Štúdium Zdravotná sestra
Baby, mamičky, ženy, prosím vas!
Mam 28 a chcela by som si vystudovat zdravotnú sestru.
Mam vyštudovanu strednú školu s maturitou , odbor technicko-ekonomicky Pracovník. Písala som si s riaditeľkou zdravotnej školy v ZA a môžem ísť hneď študovať nemusím mať asistenta môžem hneď zdravotnú sestru škola je zadarmo neplatí sa nič.
Prosím vás študovala ste niektorá zdravotnú sestru popri materskej ? Pretože neverím ze by som to dala popri práci keďže posledný rok teda 5 a 6 semester sa študuje 5hodin denne 5dni v týždni.
Ja si plánujem podať prihlášku v apríli alebo máji kedy vyhlásia, aktívne sa už dlhšie snažíme o bábätko dúfam ze mi to vide ako snívam ;)
Každopádne mate s tým skúsenosti , študovali ste takto niektora?
@martinagarston ja idem do Nitry, chcela som povodne osetrovatelstvo na UKF ale nemamz coho financovat studium a neistu pracu. Ak budem nutena hladat si inu nemam istotu ze mi umoznia studovat a nemusim ju dokoncit. Tak toto je rychlejesie a istejsie.
@martinagarston taj ja dufam ze kvoli nedostatlu zmenia legislativu. Ja by som si spravila aj tu diplpmovanu ale externe sa to neda momentalne.
@kvetinka pisala som ti sukromnu spravu
@martinagarston dakujem, odpisala som.
@kvetinka75 už prišlo rozhodnutie dnes 🙂 vzali má ... ty ešte nemáš ?
@dadustek251017 este nie. Tak snad zajtra. Dufam
@dadustek251017 a prislo to doporucene ci obycajne?
@dadustek251017 a prisli ti aj nejake blizsie informacie o studiu?
@dadustek251017 gratulujeme 😉🌼
@sosnicka ďakujem 🥂
@kvetinka75 prišlo obyčajne 🙂
@kvetinka75 prisliel mi k tomu ešte jeden papier ohľadom vyplnenia či príjmam nástup do skoly alebo nie , podpísať a odoslať naspäť . Potom vraj budú informovať opäť ohľadom nástupu a tak . Držím Vám palce všetkým .. nech Vám to tak isto dobre dopadne
@dadustek251017 ahoj spoluziacka 😉. Tak dnes uz aj mne prislo. Snad sa nic nestane a nastupime.
@kvetinka75 jee gratulujeme 😉 som zvedava kedy ba bude posielať 😉
@sosnicka dakujem a drzim ti palce
@kvetinka75 v BA je velky natresk, tak uvidíme.
@kvetinka75 juhuu gratulacia velika 🥂🍾 tak sa vidíme čoskoro 🙂
@dadustek251017 to elektronicke prihlasenie na stranke asi neplati pre externych ze? Aby som nebola ako vtom filme Marecku podejte mi pero. 😄
@kvetinka75 😂😂😂 ja som tiež nad tým maturovala 🤦♀️ Ale asi neni pre nás ... teda dúfam , lebo nejde mi to 🙄🙄
@dadustek251017 Ahoj prosím tá nenašla si ešte na nete či nedávali kedy je nástup do školy ??? Nikde to nemôžem nájsť.. alebo ešte len pridajú ??? Čakám čakám a nič
@kvetinka75 Ahoj prosím tá nenašla si ešte na nete či nedávali kedy je nástup do školy ??? Nikde to nemôžem nájsť.. alebo ešte len pridajú ??? Čakám čakám a nič
@dadustek251017 koncom augusta bude info na ich stranke
BA posielala včera a dnes vyjadrenia 😉
Baby, teraz som čítala jeden článok (z 13.7.2020) v ktorom písali, že možno dojde k opätovnému premenovaniu PS na ZA(navýšené kompetencie majú zostať)... Čo si o tom myslíte ? Bude možné pokračovať na vš - ošetrovateľstvo (externe) aj keď budem ZA ?
@esmet tazko povedat
Ale bude v tom.chaos. uz by mohli raz a navzdy definovat kto je asistent, prakticka sestra s pravomocami a nechat to tak.stale sa.nieco meni a mam taky pocit ze vzdy k horiemu
@dadustek251017 ahoj tak uz maju na stranke info o nastupedo skoly
Ahojte zienky, rozmyslam nad externym studiom na strednej zdravotnej skole, prosim vas, aky je rozdiel v praktickej sestre a diplomovanej vseobecnej sestre je mozne jednou z nch byt napriklad sestricka u lekara ? dakujem za odpoved

tak veľakrát je teoria, zákony iné ako prax. A to nie len v tejto oblasti. Vidím to okolo seba. Ale nie o tom som chcela. Mne nejde iba o to, o čom sa tu dokola bavíme. Ide aj o to že v rodine máme kopu ľudí, mladých, starých s chronickými chorobami, ktorí budú potrebovať časom istú starostlivosť, možno asistentov. Takže ja sa na to pozerá ´m aj z tohto uhla. A ďalšia vec. Ja mám 45+, kým skončím školu, budem tesne pred 50-kou. Pracujem vo firme, ktorá momentálne nevie, dokedy to potiahne. Aké šance má žena pred 50-kou nájsť si prácu? Pôjdem do výrobného podniku? A v prípade ďalšej krízy ako je terz táto budem bez práce? Ja potrebujem aj istotu. A v tejto oblasti tú istotu ako takú mám. Keby som bola absolventka tak študujem denné diplomovanú sestru alebo oešetrovateľstvo. Ale nemám čas a peniaze študovať dialkovo a ani neviem či tie 4 roky by somdokončila kedže prácu nemám istú. Momentálne to u mňa považujem za naj riešenie. Ak by som našla iné, riešila by som to inak. Možno sa časom zmenia aj právomoci praktických sestier. Dúfam, že sa tam časom objaví niekto normálny, kto bude vedieť čo robí.