icon

Môže byť giardia príčinou tráviacich problémov u psa?

terka776
15. júl 2026

Ahojte idem sa poradiť pretože moja Civava kastrovana ktorá mala minuly mesiac 2 roky trpí opakovane problemamy s trávením hlavne hnačka riedka nehorázne smradľava s krvou alebo žltým vytokom teraz má znova hnačku a je bez nálady … podotýkam že je pravidelne sledovaná veterinarom u ktorého som minuly mesiac nechala cez 400€ a nakoniec mi jedna chovateľka povedala že to môže byt parazit giardia počujem o tom prvý raz vraj na to existuju lieky a veterinár vie urobiť aj test na počkanie akože som s toho naštvaná aj sklamaná … mal váš psík giardie? Aké opatrenia ste urobili doma aby sa to nevracalo alebo minimalizovalo ?
V dome nemáme iné zvierata
Má diétu
Dávam do nej každý deň probiotiká preventívne
Ďakujem za radu

anonym_f5f684
15. júl 2026

@terka776 náš to mal, keď mal nejakých 5 mesiacov. Na veterinu sme priniesli vzorky trusu z 3 dni a spravili testy, nasadili antibiotiká a probiotiká. Doma som všetko poriadne preprala na 95°. Už sa to neopakovalo.

anonym_f5f684
15. júl 2026

Ale viac by vedela poradit @colsami keď bude mať čas.

anonym_9ce6f7
15. júl 2026

@terka776 pohladaj na FB skupiny zamerané na psov. Skôr budú vedieť poradiť. Sú rôzne veterinárne poradne.

anonym_d6b403
15. júl 2026

Treba zbierať stolicu 3-5 dní, najlepšie 5, z každej stolice dať za hrášok do zbernej skúmavky, držať v chladničke a odniesť na štátny veterinárny ústav, kde máte výsledky do druhého dňa. Ak to ide cez veta, je to dlhšie a drahšie.

gabrielkamajeckka
15. júl 2026

Dobrý deň, s takýmto parazitom máme skúsenosť u kocúra a bol príčinou problémov, ktoré opisujete.

Jeden náš psík však napríklad nemal parazita, ale problém bola alergia na hovädzie, na lososa a na kuracie.

hytal
15. júl 2026

Naša fenka túto pliagu mala už 3 krát. Vždy som zbierala 3 dni trus a dala na vyšetrenie. Užívala antibiotiká. Vraj stačí keď psík vonku dačo zožerie, alebo poolizuje. Zbieraj ten trus a zmeň veterinára.

terka776
autor
15. júl 2026
@hytal

Naša fenka túto pliagu mala už 3 krát. Vždy som zbierala 3 dni trus a dala na vyšetrenie. Užívala antibiotiká. Vraj stačí keď psík vonku dačo zožerie, alebo poolizuje. Zbieraj ten trus a zmeň veterinára.

@hytal ďakujem veterinára určite zmením pretože vie pýtať len peniaze a pes je na tom stále rovnako

colsami
15. júl 2026

Giardie su bezne sa vyskytujuci parazit. Nachadzaju sa prakticky vsade okolo nas. Daju sa lahko diagnostikovat. Ano, mozu sposobovat hnacky a traviace problemy. Ale to rovnako, ako dalsich sto moznych dovodov ci povodcov...