Ako sa zbaviť intolerancie potravín a celiakie?
Ahojte, koncia intolerancie potravin a celiakia rak.hrub.creva? Kolko rokov mate dg.intolerancie a nemate vaz.chorobu? Podarilo sa niekomu zbavit intolerancie?
Laktózu nemôžem od posledného prekonaného covidu v novembri 2023, dovtedy som mohla v pohode
@lagunka0000 zaujimave. Aj mne to zacalo po kovidoch. Nikdy som si to nespojila. Ake priznaky si mala? Diky.
Ked sa nad tym zamyslim aj ja mam posl cca 5r problem s mliekom ak to prezeniem
Mlieko nemôžem asi 10r. Ako mi začala perimenopauza, tak niekedy (ale nie vždy) mi vadia aj iné mliečne produkty.
Po kovide sa toho rozmohlo vela ale to sa deje aj po prekonanom strese, chripke atd
Hnačky ale strašné, vôbec ma nenapadlo že laktóza mi to robí, keď pred tým som nemala problém
@taktotedanie zeby tie virusy nicili crevo?
Niektore ochorenia ma clovek v sebe, imunitna reakcia je spustacom ale to moze byt aj stres aj obyc chripka
Ano moc robí imunita ja tiež moc mliečne vyrobky nemôžem musim obmedzovať a mlieko to už nepijem rok ale syrov sa neviem uplne vzdať ale musim sa brzdiť
Dcera ma celi 10 rokov, vysledky tip top, citi sa vyborne. Klopem, nic sa nepridruzilo, ale ona mimo domu, pokial si nie je ista, ci to nie je krizovo kontaminovane lepkom, bude pokojne jest aj tyzden len ovocie a zeleninu.
nie intolerancia ani celiakia nekoncia rakovinou hrubeho creca. celiakia max neliecena zapalom nie rakovinou. intolerancia detto
my mame desiatky rokov a sme ok. hoci mamina mala rakovinu hrubeho creva v 36 na to zomrela ale intoleranciu ani celiakiu nemala
@kacena4 😐🤗🥰
Ono tym, ze ta sliznica je drazdena castymi hnackami sa mozu zacat vytvarat maligne polypy, ktore ak sa vcas neodstrania mozu prerast do rakoviny hrubeho creva. Existuje tam ta moznost. Treba si od urcitehp veku robit pravidelne kontroly - rozbor stolice na krv, kolonoskopie

poznam mnoho celiatikov a rakovinu nemaju a to su aj dlhorocni celiatici.
treba si uvedomit jednu vec. zvysene riziko rakoviny je u cloveka, ktory je neleiceny. cize ak je celiatik diagnostikovany a lieceny, riziko nie je tak vysoke, ako u nelieceneho a nediagnostikovaneho.
jedna moja kolegyna mala celiakiu zrejme od detsva, v 38r skoro zomrela na podvyzivu, no rakovinu doteraz nema, hoci bola minimalne 30r neliecena.
jej teta zomrela na prederavenie creva. je kludne mozne ze mala celiakiu, ale kedysi sa po tejto dg tak nepatralo.