Problémy s graviditou u fenky Chow Chow
Ahojte, chcem sa opýtať, či sa to dialo aj vám. Mám fenku Chow Chow, ktorá je už cca v 60. dni gravidity. Bola dvakrát krytá (zaseknutá) a ešte pred týždňom mala pekné bruško – guľaté a bolo vidieť, že je gravidná. Ale už asi 2–3 dni sa jej bruško výrazne zmenšilo, už nie je také, aké mala. Fenku máme v dome, takže keby porodila skôr, určite by sme to videli. Cecíky má naliate a bradavky vystreté.Máte s tým niekto nejakú skúsenosť? Alebo prípadne by ste vedeli, prečo je to tak? Je to prvýkrát a je to naša láska, nechceme, aby bolo niečo zle. Na röntgen sme neboli, pretože máme veterinára ďaleko. Veterinár ju bol pozrieť okolo 40. dňa a povedal, že má pekne spustené bruško a že je gravidná, ale röntgen nerobil.
Ako bol pozrieť? Nahmatať šteniatka sa dajú okolo 28-30 dňa. Prehmatal jej aspoň brucho? Čo tak sono? Keď ju tak máte radi, vezmi ju k veterinárovi, nemôže byť ďaleko. Veď sú na každom kroku. Nemôže mať falošnú graviditu?
@anonym123455 ved sa porad s chovatelom od ktoreho ju mate, to sa tak robi, ze chovatelia maju dohlad nad papierovymi psami a oni rozhoduju o nakryti a oni to riesia, nie novy majitel, pokial viem.
Prepáč, ale už snáď v každej prdeli je veterinár. Dokonca aj výjazdový fungujú.
MVDr. Vladislav Ďurdina je veterinár priamo z dediny, kde bývaš. Tak prečo trepeš, že je ďaleko?
my sme s našími chodíme k vet cca 25 km. Takže neverím, že v okolí nemáte vet. Zbaliť fenku do auta a ísť k vet, aelo zavolať vet k vám domov ( pripláca sa to) ale veterinári to bežne robia. Podľa dátumu by mala každú chvíľu rodiť. Takže zdvihnúť telefón a volať vet alebo ísť k vet, aby sa nestalo nešťastie. Píšu, že si z Mútneho, takže do Námestova to nieje tak ďaleko a tam musia byť min 2-3 veterinári.
mohla mat falosnu graviditu .. a ak to veterinar nezbadal tak ho zmenit .. predpokladam,ze dochadzas lebo niesi spokojna s okolitymi -ale na rtg mozes aj k inemu -ak je to milacik rodiny -radsej pre klud v dusi by som ju dala vysetrit inde...
Ved do 30dna od krytia ste mali ist na sono lde by sa potvrdila/vyvratila gravidita.a ak mam pitencialne gravidnu fenu u ktorej mam podozrenie na problem ,tak vezmem suku na veterinu. Mohlo sa stat x veci a nemuselo sa nic.mohla stenata vstrebat potratit,nemusela byt gravidna,moze cakat len maly pocet atd
Z Mútneho nie som, ani neviem, kde sa to nachádza. Tu v okolí nie som spokojná s bývalým veterinárom a veterinárna ambulancia je ďaleko. Poobede s ňou však aj tak pôjdem, už som tam volala, tak nás čakajú. Chcela som len vedieť, či s tým nemáte niektorá skúsenosť.
Z Mútneho nie som, ani neviem, kde sa to nachádza. Tu v okolí nie som spokojná s bývalým veterinárom a veterinárna ambulancia je ďaleko. Poobede s ňou však aj tak pôjdem, už som tam volala, tak nás čakajú. Chcela som len vedieť, či s tým nemáte niektorá skúsenosť.
@anonym123455 no vdaka zachranovaniu psov za cca 15 rokov mam a prave taketo pripady c kde nie je medicinsky potvrdene kolko plodov a ci je aktivita srdiecok, tak to moze byt rozne. Uz som videla aj take, kde brali celu maternicu a kalcifikovane plody, alebo male plody na dany tyzden, je to rozne. Ale tam sa bez ultrazvuku a rtg nepohnes. Ja som jazdila na veteriny aj 150km a viac. Tych 40km a pod je taky standard. Hlavne ma udivuje, ze ak mas so psom blizky kontakt a teda mozes psa hladkat, ze necitis aktivitu plodov.
@anonym123455 daj vedieť ako to dopadlo

vetoš je pomaly v každej dedine...........asi to nie je až taká veľká láska.