Zistia rodičia, že ma vyhodili z vysokej školy?
Zdravím. Vyhodili ma z VŠ, keďže ma to nebavilo a nechodila som tam. Je nejaká šanca, že to moji rodičia zistia, ak im to nepoviem? Cez úrad práce alebo čokoľvek.
@vysokoskolak10 prečo si klamala, že Ťa to baví a máš dobré známky?Mohla si ich hneď pripraviť na to, že to tak dopadne🙂hlavne povedz pravdu a premýšľaj čo ďalej...dokedy to chces tajiť?uľaví sa Ti
Na druhej strane ešte nie je nič stratené, ak si si vybrala len zlý smer a študovať chceš, prihlášku na druhu školu stále stíhaš poslať, prípadne si teda hľadaj prácu. Myslím, že budu rodičia menej nahnevaní keď k nim prídeš s informáciou že áno štúdium si ukončila ale máš plán čo a ako ďalej a nejdeš sa len tak ponevierať 🙂
@marca12 Nechcem chodit na VS vobec. Nie som stvorena proste na to, aby som sa ucila XY hodin. Praca v obchode a krcme (teda brigada) ma bavila neskutocne 🙂 ale rodicia maju VS a hustia do mna studium.
Súdiť niekoho a poučovať je lahké..nepoznáme ťa,tvoju situáciu doma ani v škole ale určite sa priznaj radšej hneď..Pravdepodobne sa hnevať budú ale keď im to zatajíš už ti nebudú nikdy veriť..tak isto si začni hladať č skôr robotu lebo je možné že ak ti davajú peniaze ako trest ti ich prestanú dávať..Tak im dokáž že síce ťa škola nebavila ale si šikovná dospelá osoba čo sa vie o seba postarať
@vysokoskolak10 si si ista, ze ta vyhodia uz teraz? Nie je to az po ukonceni letneho semestra? Ked nespravis skusky, zapocty a nedostavis sa na zapis do dalsieho rocnika?
Tak v tom prípade to nevidím vôbec tak tragicky :D Titul nemôže mať každý a ani nepotrebuje, nájdi si teda prácu a rodičia to po čase určite pochopia
@vysokoskolak10 Zistia ked ti budu chciet prist na promocie. Poznam pripad, ked sa chalanisko priznal, az ked sa rodina dotrepala z vychodu na zapad na jeho promocie 🙉
@vysokoskolak10 len si to zvaz, aby si v 35 potom nedorabala vs, lebo s pracou v krcme hypoteku nezaplatis
@vysokoskolak10 Tak môžeš skúsiť začať pracovať aj v obchode, keď ťa to baví, ale po čase zistíš, že táto práca je dosť slabo platená a treba tam odpracovať hodiny podľa zmluvy, nehovoriac o tom, že sú rôzné vedúce, niektoré nesadnú. Ale dobre je získať si prax a potom môže mať aj vlastný obchod.
Zato chodia študovať VŠ, lebo keď má VŠ tak môže robiť prácu lepšie platenú, vie niečo odborné.
@vysokoskolak10 Som taktiež na Vš. Neviem aké je to mať prísnych rodičov no napriek tomu by som sa nezachovala takto. Mala som fázy toho že skončím, ale mala som vybavenu veľmi dobre platenú prácu kde by som mohla rásť aj finančne teda žiaden pajzel či v obchode. Ale vždy som prišla za rodičmi s tým čo sa deje. A to by si mala urobiť aj ty. Si dospelá tak sa k tomu postav čelom. Nechceš študovať? Ok.ale povedz im to čím skôr a plus nájdi si prácu lebo aby platili spätne za neoprávnene poberanie rodinných pridávkov je proste problém ako mraky. Tiež sa mi na VŠ neučí ľahko.😀 Ale prepáč, ale ak vidíš svoju budúcnosť za barom či v obchode, asi neviem čo dodať. Nevravím, že každý má mať VŠ. Ale vieš vôbec čo chceš robiť? Lebo ak áno tak je milión vysokých škôl kde by si mohla nájsť niečo čo by ťa bavilo.
