Ako sa vyrovnať s celiakiou?
Ahojte dnes mi zistili celiakiu. Dnes som si kúpila toastovy čierny chlieb a ostalo mi zle čo by mi pomohlo na to neviete mi niekto poradiť ?
Len bezlepkové pečivo jesť.. Skúste za pol malej lyžičky sody bikarbony zapiť pohárom vody
Vygoogli si co mozes jest. Vsade na nete su tisicky doporuceni. Lekar ti nic nevysvetlil?
Musis uplne vylucit lepok, mas narok na zlavu na potraviny na recept, lekar by ta mal usmernit, ty musis studovat, bez toho to nejde. Je tu skupina, pridaj sa tam
Tak od dnes sa budes vyhybat vsetkym vyrobkom s obsahom lepku. Najdi si na internete ako sa bezlepkove vyrobky oznacuju a zmen stravovanie od zakladu. Lepok aj v stopovom mnozstve ti moze sposobovat problemy. To co budes jest je iba a len v tvojich rukach. A musis si bezlepkovu dietu nastudovat a prisne ju dodrziavat.
To je zaujimava kombinacia. Zistit vysledky testov a dostat diagnozu celiakia, a potom si kupit chlieb. Tebe pani doktorka povedala aj nieco o tej chorobe?
@evahunkova15 sadni k pc a studuj. Dlho a poctivo a potom sa podla nauceneho stravuj. A k tvojej otazke? Ako ti na nu odpovedat, ked nie je uplna?
Dnes sú už obrovské možnosti. Pecivo, chlieb rôzne druhy, podobne múka, cestoviny. Ak by nechutilo, piecť si domáci chlebík. Doma variť bzl nie je problém, ten občas vyskočí v reštaurácii ci cukrárni, ale aj tam sa už prispôsobili. Netreba sa báť, veľa si o tom čítaj, naučíš sa s tým v pohode žiť.
@evahunkova15 toastovy čierny chlieb? A bol určite bezlepkovy??
Manžel je už 7r.bezlepkovy, ak chcete napíšte mi správu a čo to poradím...
Zacni studovat co mozes jest a nemozes. Ten chlieb daruj niekomu. Chod si kupit blp od napr Schar
No..pokiaľ bol s lepkom, tak je jasné, že ti je zle

A bol bezlepkovy?