Učili by ste sa britskú a americkú angličtinu naraz?
Milujem prizvuk americkej anglictiny, texty piesni su v americkej, seriály vacsinou americke, lenze na pracu do Britanie je potrebna britska. Ucili ste sa obe naraz?🙈
Zas taky mega rozdiel v tom nie je. Prizvuk ano, par slov rozdielnych ale tot vsjo. Nikto nikdy nema poziadavku na pracovnika aby hovoril britskou anglictinou. Su radi ak sa dohovoris aspon minimalne.
@ivanah87 nie nepotrebujes britsku, budu rozumiet a casom sa to prisposobi. Neverim, ze niekto ma cistu US English, ak tam dlhodobo nezil. Vobec by som sa toho nebala. Mohla by som spocitat ludi, co maju krasnu britsku, vacsinou maju ludia taky mix. Nieco ako ked hovoris Hochdeutsch. Existuje to, ale ziadny native tym uplne hovorit nebude. Lebo vyrastal niekde v Nemecku/ Rakusku a podla toho vyzera ta nemcina. Rovnako ako vsetky reci, vsetky maju tu ofiko verziu a potom specifika
@ivanah87 British , moja srdcovka.
no a to je este australska kanadska ....
tak ked som bola teraz v britanii je to tam total multi kulti ja ani neviem ci som vobec v londyne natrafila na native brita. ked tam budes dlhsie tvoja anglictina sa sama prirodzene prisposobi. zas by som to tak dramaticky nevidela. a to ti oficialne povedali ze vyzaduju britsku? inak ta nevemu ci co? haluz nejaka nie?
Ziadaju od ludi vychodniarcinu ak idu pracovat do US Steel? Alebo bratislavcinu ak do Slovnaftu?
no a to je este australska kanadska ....
tak ked som bola teraz v britanii je to tam total multi kulti ja ani neviem ci som vobec v londyne natrafila na native brita. ked tam budes dlhsie tvoja anglictina sa sama prirodzene prisposobi. zas by som to tak dramaticky nevidela. a to ti oficialne povedali ze vyzaduju britsku? inak ta nevemu ci co? haluz nejaka nie?
@pralinka25 juhoafrickú si počula? Skoro mi odpálilo dekel 😅
@sevrin nieeeee 😀 ale skusim veru najst.
@ivanah87 Ak tam dostane pracu XY Indov s ich nezrozumitelnou anglictinou, dostanes pracu aj Ty s americkou ANJ. Rodiel je velmi maly a prizvuk si rychlo osvojis.
Samozrejme, treba sa ucit zdvorilu ANJ, ziadne ze yeah yeah
@adri266 to je super komentar, presne treba byt zdvorily - ani ziadne: what?. To je dobry tip, treba to ovladat.
@sevrin rovnakú reakciu som mala na jamajskú, respect 🙂

Ja som sa ucila proste anglictinu. Neriesila som aka je. Ked som prisla do anglicka, rodina v ktorej som pracovala mi rozumela, ale teda ma opravovali, ako je to po "britsky". A kde prosim ta potrebujes britsku anglictinu? To kto povedal? Este som sa s tym nestretla. Hlavne je, ze vies po anglicky.