Vyhorenie počas štúdia práva na UPJŠ
Prosím, zlé komentáre si nechajte 🙏.
Vyštudovala som už jednu vysokú školu, teraz študujem právo na UPJŠ (externé, 2.ročník). Ale úprimne – po prvej škole a práci som bola tak vyhorená, že sa to prejavilo aj teraz a stojím na hrane vyhodenia. 😔
Je tu niekto, kto dopadol podobne – že si odkrútil jednu školu, potom skúšal inú, ale vyhorel a musel začať odznova?
Neviem, či má zmysel to ešte skúsiť tu (na práve), alebo začať úplne inde. Ako ste to mali vy? Má tu niekto skúsenosť, že začal odznova a nakoniec to stálo za to?
@lukrecia97 osobne nie, ale mala som vela spoluziakov, ktori neurobili na prvykrat prijimacky a skusili znova, alebo spoluziacku, ktoru vyhodili kvoli tomu, ze nespravila potrebne predmety, tak znova presla cez prijimacky, dala si schvalit predmety, co uz urobila a pokracovala s nami az do konca
@reela a kedy posielala znovu
@reela Kedy posielali znovu prihlášku? (Viete?)
Môj problém bol ten, že učím… a stále som menila rolu učiteľ–žiak donekonečna. 😵💫 Situácia v školstve je taká, aká je – mám 25 a chcú si ma v práci udržať (lebo aj tak nema kto učiť), ale reálne nemajú šancu, lebo aj keď som oficiálne učila len 6 hodín, v skutočnosti som bola 24/7 v mentálnej pohotovosti a pracovala do polnoci. No úplne nenormálne…
Výsledok bol ten, že mi jednoducho neostala energia na učenie sa. A aj keď niečo zostalo, na skúškach som mala takú mozgovú hmlu zo stresu, že som to nedala. Preto nechcem za každú cenu ísť do ďalšieho ročníka – skôr by som začala odznova.
Vie niekto, či sa dá prihláška poslať aj teraz? Tento týždeň chcem ísť na študijné, ale budem rada za skúsenosti. 🙏 (uvidím čo sa dá) ale hambu v sebe mám nenormálnu…. Možno by som mala ešte ísť na skúšky ale už nevladzem
@lukrecia97 u nas sa odporucalo si podat prihlasku, ked clovek mal podozrenie, ze mu nevyjdu kredity uz pocas semestra, aby rovno medzi skuskami isli aj na prijimacky. Ale myslim, ze ona to tak nespravila a proste pockala rok. Ja by som na tvojom mieste skusila dokoncit, co sa da, aby si mala co najviac kreditov, aj keby si nieco opakovala. Lebo zacinat od nuly s tym, ze nic nezmenis a znova budes opakovat uz tretikrat svoje kroky, to nemyslim, ze by bola najlepsia cesta pre teba
sedieť na dvoch stoličkách sa nedá. nie každý to dokáže. V práci troška zvolni, aby si mala čas a silu na učenie.
@lukrecia97 u nas sa odporucalo si podat prihlasku, ked clovek mal podozrenie, ze mu nevyjdu kredity uz pocas semestra, aby rovno medzi skuskami isli aj na prijimacky. Ale myslim, ze ona to tak nespravila a proste pockala rok. Ja by som na tvojom mieste skusila dokoncit, co sa da, aby si mala co najviac kreditov, aj keby si nieco opakovala. Lebo zacinat od nuly s tym, ze nic nezmenis a znova budes opakovat uz tretikrat svoje kroky, to nemyslim, ze by bola najlepsia cesta pre teba
@reela Myslím, že máš pravdu… z prvého ročníka som si prenášala jeden predmet, ale aj tak mi ho nechce dať – vraj preto, že som s ňou nebola na konzultáciách. Síce mi vypísala termín, ale úprimne, veľmi neverím, že mi to dá spraviť. Dnes tam skúšku neurobil nikto, takže som fakt zvedavá. No už to beriem tak, že bude, ako má byť.
A ak by toto čítal niekto, kto zvažuje študovať dve vysoké školy naraz – určite to nerobte. Najskôr doštudujte jednu, potom si dajte aspoň rok pauzu, zamestnajte sa, zabezpečte si bývanie a až potom choďte do ďalšej. Musí prejsť čas, aby sa organizmus aj psychika upokojili.
