76
24. máj 2025
@dankabg

@margotka17 tiež mi to nejako nesedí, ale čo my vieme, možno bola pn, ocr alebo niečo podobné( nechcem tu fabulovat) ale vyštudovať takú školu ako je medicína a chodiť popri Tom do roboty...hlavne keď v škole je povinná dochádzka...ako. Nech rátam ako rátam dajako mi to nevychádza.

@dankabg PN, OCR 6 rokov?

zuzana76
24. máj 2025
@dankabg

@dankabg a na PN si nemozes chodit kade tade, studium mediciny je nezlucitelne s beznym zamestnanim od -do. Nevravim, ze sa neda pracovat vobec, moze mat niekto brigadu, alebo podnikat, ak uz ma rozbehnute podnikanie. Ale zamestnanie na 8 hodin denne pochybujem.

margotka17
24. máj 2025
@dankabg

@dankabg veď to, že základná, stredná škola je vyučovanie od 8.00, to platí aj na VŠ, na dvoch miestach sa súčasne nedá byť. 🤔

dankabg
24. máj 2025
@zuzana76

@dankabg a na PN si nemozes chodit kade tade, studium mediciny je nezlucitelne s beznym zamestnanim od -do. Nevravim, ze sa neda pracovat vobec, moze mat niekto brigadu, alebo podnikat, ak uz ma rozbehnute podnikanie. Ale zamestnanie na 8 hodin denne pochybujem.

@zuzana76 no však áno celé je to také pofiderne.

alenka7777
28. máj 2025
@margotka17

@dankabg
@zuzana76
@margotka17 Dievcata, usetrim Vam cas so zbytocnymi fabulaciami. V case mediciny tato mimoriadne sikovna osoba ucila na vysokej skole. A zaroven popri plnohodnotnej praci (ziadna brigada) normalne vystudovala za 6 rokov medicinu. Neviem, co je na tom akoze pofiderne. Ked je niekto sikovny tak je sikovny a hotovo.

dankabg
28. máj 2025
@alenka7777

@dankabg
@zuzana76
@margotka17 Dievcata, usetrim Vam cas so zbytocnymi fabulaciami. V case mediciny tato mimoriadne sikovna osoba ucila na vysokej skole. A zaroven popri plnohodnotnej praci (ziadna brigada) normalne vystudovala za 6 rokov medicinu. Neviem, co je na tom akoze pofiderne. Ked je niekto sikovny tak je sikovny a hotovo.

@alenka7777 jaaj tak na vysokej škole. To si mala rovno napísať. Tak potom nic

alenka7777
28. máj 2025
@dankabg

@alenka7777 jaaj tak na vysokej škole. To si mala rovno napísať. Tak potom nic

@dankabg Je to moja ucitelka zo strednej skoly, ale v case mediciny pracovala uz na vysokej skole.

zuzana76
28. máj 2025
@alenka7777

@dankabg Je to moja ucitelka zo strednej skoly, ale v case mediciny pracovala uz na vysokej skole.

@alenka7777 ale ty si neuviedla informácie, pretože ini, compracujeme na zs alebo SŠ na plný úväzok, tak sme každý den v práci v case, keď by boli cvičenia, čoze z časového hľadiska by nám to nevychádzalo. Ale rozvrh na VS toto umožňuje, keďže tam sa da úväzok učiteľa prisposobit a ma menej hodín ako učiteľ na ZS a SŠ

alenka7777
28. máj 2025
@zuzana76

@alenka7777 ale ty si neuviedla informácie, pretože ini, compracujeme na zs alebo SŠ na plný úväzok, tak sme každý den v práci v case, keď by boli cvičenia, čoze z časového hľadiska by nám to nevychádzalo. Ale rozvrh na VS toto umožňuje, keďže tam sa da úväzok učiteľa prisposobit a ma menej hodín ako učiteľ na ZS a SŠ

@zuzana76 uviedla som úplne všetko, čo bolo potrebné pre autorku. Že vyštudovať medicína sa dá, a to aj vo vyššom veku. Vy ste sa chytili pre autorku úplne nepodstatnej veci a začali ste fabulovat.

zuzana76
28. máj 2025
@alenka7777

@zuzana76 uviedla som úplne všetko, čo bolo potrebné pre autorku. Že vyštudovať medicína sa dá, a to aj vo vyššom veku. Vy ste sa chytili pre autorku úplne nepodstatnej veci a začali ste fabulovat.

@alenka7777 no pre vacsinu bezne zamestnanych, sa vystudovat neda, ja som tiez pisala moznosti, kedy sa da, napr ak je niekto SZCO, napr ak by som ja bola na volnej nohe ako tlmocnicka a tlmocenie by som si dala na urcite dni a hodiny, kedy by nebola skola, tak by som mohla. Ja mamtiez ziacku, co vystudovala druhu VS medicinu, najskor pravo a potom medicinu, ale teda nepracovala, mala dieta, bola ciastocne na materskej a potom ju zivil manzel a tiez skoncila ako 33 - 35 rocna asi

zuzana76
28. máj 2025
@alenka7777

@alenka7777 k by si bola napisala,ze pracovala ako vyskoskolsky ucitel, tak by tato diskusia nebola, pretoze vieme, ze to sa nejako krvopotne sklbit da.

123412341234
autor
30. máj 2025
@alenka7777

@alenka7777 niektorí ľudia si očividne ani nezaslúžia vysvetlenia, namiesto pomoci a rady uprednostnia nezmyselné konverzácie, prečo sa niečo nedá a žiadna odpoveď nie je dosť… s tým asi nič nespravíme 🙂 ďakujem vám veľmi pekne za odpoveď, trochu som si rozšírila predstavu, čo je možné, samozrejme aj ostatným čo prispeli nejakou radou a odpoveďou. Prajem pekný deň 🙂

gabrielle023
27. júl 2025
@alenka7777

@alenka7777 nebola to Zdenka H.?

alenka7777
27. júl 2025
@gabrielle023

@alenka7777 nebola to Zdenka H.?

@gabrielle023 bola 🙂

Strana
z2