UKF pedagogická Nitra
Ahojte, je tu prosim Vas niekto, kto studuje alebo studoval na Vysokej skole UKF pedag.v Nitre? Rozhodujem sa medzi touto a Vysokou skolou pedagogickou v Trnave. Na obe skoly som prijata ( externe studium). Je to velmi tazke? Za vsetky reakcie vopred dakujem 🙂
@zabka1987 tak toto bude katastrofa teda, ja a geometria nie sme vôbec kamarátky 🤣 to už aby som si teraz zháňala doucovatela 😅
@zabka1987 no ja som zvedava ako to mi budeme mať s rozvrhom. Môžme to riešiť až po zápise, ale čo som pozerala na ich stránke predzapis tak to vyzerá dosť zložito. Ešte sa chcem opýtať, ako to je so skriptami? Kupujú sa učebnice alebo je to v elektronickej podobe?
@klaudialip všetko si rieši študent sám , oni zadajú len z čoho bude skúška tézy a hľadaj si . Niekto pridá aj na portál , no nie všetci veru . Niekto nedivoli ani fotiť si na prednáške . Ako kto , no
@zabka1987 fotit na prednaske??? ty vole. Vsak to totalny zasah do autorskych prav.
@kaktusik007 čo ? Veď materiály , čo prednáša 😂 to akože si budeš sama robiť , hej ? Zhruba 16 predmetov ? Sa stihnes aj naučiť ? A to nie je 20 strán ale možno 200 z predmetu . Písať to človek aj keby sa neviem čo nestíhaš
@zabka1987 si predstav, stiham na prednaskach pisat. Predmetov som mala 23. Ale skusok je menej - vynimocne je predmet ze absolvoval, a vacsina je priebezne hodnotenie. Take tazsie a narocnejsie, co vyzaduju preciznejsiu pripravu, su tak 4-5 predmetov za semester. A ano, podla tez si vypracovavam vlastne podklady k uceniu z doporucenej literatury. Na 1 predmet bezne z 2-3 knih, kazda tych cca 250 stran.
Ze narocne? Urcite. Ze to zaberie vela casu? Nuz zaberie, ale ja teda chcem aj nieco z tej skoly vediet - nie len mat titul. Takze vypracovavanie podkladov ku skuskam beriem ako taku predpripravu na ne. Tie podklady mam potom na 60-140 stran, podla narocnosti skusky. A nie, nevadi mi to ze si to takto robim. A asi to nerobim zle, ked mam celkom vyborne studijne vysledky
@kaktusik007 😂😂😂 vieš ako ma zaujíma aké máš výsledky ? Si predstav , že aj ja 😂🙏 a teraz ? Koho toto vlastne zaujíma , že sa tu vychvaluješ ? Podľa mňa nikoho , sorry . Toto všetko záleží na vyučujúcom a tí normálnejší akurát odišli na materskú , tak to vôbec neporovnávaj . Mať takú Trnikovú , Grofčíkovú , Marcinekovú a ešte teraz príde spať Máčajová v jeden semester je celkom záhul . A napríklad my sme ešte aj z výberových robili test a veľa neprešlo . Nie každý rok je to rovnaké .
@kaktusik007 a akože za jeden semester si mala 23 predmetov ? Vieš ako ti toto uverím ? Ved vy ste to mali doteraz rozdelené na 4 roky a už je to len na 3 a tým pádom máme o dosť viac predmetov . Teraz som si robila rozvrh a mám 16 prvý semester a 15 druhý , kde si ich ty nabrala 23 v jeden semester 😂
A áno počuli sme ako mali ústnu skúšku aj z výtvarnej online , teda isto aj ty online všetko čítali z monitoru 😂 ale my nie , dal nám test 12 otázok na rozpínanie , hodinový test a polovica neprešla . A takto veľa predmetov , máš sa čím chváliť , fakt .
@zabka1987 aj som si povedala, ze na tie tvoje invektivy reagovat nebudem, avsak tvoje skalopevne presvedcenie ze studium mam na 4 roky 🤣🤣🤣🤣🤣 jaaaj. Nevadi, hrd sa tu aka si uzasna a ako ja nemam v nicom pravdu co pisem - je mi to srdecne jedno.
A ono nejde o pocet predmetov - ide o kredity. Rozlozene na 4 roky - 40 kreditov rocne, my sme na 3 roky - optimalna zataz 60 kreditov rocne. No nejdem sa radsej chvalit, kolko kreditov som spravila za prvy rocnik, pretoze evidentne iba ty si ta, ktora tu ma pravdu.
@zabka1987 a online skusky som mala dve - 25 otazok na 30 minut a 50 otazok na 25 minut ----- to nemas sancu cokolvek riesit - ved ich aj vela vyletelo, co nestihli odpovede napisat. Takze napisat ze citali online z monitoru 🤣🤣🤣🤣🤣 jaaaaj, evidentne netusis ako realne test cez moodle vyzera a co vsetko sa tam z pozicie skusajuceho da nastavit.
@zabka1987 to si robíš rozvrh hneď na oba semestre?
@klaudialip Na rozvrh nie len na zimný ale ty keď sa zapíšeš na ďalší rok , tak si pridáš predmety na celý rok ale zapises len keď sa dá
@kaktusik007 mňa to vôbec nezaujíma 😂🙏 . Aj som napísala dlhy text , no zmazala som to radšej .
Ahojte, akurat som narazila na túto diskusiu 🙈 žijem 10 rokov mimo Slovenska .Momentálne zvažujeme reálny návrat konečne domov, no,a vzhľadom k tomu, že mám Iba ukončené gymnázium , uvažujem nad externým štúdiom … chcem sa spýtať,ako to zvládate? 😊 uvažovala som o pomaturitnom externom 2r. Ale výška je výška … ďakujem za rady a tipy 😁
Ahojte baby, chcela som sa opýtať. Tie co vás prijali do Nitry na externé. Robili ste už nejakú tú skupinu na FB? Tiež som bola prijatá na odvolanie a celkom ma zaujíma s kým sa v septembri vidím 😊
@monika130392 ahoj. Aj mna prijali na externe a bolo by super mat skupinku na fb. Ak by niekto vytvoril tak by som sa velmi rada pridala☺️ (ja som zial do toho antitalent🙈)
@monika130392
@haidy61 dievcata, isto si skupinu na MSN spravte - my sa tak drzime nad vodou vsetky spoluziacky, velmi dobre to je, radime si a pomahame si ;)
@haidy61 Tak super tešim sa, že sa osobne stretneme 😊
Skúsila som vytvoriť skupinu na FB. Posielám odkaz: https://www.facebook.com/groups/101809812637923...
@monika130392 poslala som tam žiadosť, tak sa teším. Takto si budeme aspoň vzájomne vedieť pomôcť 🙂
@monika130392 ano aj ja som poslala ziadoat do skupiny☺️
@monika130392 super, aj ja som poslala žiadosť 😊
@monika130392 tiež som poslala žiadosť 🙂
Tiež som poslala žiadosť

@klaudialip angličtinu som mala teraz v letnom semestri , romologiu nie