icon

Účtovníctvo verzus IT oblasť

bramon
16. sep 2023

Dobrý deň chcem si spraviť rekvalifikaciu len neviem akým smerom ísť či účtovníctvo či IT oblasť?Nemám žiadne skúsenosti ani v jednom z uvedených oborov.Chcela by som aj občas robiť home office.Prosím vás poraďte mi čo si vybrať že by som sa v tom vzdelávala myslím kurz účtovníctva či IT?Ďakujem za každú radu.

Strana
z3
smajliica
17. sep 2023

@zeldia vyzerá to úplne normálne 🤷🏻‍♀️ je predsa dôležité čo ti ľudia vedia a nie kde sa to naučili. Nemocnica je úplne iný prípad. Keď robíš developera tak napíšeš kód, vyskúšaš, nefunguje skúsiš iné. Niekto ti poradí. Je niekoľko kôl testov atď. A takých .NET developerov je tak málo že firmy zoberú prakticky hocikoho kto trochu vie ako to robiť.

buberova
17. sep 2023

@monsterablue to som si zhodou okolností robila nedávno :D ale myslela som taký ešte podrobnejší

lunademonica
17. sep 2023

@bramon pozri si stranku skillmea.sk su tam rozne IT kurzy, niektore zadarmo a uvidis, ci by si sa to vedela naucit, ci by ta to bavilo.
Tiez ti odporucam pozriet na youtube nejake videa ako zaklady uctovnictva a podobne slebo ine stranky. A uvidis co z toho.

mooonika1975
17. sep 2023

@bramon IT treba hlavne vysokú školu , tam sa treba posunúť

dajanah
17. sep 2023

@mooonika1975 na IT nepotrebujes vysoku skolu, dokonca ani kurz. Ja som toho zivy priklad. Programovat som sa naucila sama a nikdy v ziadnej firme odo mna nevyzadovali vysoku skolu ani kurz. V sucasnosti firmy pozeraju na to co vies, nie na to aky mas titul. Len to teda vyzaduje naozaj vela odhodlania a samovzdelavania.

mooonika1975
17. sep 2023

@dajanah tak áno, ale zase ak nemáš ani šajnu o tom , čo to je, tak neviem, podľa mňa ti treba postrčiť a posunúť, dieťa je na IT a toľko majú matiky a v tom dôkazov, čo je podľa mňa základ pri programovani . Och , neviem, to fakt si sa naučila ? A čo programuješ ? Ak to nie je tajomstvo ?

ALe teda nešla si na kurz, ktorý si vlastne ani nevedela, či si vybrať ? Mala si zrejme inú motiváciu, že chceš to robiť a zrejme ťa to aj zaujimalo. To je asi iný priklad ako autorka.

dajanah
17. sep 2023

@mooonika1975 Ja som predtym pracovala na pobocke v banke a vystudovane som mala literarne gymnazium takze predtym som naozaj nemala o programovani ani sajnu. A kedze som si nemohla dovolit ist na vysoku skolu (v 18tich som odisla z domu) tak IT mi prislo ako jedina moznost kde sa viem aj bez vysokej skoly uplatnit pokial sa tomu budem venovat. Mam obrovsku vyhodu ze som sa naucila trocha exotickejsi programovaci jazyk (clojure/clojurescript) a tym padom som na trhu prace ziadana. Nakolko je malo Clojure developerov tak je tato pozicia dobre platena a vacsina pracovnych ponuk je praca cisto z domu. Momentalne napriklad pracujem pre anglicku firmu kde som prakticky jediny zamestnanec zo slovenska, a vacsina kolegov je rozlietana niekde po svete 🙂

paula_markova
17. sep 2023

Drzim palce v snoch a zmene odboru len chcem uviest na pravu mieru, ze s IT to nie je jednoduche.. Ze spravim si kurz a vsetci ma chcu 🙃 Akurat to teraz riesime doma s muzom, ten uz od januara si robi kurzy na Udemy aj Skillmea, ale vsetky firmy kde sa zatial hlasil ako uchadzac tak mu povedali ze 1.beru primarne studentov VS co vystudovali IT / 2. ze zhanaju len seniorov IT, nema sa mu vo firme kto venovat v zaucani ked nema skolu / 3. ze im vo firmach zrusili projekty, ze maju malo zakaziek, ze prepustaju aj svojich zamestnancov. A realne aj kamosi co robia v roznych IT firmach nam potvrdili, ze je to posledne mesiace bieda. Kazdopadne, moj muz to nevzdava a studuje si dalej.. On aj vedel ze to bude nadlho.. ja len pisem kvoli tomu aby si nemala ruzove okuliare ze za mesiac sa z online kurzu vyskillujes a budes zarabat IT plat. Samozrejme v IT su aj pomocne prace, nemusis byt hned frontend developer 🙂

bramon
autor
17. sep 2023

@paula_markova nečakám ze za 3 mesiace budem profesional.Chcem sa učiť dlhodobo.A práce no neviem všade na internete hľadajú a berú aj začiatočníkov.Uz som mala aj ponuku, že keď by som niečo vedela, že už môžem ísť robiť 😃

hankm
17. sep 2023

@paula_markova dobre si opisala situaciu, v nemecku klesaju priemyselne objednavky, to sa prelieva dalej. Kamos projektak hovori, ze nivych neberu, a ze nic moc s novymi projektami. V teamoch je hranicne mnozstvo ludi a takto skolit nivych je extra narocne. Ja teraz mam mladeho Inda na krku. Plus bottleck na kazdom mieste a mega tazko sa nieco riesi a nie to este v dobrych casovych intervaloch. A platit nechcu. Ide kriza. Radsej nechaju odist cloveka teda svojim postojom ho donutia aby nemuseli prepustat a byt za skaredych.

hankm
17. sep 2023

@bramon a co pan manzel studuje? Ake kurzy si robi?

sibliny
18. sep 2023

@kittykat22 ja jej pisem realitu, ty pis tiez k veci a vypni si capslock

sibliny
18. sep 2023

@bramon tak nevahaj, ozyvaj sa im, nedaj sa a tu ti motivaciu nedaju, uzasne stastie, makaj na sebe, ked to chces 👍

sibliny
18. sep 2023

@hankm presne takto to je aj u nas

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
denkabemommy
18. sep 2023

@kittykat22 vidíš, aj ty študuješ vš a z nás, čo sme jej poradili radšej vš, než kurzy robíš neprajné bosorky, čo iným nedoprajú 🙈

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
mamina7070
18. sep 2023

@kittykat22 a preco ty chodis v tvojom veku na VS ked ju pre IT netreba?

kittykat22
Autor odpoveď zmazal
kittykat22
Autor odpoveď zmazal
Strana
z3