icon

UMB alebo UCM - psychológia

18. jún 2025

Ahojte, ktorú vysoku školu by ste skôr odporúčili? UMB Banska bystrica alebo UCM Trnava. Oboje psychológia.
Počula som všeličo o oboch, no neviem rozhodnúť

denkabemommy
18. jún 2025

Je to úplne jedno, vyberaj si podľa toho napr ako ďaleko to máš od domu -či chceš byť ďalej/bližšie, čo ponuka mesto pre študentov - neumrieš tam nudou, aj čo sa týka brigády,… 🙂

autor
18. jún 2025
@denkabemommy

Je to úplne jedno, vyberaj si podľa toho napr ako ďaleko to máš od domu -či chceš byť ďalej/bližšie, čo ponuka mesto pre študentov - neumrieš tam nudou, aj čo sa týka brigády,… 🙂

@denkabemommy Vela ludi mi vravelo že ucm nie je dobrá, no ju mam “bližšie”, - vlakom priamy spoj keby nahodou nedaju intrak pripadne nenajdem spolubyvajucich :/ inak neviem aky rozdiel je tam len vraveli že proste ucm je neprofesionalna a podobne

denkabemommy
18. jún 2025

Aj umb má svoje muchy, pár ľudí odtiaľ poznám, tiež sa škola občas pekne nezachovala. Na každú školu niečo nájdeš, žiadna nie je 100% 🙂. Na ucm som chodila (rok) a nemala som voči škole ako takej výhrady, úplne v pohode to tam bolo.

autor
18. jún 2025
@denkabemommy

Aj umb má svoje muchy, pár ľudí odtiaľ poznám, tiež sa škola občas pekne nezachovala. Na každú školu niečo nájdeš, žiadna nie je 100% 🙂. Na ucm som chodila (rok) a nemala som voči škole ako takej výhrady, úplne v pohode to tam bolo.

@denkabemommy vďaka za radu, popremýšlam teda 🙂

taktotedanie
18. jún 2025

Vsetko ma svoje muchy, treba zohladit pre a proti
tento rok sa ledva dostali ti co som poznala napr na ucm, sialene cisla prihlasenych, totalmy pretlak, malo miesta pritom fakt sikovni ludia, skvele vysledky pocas strednej skoly, maturita atd, fakt ludia co by fakt tento odbor “zeru”
Teraz sa na univerzitu ako taku dostat nie je len lusknutim prsta