icon

VŠ Policajná akadémia verzus SOŠ policajná

talyk
26. aug 2022

Mám dilemu a to že neviem sa rozhodnúť či mám ísť na VŠ keď ma už prijali alebo či nebude jednoduchšie si odchodiť 12mesiacov na SOŠ za KADETA. Je to to isté? Chcem vedieť či mi ten Bc. niečo do života dá alebo stratím 3roky...plus ak by som náhodou nezvládla štúdium musím všetko hradiť späť.

neson123
26. aug 2022

@talyk tiez nad tym uvazujem, ale ja uvazujem nas tou rocnou skolou

dennkka
27. aug 2022

@talyk Ked si zvládla tie náročné prijímyčky, tak máš určite všetky predpoklady na zvládnutie štúdia. Koľko sa hradí, ked by si zanechala štúdium?

talyk
autor
27. aug 2022

@dennkka platia mi každý mesiac minimalnu mzdu takze ak by som skončila po 3 mesiacoch dajme tomu tak musim zaplatit tie 3 mesiace, ak po 2 rokoch tak cele 2 roky

emily_666
27. aug 2022

Nie som z fachu, no za mna jednoznacne VS, kedze uz si prijata. Lepsie moznosti, lepsi rozhlad, karierny rast....sama som zvedava, co ti poradia ti, co uz maju taketo studium za sebou

liloastitch
27. aug 2022

Tak keď si vezmeš, že samotní policajti si počase dorábajú akadémiu kvôli lepšej kvalifikácii a platom.. šla by som rovno na akadémiu .

mistymay33
27. aug 2022

@talyk na akademii PZ pojdes studovat ako civil, cize ziadna vyplata, budes bez penazi. Po ukonceni ta mozu/nemusia prijat do PZ.
Keby si isla na SOŠ tam sa nastupuje po prijati do PZ a do skoly ta vyslu po nastupe do PZ a dostavas tam plat, cize SOŠ studujes ako pilicajt v statnej sluzbe - je to skola, ktoru musi absolvovat kazdy policajt. Je to vlastne zakladne policajne vzdelanie. Ked ukoncis SOŠ pezinok, mozes ist na Akademiu ako policajt - cize opat dostavas nořmalne plat.
Tu si musis rozmysliet, co chces. Ci chces byt policajt a tak studovat, alebo ci chces studovat ako student bez zaruky, ze ta po skonceni skoly zoberu do PZ a ak nie, co potom budes robit s tou skolou.

talyk
autor
27. aug 2022

@mistymay33 plati to aj ked studujem odbor KADET na VŠ a mam podpisovat zmluvu o pracovnom pomere? Aj tak tam nemam tu zaruku?

mistymay33
27. aug 2022

@talyk ja neviem ako to presne je aktualne, vsak hadam vies, ked ta prijali, ze vlastne co a ako budes studovat. Kedy budes podpisovat zmluvu o statnom pomere? (statny pomer a pracovny pomer je rozdiel) Po absolvovani skoly, pred, pocas?

dennkka
Autor odpoveď zmazal
dennkka
Autor odpoveď zmazal
dennkka
Autor odpoveď zmazal
martin_2002
18. dec 2022

Ahojte, prosím vás má niekto za sebou túto školu? Potreboval by som súrne radu m.. Vďaka