Musím povedať, že profesorka bola úžasná 🙏. Pravda je, že som sa začala učiť neskoro, takže nemám veci dostatočne upevnené a na skúške som nevedela reagovať tak, ako by som chcela. Ale fakt bola zlatá (meno radšej písať nebudem 😉).
Naozaj sa netreba báť – všetko je v skutočnosti lepšie, než ako sa to rozpráva medzi študentmi. 💪✨
sedieť na dvoch stoličkách sa nedá. nie každý to dokáže. V práci troška zvolni, aby si mala čas a silu na učenie.
@anonym_5fca48 ❤️ musela som si asi skúsiť kde mám hranice
@lukrecia97 jaj jaj, skôr ako sa bude mordovať na prava tak ako ja, a hlavne v Košiciach si dobre pozri ponuky práce právnika. Pokiaľ nemáš rodinu, ktorá by ťa vzala ako koncipienta, začínaš na 900€ v hrubom a si za dievča pre všetko. Pracovná doba od rána do večera za minimálnu mzdu. Tahaš 5 rokov, a potom zase advokátske skúšky. O Tom ale advokáti prežívajú radšej nebudem písať. Alebo môžeš skúsiť štátnu stravu za smiešny tabuľkový plat. Budeš mat rovnako ako predavačka v Lidl. Jedine ak zmizneš z Košíc, ale ďalej ako do Blavy so slovenským právom nezájdes. Dobre si to zvaž, pretože budúcnosť právnika v Košiciach je veľmi zlá. Hovorím z vlastnej skúsenosti a skúsenosti kolegov, ktorí to to zabalili. 🫤
@lukrecia97 jaj jaj, skôr ako sa bude mordovať na prava tak ako ja, a hlavne v Košiciach si dobre pozri ponuky práce právnika. Pokiaľ nemáš rodinu, ktorá by ťa vzala ako koncipienta, začínaš na 900€ v hrubom a si za dievča pre všetko. Pracovná doba od rána do večera za minimálnu mzdu. Tahaš 5 rokov, a potom zase advokátske skúšky. O Tom ale advokáti prežívajú radšej nebudem písať. Alebo môžeš skúsiť štátnu stravu za smiešny tabuľkový plat. Budeš mat rovnako ako predavačka v Lidl. Jedine ak zmizneš z Košíc, ale ďalej ako do Blavy so slovenským právom nezájdes. Dobre si to zvaž, pretože budúcnosť právnika v Košiciach je veľmi zlá. Hovorím z vlastnej skúsenosti a skúsenosti kolegov, ktorí to to zabalili. 🫤
@anonym_feeca1 nechcem povedať kde mimo Košíc bližšie ku Ukrajine….. typnite si 👀 …. Koncipientka: nosila autá do servisu…. Varila kávu…. Výmena pneumatík a pod. Čiže nadhera
@anonym_feeca1 nechcem povedať kde mimo Košíc bližšie ku Ukrajine….. typnite si 👀 …. Koncipientka: nosila autá do servisu…. Varila kávu…. Výmena pneumatík a pod. Čiže nadhera
@lukrecia97 v KE je problém s prácou právnika a to mi môžeš veriť. Ďalej na východ je to len horšie. Blava je relatívne OK. Aby si nebola sklamaná. Väčšia časť spolužiakov z fakulty je v Blave a na západe.
Neviem, ci si to ešte prečítaš, keďže mi ukazuje, ze uz nemas účet.
Ak chces, tak mi napis🙂
Ja som po prvej VŠ vyštudovala aj druhú - a to tiež právo (externe). Jednoduché to nebolo, ale keď niečo chceš, výhovorky neexistujú. A poviem ti tak, že stalo to za to a neľutujem. ❤️

@lukrecia97 osobne nie, ale mala som vela spoluziakov, ktori neurobili na prvykrat prijimacky a skusili znova, alebo spoluziacku, ktoru vyhodili kvoli tomu, ze nespravila potrebne predmety, tak znova presla cez prijimacky, dala si schvalit predmety, co uz urobila a pokracovala s nami az do konca