Začali by ste ako 45-ročná študovať odbor praktická sestra?
Štúdium po 45. Praktická sestra
za mňa ÁNO
áno, ja som začala keď som mala 50 a v triede nám bolo po 40ke asi polovica
@anonym_autor Určite, ak ťa to k tomu tiahne, tka neváhaj. Moja mamka si v 40 urobila pedagogickú a od vtedy pracuje v škôlke, čo bolo jej sen. Takže nikdy nie je neskoro.
Ja som mal cez 40 koleginu v robote bola zatrpknuta architektka mala rodinu v Kanade a tam zacala studovat socialnu sestru aj to skoncila a je spokojna pomahat ludom.
Robila som dlho inštruktorku sociálnej rehabilitácie, potom aj sociálnu pracovníčku. Opatrovateľku mimo SK a tu súkromne. Neviem robiť ine. Cely pracovný život sa pohybujem v tejto sfére. Ale vek nepustí. Tak, či to má význam ísť ďalej v tomto veku. Ja by som subjektívne rada, mám vzťah k tejto oblasti. Len.... Či to má význam v mojom veku. Som realista 😞
Robila som dlho inštruktorku sociálnej rehabilitácie, potom aj sociálnu pracovníčku. Opatrovateľku mimo SK a tu súkromne. Neviem robiť ine. Cely pracovný život sa pohybujem v tejto sfére. Ale vek nepustí. Tak, či to má význam ísť ďalej v tomto veku. Ja by som subjektívne rada, mám vzťah k tejto oblasti. Len.... Či to má význam v mojom veku. Som realista 😞
@anonym_autor ked vladzes a mas vitalitu a chtic kludne, kazdy na co sa citi…
Nieeeeeeeee.
@anonym_autor Určite, ak ťa to k tomu tiahne, tka neváhaj. Moja mamka si v 40 urobila pedagogickú a od vtedy pracuje v škôlke, čo bolo jej sen. Takže nikdy nie je neskoro.
@tinka_1807 ❤️
Má to zmysel, ak ťa to napĺňa. Je to náročná práca, ale povedzme si, ktorá nie je. Káždá každým spôsobom iná. Aj ja sa chystám na prakticku sestru, som na rodičovskej dovolenke a tiež mam VŠ ale v inom odbore, no nejak mam sen ist do zdravotnictva a momentalne moznosti mi neumoznuju studovat osetrovatelstvo na vyske, tak skusim prakticku sestru, tento rok podam prihlasku🩷drzim palce nech ti to vyjde
Ja som mal cez 40 koleginu v robote bola zatrpknuta architektka mala rodinu v Kanade a tam zacala studovat socialnu sestru aj to skoncila a je spokojna pomahat ludom.
@anonym_b096d9 🍀
Má to zmysel, ak ťa to napĺňa. Je to náročná práca, ale povedzme si, ktorá nie je. Káždá každým spôsobom iná. Aj ja sa chystám na prakticku sestru, som na rodičovskej dovolenke a tiež mam VŠ ale v inom odbore, no nejak mam sen ist do zdravotnictva a momentalne moznosti mi neumoznuju studovat osetrovatelstvo na vyske, tak skusim prakticku sestru, tento rok podam prihlasku🩷drzim palce nech ti to vyjde
@anonym_29063f som soc.pracovnik. Naozaj ma to nenapĺňa, byrokracia, veci s ktorými nesúhlasím.... Je toho veľa. Preto by som rada bližšie k ľuďom.
ved si este mlada a caka ta pravdepodobne praca este tak 20 rokov ... studovat nikdy nie je neskoro! Ak ta to bavi a vies sa v tom predstavit pracovat, tak ano.
Ja by som to nestudovala nikdy v zivote, ale som tiez uz 40+ a planujem si ist este studovat nejake veci, len uplne ina sfera.
Baby a nájde potom človek uplatnenie? Bez praxe, v 40tke a ako praktická sestra bez vš?
Teda okrem uplatnenia v DSS.
ved si este mlada a caka ta pravdepodobne praca este tak 20 rokov ... studovat nikdy nie je neskoro! Ak ta to bavi a vies sa v tom predstavit pracovat, tak ano.
