icon

Krv v stolici a tráviace problémy u psa: Ako ich riešiť?

terka776
Včera o 20:51

Ahojte mám 2 ročnú vykastrovanú čivavu, ktorá má opakovane problémy s trávením (konkrétne čreva) .. krv v stolici, riedka stolica ,boľavé bruško.. už som toto riešila pred 2 tíždnamy u veterinára urobil krvné testy tie boli v poriadku dal lieky,probiotiká,injekcie povedal že mame dať diétu tak má v miske len svoje granule a vodu ..dnes kakala na večer v kúpeľne, bola tam vykakaná tráva v tom bol taký žltý sliz s krvou neviem či jej to nerobí aj ta tráva, mysleli sme si že kuracie to ale tento tížden nemala,,, len hovädzie trošku asi pred 4 hodinami.. ale to jej nikdy tento problem nespôsobovalo ,som s toho dosť zufala :( má to opakovane už niekoľko mesiacov, raz je kľud potom znova…nasadila som probiotiká od zajtra tabletky čo mi dal veterinár pred dvomi tíždnamy navrhol nám že by bolo fajn urobiť odborne krvné testy či nieje na niečo alergická (napr kuracie) co jej to môže sposobovat vraj to bude stať 300€ ale tak tento veterinár je drahý nechala som uňho v tedy za lieky a injekcie 200€ co sme tam boli… maly ste podobne skúsenosti zo psikom ? Neviete co by pomohlo ? Ďakujem

colsami
Včera o 21:08

"krvne testy" su predpokladam zakladne parametre, ktore su len pramalo z riadnej diagnostiky psa pri takomto probleme. Je na mieste riadne a komplexne zhodnotenie psa aj s vyuzitim zobrazovacich metod (USG, RTG), odber krvi aj trusu. To akoze na zaciatok, zvysok podla potreby. Testy na potravinove alergie nie su prva ani druha volba pri diagnostike takychto problemov.

Odporucam Vam jednoznacne navstivit riadne vybavenu kliniku (minimalne v kazdom krajskom meste ich par je), kde su odbornici a zdiagnostikuju psa tak, ze nasledne viete riesit problem.
Tymto stylom, akym hladate odpovede a riesenie na chorobu psika to bude nekonecny pribeh...
Drzim palce.

anonym_5af7e0
Včera o 21:52

Granule nie sú diéta.

anonym_1eeb09
Dnes o 05:34

dat alergicke testy .. moj to mal po akomkolvek kuracom mase... ma prisnu dietu - jedlo len bez kuraciny -raw food =presli sme xy znackami az sme nasli take kt sadnu a ma aj granule pre alergikov .. a ziadne blbosti od stola ci pocas varenia... aj deti sa museli nauzit davat pozor aby mu nic ine nedavali ...

marci9
Dnes o 10:49

Predpokladám, že tvoj pes je odmalička kŕmený granulami, pretože toto sú problémy typické pre psov, ktorí sú dlhodobo kŕmení granulami. A ešte aj keď má dostávať diétu, dala si jej znova granule. Celé zle! Začni ju konečne kŕmiť pestrou zdravou doma pripravovanou stravou, ináč problém nikdy nezmizne. Na začiatok jej uvar chudé mäsko s ryžou. Postupne do krmiva začni pridávať zeleninu /nastrúhaj mrkvu, petržlen, kaleráb, karfiol, brokolicu, cuketu, tekvicu, uhorku..., a uvar spolu s mäskom a ryžou/. Na 1 liter krmiva daj 1 zarovnanú malú čajovú lyžičku soli. Áno soli! To, že pre psa sa má variť bez soli, je nebezpečný mýtus. Psy majú potom v krvi katastrofálny nedostatok sodíka. Postupne môžeš namiesto ryže dať cestovinu, pridať vajíčko a malé množstvo vnútorností /pre čivavu maximálne 1 kuracie srdce a 1/4 kuracej pečienky denne/. Vnútornosti obsahujú cenné vitamíny, ale vo väčšom množstve preháňajú, takže pozor na to. Každú porciu krmiva posyp kostnou múčkou, aby mal psík dostatok vápnika. Kúpiš ju na zoohit.sk. Kŕmivo podávaj 2x denne, vždy teplé. Základ pri takýchto tráviacich problémoch je: žiadne granule, žiadne konzervy! Doživotne.

marci9
Dnes o 10:54

Ináč zarazilo ma, že si napísala, že kakala v kúpeľni. Prečo 2-ročný pes nemá hygienické návyky?