Učenie na vysokej škole. Ako nestratiť motiváciu?
ahojte, máte nejaké tipy vďaka čomu ste to nevzdali? Ja bohužiaľ nepatrím k prirodzene bystrým ľuďom ale viem si za knihy sadnúť a presedieť celé dni. Bolí to ale keď vidím že spolužiaci sa učia omnoho menej majú lepšie výsledky. Niekedy ked niečo opakujem alebo musím zápočet písať zasa prichádzam o motiváciu, hovorím si či na to vôbec mám… Škola ma ale veľmi baví študujem odbor ktorý by som nemenila, naozaj by som nechcela aby ma vyhodili. Potom vidím spolužiakov čo sú tam len tak lebo vedia že sa tým dá uživiť alebo to robia kvôli rodičom ale zvládajú učenie lepšie, darí sa im robiť všetko na prvýkrát. Pritom na zš aj sš som patrila k tým múdrejším, nikdy som sa neučila extra dlho. Stalo sa vám niekdy niečo podobné? Vie aj človek čo sa učí pomalšie (potrebuje si látku viackrát prejsť) zvládnuť vš?
V konečnom dôsledku nezáleží na tom, koľkokrát opakuješ skúšku ale či odpromuješ. Mimo to, nie každý kto povie, že sa neučí, sa naozaj neučí, takých v triede bolo 😅.
V konečnom dôsledku nezáleží na tom, koľkokrát opakuješ skúšku ale či odpromuješ. Mimo to, nie každý kto povie, že sa neučí, sa naozaj neučí, takých v triede bolo 😅.
@anonym_8da084 tak tak, u nas na VS vsetci hovorili ze sa neucili a ked som videl ako pocitali..., pisali poucky z knih od slova do slova ze im pomaly papier nestacil a dostavali Acka, Bcka tak som pochopil co je to neucenie ich. Len sa pekne uc, a druhych nepocuvaj a neporovnavaj sa s s nimi.
@anonym_autor tiež mi všetko vyfučí z hlavy… som z toho nešťastná, ale nevzdám sa. Idem si za svojim cieľom😀
Ešte mi napadlo, možno potrebuješ len iný štýl učenia, možno sedenie pri knihách nie je pre teba. Ja som si nahrávala učivo, dnes je to jednoduchšie AI stačí fotka a počúvala som nahrávky, lebo čítaním som si veľa nezapamätala, kamoška si zas zo všetkého kreslila infografíky,… 🙂 skús pohľadať rôzne štýly a vyskúšať.
skúšala si nejaké prípravky na pamäť?
Ahoj, ja som v poslednom ročníku na VŠ prišla na to že keď si čokoľvek prečítam 4x tak že to potom viem naspamäť parádne a viem tiež vypisovať definície atď…dovtedy som skúšala rôzne metódy ale toto mi pomohlo najviac. Skús, možno aj na teba zaberie 😊
@anonym_autor dolezite je to, ze ta to bavi.
Človek, ktorý má vytrvalosť zvládne VŠ. Ja mám však na výšku pohľad taký, že je to zbytočná vec.
Človek, ktorý má vytrvalosť zvládne VŠ. Ja mám však na výšku pohľad taký, že je to zbytočná vec.
@anonym_f97b0a vazne zbytocna? Tak mne napriklad dost zalezi na tom aby ju mal napr. moj lekar absolvovanu.
Ahoj, ja som v poslednom ročníku na VŠ prišla na to že keď si čokoľvek prečítam 4x tak že to potom viem naspamäť parádne a viem tiež vypisovať definície atď…dovtedy som skúšala rôzne metódy ale toto mi pomohlo najviac. Skús, možno aj na teba zaberie 😊
@leushka1574 Asi to bude aj moj pripad, mam pocit že sa ku vsetkemu musim vratit inak to dobre neviem, vdaka 🙂
skúšala si nejaké prípravky na pamäť?
@anonym_386d88 práve som začala užívať
Podstatné je, že tě to baví. U nás na VŠ se teda učili ve volném čase všichni (co tak říkali). Nikdo to neměl ,,zadarmo". Fajn je se ty informace učit s tím, že to děláš pro sebe, abys ty informace měla a věděla je použít. Ale je to někdy velmi náročné. Někdy je prostě třeba mít štěstí na otázky... Jsem ráda, že už časy kdy jsem se po nocích učila mám za sebou, ale pak ten pocit když to dokončíš... 😊

@anonym_autor urcite vie, mama take kamosky. Hlavne prejdes a bavi Ta to