@vysokoskolak10
Ale ved to nema logiku.
Ak mas prisnych rodicov, tak nerob situaciu este horsou tym ze im budes este aj klamat.
Budu sa hnevat koli tomu ze si skoncila skolu ci im to povies teraz, alebo sa to dozvedia neskor... ale hnevat sa urcite budu... nevyhnes sa tomu.
Ak ich este aj oklames a budes ich vodit za nos, budu sa hnevat dvojnasobne.
Alebo mas plan byt z domu prec ked sa to o tych par dni/tyzdnov dozvedia a uz nikdy ich neprides pozriet?
Áno zistia to. A keď zistia že možno aj rok sa ti darilo to ututlať a klamať ver mi že to nebude o nič lepšie. A budú ešte viac sklamaní ako z výšky.. takže sa ti viac oplatí vyjsť s pravdou von
@vysokoskolak10
@vysokoskolak10 a to sa fakt pýtať ako vysokoškolák alebo si robíš srandu ? A čo takto ukončenie štúdia a nejaké promócie a nejaký titul k menu, to máš rodičov z pomocnej školy, že predpokladáš, že to nezistia ? Prepáč, nikoho nechcem uraziť,ale takúto otázku nemôže položiť študent Vš...
@reaan Vo Francuzsku sa nedavno riesil kriminalny pripad, ktory zacal tak, ze chlapca vyhodili z mediciny, ale on kamufloval studium a dokonca aj rodicov presvedcil, ze uz ma po promocii a je lekar. Neskor sa ozenil a aj manzelka bola v tom, ze je lekar. On ale namiesto do prace chodil do kniznice, kde cital lekarske knihy, takze aj naozaj toho z mediciny dost vedel. Zil z toho, ze manzelkinym rodicom nahovoril, ze ako lekar moze investovat do vynimocne vynosnych akcii - oni mu teda dali velke mnozstvo penazi, aby aj pre nich investoval. To trvalo par rokov, uz mal aj dve deti. Ked to uz zakonite islo prasknut, tak jedine, co vymyslel, bolo, ze zabil manzelku aj obe deti. Uz si nepamatam, ci nakoniec aj seba.
@vysokoskolak10 prestanú im chodiť prídavky na dieťa
@vysokoskolak10 Určite to povedz. Dozvedia sa to tak či tak, čím neskôr - tým horšie pre teba aj pre nich. Na úrad práce príde info zo školy že už neštuduješ, úrad vydá rozhodnutie o odňatí prídavkov na dieťa a to pošle doporučene do vlastných rúk jednému z tvojich rodičov. Nehodia to do schránky, ani poštárka ti to nedá do rúk, len adresátovi ktorý sa musí podpísať na obálku. Aj s daňovým bonusom im narobíš problémi. Nieje šanca že by sa to nedozvedeli.
Mna by zaujimalo, ze co si robila kym si do skol nechodila? Oni posielali € a ty si šunky valala?
@vysokoskolak10 pridu na to vtedy, ked budu od Teba pytat aktualne potvrdenie o navsteve skoly. Kde ho vezmes? Moze to byt uz teraz k platneniu danoveho bonusu, alebo najneskor buduci skol. rok za ucelom dodania dokladu na poberanie rodinnych pridavkov. Toto sa prevali, to je uplne iste. Plus klamanie, ze chodis, mas dobre znamky, to by mna ako rodica velmi sklamalo, u mna by dovera v taketo dieta bola uz dlhodobo narusena aj do buducna.
@vysokoskolak10 Ako sa moze jedna vysokoskolacka (aj ked uz cerstvo vyhodena), takto hlupo pytat?
Samozrejme, ze to rodicia musia vediet, prave kvoli uz spomenutemu - pridavky na dieta, danovy bonus. Ak im to nepovies ty a nenahlasite, ze im tento narok zanikol, budu peniaze vracat. Plus Tebe z toho tiez vyplyvaju nejake povinnosti..
