icon

Využívanie kurzov cez úrad práce

14. jún 2025

robil už niekto takto kurzy ? Chcem vedieť kde nájdem ponuku takýchto kurzov
Keďže som na úrade iba mesiac a problém s prácou je neskutočný rada by som si nejak prilepsiéa kurzami aby som mala väčšiu šancu sa zamestnať

lucka_ke
14. jún 2025

to robia rôzne agentúry, treba hľadať podľa tvojho bydliska

iwesska
14. jún 2025

Podla toho co ta zaujima si vyhladaj kurzy v okoli + zadaj "kurz cez urad prace" alebo "rekvalifikacny kurz" a najde ti firmy,ktore taketo kurzy poskytuju. Najst si to musis sama UP ziadne zoznamy neposkytuje,ani ich nevyhladava.

luccija
14. jún 2025

Sama si nájdeš a podas žiadosť, ale preferujú len určité typy.Ked máš vzdelanie, ktoré oni považujú za ľahko zamestnatelne neprejde ti to
Neviem aké sú teraz podmienky, ale bolo, že musíš byť aspoň pol roka v evidencii, ale oni to často menia.Pozri si na stránke upsvaru.V mojom okolí čo žiadali nikomu neoreplatili záleží aj od okresu atď...

ivuska027
14. jún 2025

Kurz si musíš nájsť sama. Úrad práce žiadne kurzy neponúka a ani nikdy neponukal.

momo00
14. jún 2025
@ivuska027

Kurz si musíš nájsť sama. Úrad práce žiadne kurzy neponúka a ani nikdy neponukal.

@ivuska027 mýliš sa. Úrad práce mal zoznam kurzov a ty si si mohla vybrať z nich. Teraz je to tak, že si ho musíš nájsť, podať žiadosť a musíš čakať či ti ho schvália alebo nie.

iwesska
14. jún 2025
@luccija

Sama si nájdeš a podas žiadosť, ale preferujú len určité typy.Ked máš vzdelanie, ktoré oni považujú za ľahko zamestnatelne neprejde ti to
Neviem aké sú teraz podmienky, ale bolo, že musíš byť aspoň pol roka v evidencii, ale oni to často menia.Pozri si na stránke upsvaru.V mojom okolí čo žiadali nikomu neoreplatili záleží aj od okresu atď...

@luccija Teraz preplacaju aj zamestnanym aj nezamestnanym. Max.vyska kurzu je 900e a ked su splnene vsetky nalezitosti v ziadosti + dolozeny inzerat,kvoli ktoremu to akoze robis,tak schvalia.

ivuska027
14. jún 2025
@momo00

@ivuska027 mýliš sa. Úrad práce mal zoznam kurzov a ty si si mohla vybrať z nich. Teraz je to tak, že si ho musíš nájsť, podať žiadosť a musíš čakať či ti ho schvália alebo nie.

@momo00 už pred 9 rokmi som si sama musela kurz vybrať sama. Taktiež som sama robila na úrade prace na oddelení, kde sa riešili kurzy, tak ma pouč, no 🤷‍♀️

momo00
14. jún 2025
@ivuska027

@momo00 už pred 9 rokmi som si sama musela kurz vybrať sama. Taktiež som sama robila na úrade prace na oddelení, kde sa riešili kurzy, tak ma pouč, no 🤷‍♀️

@ivuska027 tak si asi o dosť mladšia ako ja. Ja som reagovala na teba: že nikdy neboli. A v tom sa mýliš.

jvasenka
14. jún 2025
@luccija

@iwesska ako to funguje keď si ako zamestnaná chcem dať rekvalifikačný kurz?

yerdna
19. jún 2025

Ja robím IT kurzy, kašli na tie blbé kurzy, správ si niečo rozumné, platy v IT aj na Slovensku sú 7000eur až 8000eur a myslím , že tebe 7000e mesačne stačí