Ja by som to nestudovala nikdy v zivote, ale som tiez uz 40+ a planujem si ist este studovat nejake veci, len uplne ina sfera.
@anonym_4c2d6e tak, mladá nie som, 😞to je jeden z problémov 😔
Tiež som mala takú myšlienku že či by som nešla študovať za praktickú sestru, mám 32. Aktuálne pracujem v korporáte na finančnom oddelení ale postavám sa s myšlienkou na tú praktickú sestru už nejaký čas. Je to v podstate aj zamestnanie v ktorom má človek istotu že bude mať prácu nie? Tie korporáty sú tiež také všelijaké. Je mi tam dobre ale môže prísť aj prepúšťanie atď.
Neviete mi povedať aký je vlastne plat takej praktickej sestry?
tento odbor by som nešla študovať v žiadnom veku
Akurát včera bol na ČT2 dokument o tom, ako aj v staršom veku sa netreba báť a ísť do zmeny povolania ak si na to pripravená, volalo sa to: "Už se zase těším na pondělí". Ak to neskúsiš, budeš to neskôr ľutovať, ak to bude nad tvoje sily, aspoň si budeš môcť povedať, že si to skúsila. Upozorňujem, že večerná škola je popri zamestnaní veľmi časovo náročná- viem že v Žiline a Ružomberku sú to dva dni v týždni celý deň- jeden pracovný a sobota.
uz si robila prace okolo toho, takze by som isla do toho, ved ta caka este 20r makania kym pojdes do dochodku. drzim palce 🙂
Mala som spoluziacky aj par rokov pred dochodkom (pracovali ako sanitarky).. urcite sa práca da najst aj bez praxe a bez vs ako prakticka sestra, u nas v nemocnici s tym nebol problem
Tiež som mala takú myšlienku že či by som nešla študovať za praktickú sestru, mám 32. Aktuálne pracujem v korporáte na finančnom oddelení ale postavám sa s myšlienkou na tú praktickú sestru už nejaký čas. Je to v podstate aj zamestnanie v ktorom má človek istotu že bude mať prácu nie? Tie korporáty sú tiež také všelijaké. Je mi tam dobre ale môže prísť aj prepúšťanie atď.
@anonym_242a28 hm, mne ani nejde tak o plat, ale stabilitu. Ale asi kvôli veku 😔. A to, že robím celú večnosť s ľuďmi. A je mi to blízke.❤️. Rada pomáham a som užitočná.
@anonym_autor väčšina je tam starších v externej forme. Ale u nás praktické sestry berú len do služieb, v nemocnici.
@anonym_242a28 na služby 1000ku v čistom východne Slovensko. Ale makáš 14 -15 služieb 12tiek do mesiaca, denne nočné
@anonym_4c2d6e tak, mladá nie som, 😞to je jeden z problémov 😔
@anonym_autor no neviem, ja sa v 43 necitim este stara 🙂
A podla mna sestriciek bude vzdy treba, to hadam ani AI a roboti v blizkej buducnosti nenahradia. A ked robis opatrovatelku starsich, tak sa ti tie vedomosti aj zidu podla mna ... alebo mozno pomaly uz aj pre seba a rodinu.
Ale neviem, co to vsetko obnasa, pisala som, ja som uplne v inej sfere a mna by takato praca s ludmi nenaplnala a hlavne nemala na to nervy a "zaludok".
@anonym_autor pridam sa s tebou. Uz dlhsie o tom rozmyslam.....
Šli by ste do toho? Mám VŠ, som sociálny pracovník Robila som, robila som aj opatrovateľku, aj mimo SK. Má to význam, či vzhľadom k veku nie. Prosím názory. Ďakujem.
@anonym_autor Vzhľadom na to, že ešte min.20 rokov Vám ostáva do dôchodku,tak prečo nezískat kvalifikáciu navyše, najmä ak Vás to baví

Šli by ste do toho? Mám VŠ, som sociálny pracovník Robila som, robila som aj opatrovateľku, aj mimo SK. Má to význam, či vzhľadom k veku nie. Prosím názory. Ďakujem.