@vysokoskolak10 vysokoškolské štúdium je aj o tom, že človek musí zatnut zuby. Rodičia vzdy na všetko prídu a ver, že sa budú ešte viac hnevat, keď budu riesit, že neopravnene poberali daňový bonus a pridavky a že ti vznikla dlzoba za zdravotnom poisteni. Ak sa bojíš, napis im na whatsapp ako ti to už niekto vyššie poradil. Vysvetli dôvody, ale skôr to, že si na štúdium nemala schopnosti, bolo to tazke (skôr to zoberú, ako ked im napíšeš, že si bola lenivá sa ucit), že tá to mrzi, že si ich sklamala, že tá to samu veľmi trápi a bojíš sa ich reakcie. Že si pripravena niesť dosledky svojho rozhodnutia a zamestnať sa. Že im dakujes za podporu, že ti umožnili vôbec študovať VS, lebo si uvedomuješ, že nie každý má takých rodicov, ktori by svoje deti v studiu podporovali. Na konci im napis, že ich ľúbiš.
Budú vyvádzať, ale raz si ich dieťa. Matka neprestane milovat svoje dieťa, ani keď sa stane vrahom, takze ukončenie studia nie je nič v porovnani s tým.
@vysokoskolak10 povedz im to a máš jednu zo skúšok dospelosti . Mňa by si nasrala. A teda riadne. Normálne im povedz uprimne ze ta to nebavi
to ako dlho chceš tajiť a ťahať z nich vreckové?
@vysokoskolak10 realne je riesenie velmi jednoduche, najdi si podnajom v zdielanom byte (si mlada prisposobis sa ) a pracuj na full time. Nebyvas pod ich strechou a nic nepytas, tak sa mozes zivit cim chces … v obchode atd. Rodičia sú možno prísni ale ak budeš stat na vlastných nohách tak nie o čom diskutovať. Ešte ti bude možno za skolou ľúto po nejakej 12 stke 😉
Pre pana jana, prosim ta chod sa aspon prihlasit na urad prace do zakonnej lehoty, nech sa za teba plati zdravotka... lebo im narobis nie len dlhy a budu vracat pridavky a dane, ale aj sebe problemy do buducna!
A dufam, ze ked uz si sa vybodla na tu skolu a nic nerobila niekolko mesiacov, tak mas nejaky plan, ze prides za nimi a povies, ze co akoze ides dalej robit, ze si podavas prihlasku niekde inde, alebo ides makat...
cim dlhsie budes ticho, tym to bude horsie.
@vysokoskolak10 to ze to zistia si sa uz dozvedela, teraz by si mohla pristupit na to, ze si k nim sadnes a povies im to. Budu nastvani, ale myslim, ze ocenia uprimnost.
Rodicia mavaju strasne vela reci, ktore ti v danej etape zivota pridu ako tliachanie, ale vacsina rodicov robi rozhodnutia v domneni, ze chcu pre svoje deti to najlepsie.
Nechces studovat VS, tak im to povedz a nestuduj, najdi si pracu a pracuj. Bavi ta praca v obchode alebo krcme, tak chod so toho, vyskusaj to na ttp a uvidis sama, ci ti to vyhovuje. Clovek vie byt spokojny a stastny aj bez VS, dokonca aj uspesny vie byt bez VS, ale musis byt sikovna.
A dokedy im to chces tajit? Diplom si nspises na vykres? Cim skor to povies tym lepsie. Potom ta budu mat este za klamara. Aj ta nejak financne podporuju? To im ako chces urobit? Brat €? Akebo ako?
@vysokoskolak10 radosťou budú určite bez seba.

Mna ako rodica by ani tak nenahnevalo to, ze ta vyhodili, ale ze si cely cas klamala, ze ta to bavi a dobre sa ucis...a teraz sa snazis zahladit to dalsim klamstvom...ale ver tomu, ze vsetko sa raz prevali a byt vasimi, dam ti preplatit vsetko co ma tvoja skola stala, aby si mala ponaucenie...