Ako dlho trvá zle po porušení bezlaktózovej diéty?
Ahojte, obraciam sa na tie z vás, čo majú "šťastie" na laktózovú intoleranciu - keď sa vám náhodou podarí zjesť niečo s laktózou, ako dlho vám je potom zle?
Ja som niečo zjedla v pondelok, dala som si k tomu aj laktázu a je mi naprd ešte dnes. Tak rozmýšľam, či je to laktózou alebo je za tým niečo iné...
Ďakujem za rady
@ddanike mojej dcére sa stane, že si zabudne užiť Laktázan v prípade potreby v škole na obede a hnačku má spravidla na druhý deň ráno, nasledujúce dni už nie.
treba si to odsledovať, čo vadí a čo nevadí, u každého to môže byť úplne inak...ja som si minule dala večer obyčajný jogurt, predtým som zjedla Laktazan a bolo mi zle..-v noci ma napínalo, kŕče som mala a trávenie sa úplne narušilo, tri dni trvalo, kým som začala jesť normálne...
tak ja tú intoleranciu nemám potvrdenú, len som mala pocit, že po niekoľkých dňoch bez laktózy sa mi žilo lepšie... a teraz sa mi problémy vrátili :( podľa vašich odpovedí to bude asi skôr niečo iné, uvidíme...
@deborahzelenkava ďakujem za tip, skúsim. Lebo termín na gastre tak skoro nedostanem
@ddanike možno máš alergiu na mlieko, tam ti ani bezlaktozove produkty nepomôžu, teraz je to dosť rozšírené

Ja mám alergiu na mliečnu bielkovinu,keď omylom niečo zjem, je mi zle v ten deň,také vselijaké to je..určite nie viac dní za sebou..žeby niečo iné🤔?