icon

Prečo sa môj deväť ročný yorkshire stále trasie?

Včera o 17:47

Dobry vecer, moj pes ma 4,4kg a 9 rokov. V noci za začal z nicoho nic triasť, myslela som si ze zjedla otravu alebo niečo. O 3 rano som ju išla vencit lebo ked sa trasie tak vacsinou sa jej chce ist na velku potrebu keď ma napr.hnačky že nieco zje zo zeme.Vyzerala že ma fakt velké bolesti, pohryzla ma. Boli sme vonku len sa vycikala. Do 7 rana sa stale triasla, o 7 sa trošku ukludnila išla som spat do 10. Zobudila som sa stale sa triasla isli sme veterinarke. Psik nemal hnačky nevracal. Veterinka povedala že ma nekomfort v žaludku lebo som zmenila granule a nesadli jej. Môže to byť z toho? 2 dni sa trasie, už síce menej, máte s tym skusenost? Kupila som jej granule na citlivy zaludok hypoalergenne žeby jej nesadli take kvalitne granule? Davala som jej ich postupne. Veľmi ma mrzí že som jej takto ublížila a kvoli mne ju boli brucho, chcela som preňu len kvalitnejsie granule. Granule som bola vratit a jedava tie stare. Ale prečo sa stale trasie? Môže to byť niečo iné? Normálne papá tie stare granule presne tolko gramov kolko ma jest na jej vahu. Chodime aj von 3x denne, len sa trasie. Môže ju boliet 2 dni brucho zo starych granul?

motylik2559
Včera o 18:08

@anonym_autor Ahoj a to je vsetko co ti na veterinarka povedala? Co ja viem, pride mi to take slabe nejake. Dala jej nieco na zlepsenie zaludka? Skusila ju aspon pohmatom? Povedala si jej vsetko co nam tu? Vsetky potrebne informacie? Neviem, ale mojmu ked raz bolo zle (niekolko rokov dozadu)- hnackoval aj v noci aj cez den, tak vetos mu presiel brucho pohmatom, pozrel mu aj do papulky, dal mu taku pastu v tube 3x denne a ze ked neprejde, tak spravi rtg. Nastastie nebolo treba, lebo ta pasta mu pomohla. Akoze psikovi moze byt nekomfortne z novych granul, ale ze by sa az triasol mi pride zvlastne. Nechcela jest nahodou travu vonku? Lebo väcsinou, ked psikovi nesadne nejake jedlo, alebo ma nejaku tazobu na zaludku, diskomfort, tak zvykne zrat travu co mu potom ulavi na zaludku a zvykne to pomoct.

autor
Včera o 18:29
@motylik2559

@anonym_autor Ahoj a to je vsetko co ti na veterinarka povedala? Co ja viem, pride mi to take slabe nejake. Dala jej nieco na zlepsenie zaludka? Skusila ju aspon pohmatom? Povedala si jej vsetko co nam tu? Vsetky potrebne informacie? Neviem, ale mojmu ked raz bolo zle (niekolko rokov dozadu)- hnackoval aj v noci aj cez den, tak vetos mu presiel brucho pohmatom, pozrel mu aj do papulky, dal mu taku pastu v tube 3x denne a ze ked neprejde, tak spravi rtg. Nastastie nebolo treba, lebo ta pasta mu pomohla. Akoze psikovi moze byt nekomfortne z novych granul, ale ze by sa az triasol mi pride zvlastne. Nechcela jest nahodou travu vonku? Lebo väcsinou, ked psikovi nesadne nejake jedlo, alebo ma nejaku tazobu na zaludku, diskomfort, tak zvykne zrat travu co mu potom ulavi na zaludku a zvykne to pomoct.

@motylik2559 ale ona nema hnacky nevracia, ano povedala som spravila rtg, travu papa, pastu ma. skusila ju pohmatom. Jej neni nic len sa trasie ale nie stale.

colsami
Včera o 18:44

Ahoj,

1. Ano moze to byt z toho
2. Ano aj najkvalitnejsie granule sveta nemusia sadnut tomu konkretnemu psovi
3. Ano moze to byt aj nieco ine (hocico, tych moznosti je naozaj vela)
4. Ak sa Ti nezda zaver Tvojej veteriny, smer ine pracovisko, podla moznosti riadne vybavene a diagnosticky na urovni. Nespominas nijake testy, takze ak psovi nic poriadne nerobili, tak nic poriadne sa zistit ani neda.

Riadna diagnostika bude samozrejme draha, cize su dve moznosti: veterina to "odflakla" a psa riadne nezdiagnostikovala, uz z akehokolvek dovodu, alebo o diagnostiku nebol zaujem zo strany majitela (velmi caste na veterinach) a vacsinou z dovodu ze je kvalitna diagnostika draha vec a majitel to nechce platit.

Takze ak psa riadne nevysetrovali a zaujem mas, navstiv vyssie pracovisko vo vacsom meste, drzim palce.

autor
Včera o 18:50
@colsami

Ahoj,

4. Ak sa Ti nezda zaver Tvojej veteriny, smer ine pracovisko, podla moznosti riadne vybavene a diagnosticky na urovni. Nespominas nijake testy, takze ak psovi nic poriadne nerobili, tak nic poriadne sa zistit ani neda.

Riadna diagnostika bude samozrejme draha, cize su dve moznosti: veterina to "odflakla" a psa riadne nezdiagnostikovala, uz z akehokolvek dovodu, alebo o diagnostiku nebol zaujem zo strany majitela (velmi caste na veterinach) a vacsinou z dovodu ze je kvalitna diagnostika draha vec a majitel to nechce platit.

Takze ak psa riadne nevysetrovali a zaujem mas, navstiv vyssie pracovisko vo vacsom meste, drzim palce.

@colsami Dakujem, zatial moj pes dostava probiotika a chodi na injekcie zajtra treti deň.

autor
Včera o 18:52
@colsami

Ahoj,

@colsami Tak zatial som v tom že je to z tych granul. Ale keby ju boli brucho tak nechce ani tie stare granule nie? ani pamlsky by nechcela, že ma podrazdenie zaludka nekomfort. Tak uvidime. V ten deň cely den nejedla a boli sme 2 hodiny na prechadzke a potom sa najedla naraz tych novych granul, dufam ze to bude z toho a nebude treba žiadne vyšetrenie, bola len na sone.