icon

Je možná zmena odboru na vysokej škole?

eteew267
10. mar 2024

Zdravím, viem, že toto je skôr otázka na študijné oddelenie ale možno niekto má skúsenosť. Ja študujem učiteľský odbor-učiteľstvo anglického jazyka a histórie. No, chcela by som zmeniť odbor na škôlku. Asi prestup nebude možný ? Asi tam bude potreba začať od prvého ročníka?
Ďakujem

pluss
10. mar 2024

uznať rovnaké predmety a podľa toho

katkatet
10. mar 2024

@eteew267 áno od prvaku. Jedine ak by si prestúpila a máš podobne predmety z ktorých si absolvovala skúšku môze ti to škola individuálne uznať

eteew267
autor
10. mar 2024

@katkatet ešte ma napadlo možno by ste vedeli, že môžem ísť po úspešnom dokončení tejto školy na rozširujúce štúdium v odbore predprimárne vzdelávanie?

atinkaa
10. mar 2024

A samozrejme aj zo skoly, ktoru planujes ukoncit si nechaj uznat skusky, ktore mas uz hotove, nikdy nevies, kedy budes v situacii a zamestnani, ze prave toto bude pre teba vyhoda.
Studijne vie urobit vypis znamok - dat na to potvrdenie, ze si ofiko skoncila napr. v prvom rocniku, mas uzavrety cely prvy semester a absolvovala si tieto predmety.

katkatet
10. mar 2024

@eteew267 ak máš vybranú konkrétnu školu kde by si chcela prestúpiť resp. na tej istej škole len iný odbor normálne tam zavolaj oni ti povedia čo a ako. Každá škola to má inak

kiki68
10. mar 2024

Uznaju pedagogiku urcite, ale Ja by som skor spravila to, ze dokoncis aspon bakalara a potom prestup. S tym, ze tam uznaju viac predmetov. Ale aj tak budes musiet vela dorobit. U nas bola ponuka po magistrovi pre ucitelov do 1 roka dorobit elementarnu ped. Nejaku skratenu verziu toho.

eteew267
autor
10. mar 2024

@kiki68 Ďakujem a na akú školu si chodila ak sa smiem opýtať?

kiki68
10. mar 2024

@eteew267 UKF Nitra, ale neviem ako to maju teraz v ponuke