Ako udržať histamínovú intoleranciu pod kontrolou?
Ahojte, tie, co nou trpite uz dlhsie, co Vam pomaha ju udrzat pod kontrolou?
Meriem probiohit, kvercetin a aaimunitu, ale po oslave sa mi zhorsil stav. Svrbenie brucha, pocit skrtenia v krku. Zase nabehnut na dietu a bude lepsie? Dakujem.
a ako sa stravujes? co bol spustac Hit? co mas pridruzene? ja som na nastastie z toho bludneho kolotoca dostala
moj 3 rocny syncek ma HIT, davam mu revicolin druhy mesiac, probiotika dophilus, qvercetin a vsade mu sypem praskovy C vitamin do jedal...plus od malicka mu davam rybi olej a Dcko. Byt tebou rychlo nabehnem spat na nizkohistaminovu stravu, dost tekutin a doplnila by som aj to Ccko
este doplnim, ze mu davam vzdy aj histapp, ak viem, ze mu navarene jedlo moze zvysit histamin
@lizatko1009 spustacom bolo bud nedodrziavanie diety-laktoz.intoler.abo kovid abo injekcia u zubara abo antibiotika🙉
@lulu4 objed.z abczdravia.sk, daosin mi nepomahal, neuzivam ho, snazim sa jest nizkohistaminovo a aj bezlaktozovo-mam aj laktoz.intoler.
@lizatko1009 ako si sa z toho dostala? Psp ckom? Protizapal.stravovanim? Maso a tuk iba? Sledujem na fcb dominiku-secret of food..
@lius co je revicolin? Ktory rybi olej-toleruje ho?
neriad sa hlavne nikym, kazdemu je a pomoze nieco ine, ja som nemala sibo, ze som potrebovala riesit maso a tuk, mne pomohlo byt uplnym veganom. kazdy den do ranajkok, co robim do dnesneho dna psyllium, lan, chia. Konecne bez priznakov a liekov, ale mne bolo po jedlach zle aj 12-15hodin.
https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/rev...
a rybi olej, Eqology, ale mal aj lacnejsi Mollers
@lizatko1009 tak mne veganstvo nepomohlo a som na nom hladna. Psylium viem do coho dat?ked nemozem mliecne..
@lius dakujem,zinzino mi vsade odporucaju
po nedodržaní diéty je jasné že sa ti zhorší stav - mne sa zhorší HNEĎ… takže dieta, dieta, celoživotne…
@biba_18 a doplnky?
@lius ako, ze moze rybi olej, ked ryby pri hit nemozme?
vidis ty si hladna, ja cosom zjedla, tak som travila xy hodin. príčinu vieš? pridruzene? ries toto, histamin je len posledná bodka.
ahoj, mne velmi pomohol rano nalacno olej z ciernej rasce.
doplnky žiadne, so správnou životosprávou nepotrebujem. a bez životosprávy mi nič nezaberalo…
My mame doma histamínovú diétu, bez akýchkoľvek prípravkov. Najviac pomohlo dat totalne redukčnú diétu čo sa potravín týka a potom postupne zaraďovať a zisťovať, ktoré potraviny ti vadia. Stravujem sa teraz úplne normálne všetky druhý jedál (rôzne syry, ryby, strukoviny, atd) asi len okrem paradajkovej polievky/omáčky. Všetko varíme na čerstvo každý deň. Max večer navarime aj na obed na druhý deň. Nikdy nie na dlhšie. Kupujeme potraviny čo najmenej spracované a vyhýbame sa polotovarom. Tak isto potraviny typu kečup, majoneza, nutela atd sa u nás nenájdu a nie sú žiadne problémy.
@lizatko1009 laktoza
@brrunetkaa a co si bravas do prace na ranajky?co obed? Ja nechcem zohrievat v mikrovlnke, ale do 15hod bez jedla nevydrzim
@biba_18 parada.vies napisat par tipov na ranajky, obedy, vecere? Hlavne ranajky v praci su pre mna problem
A nemozem mliecne
@falbala132 dakujem. Nigellu sativu mam v aaimunite🙂👍a mozes dat link na ten, ktory beries ty? Dakujem🙂👍
ten rybi olej si musis vyskusat na sebe, je dolezite uzivat co najmenej spracovany olej, radsej tekuty ako v kapsuliach, kde sa moze dalej degradovat olej...ma velmi vyznamne protizapalove ucinky a kedze vacsina z ludi ma nadbytok omega 6, odporuca sa uzivat omega 3 vo forme napr rybieho oleja...inak vraj ryba ma o dost viac histaminu ako olej...vyskusaj uvidis, mozes si to trosku zasypat c vitaminom a poriadne sa napit vody
@falbala132 prosim, dala by si link, ktory olej uzivas? chutovo je aky?
este ma napada moringa, olej z moringy si neskusala?
ranajkujem väčšinou vločky s bezlaktozovym jogurtom a ovocím ktoré mi nerobi problém, obedy rôzne, mám už zistené ktoré potraviny mi nevadia, niekedy si dám aj tie čo mi vadia s rým že viem že mi bude zle, taká som masochistka… niekedy mám 2 dni na raňajky kiwi všetko ok a na tretí už nie, tak vysadím… je to na palicu sa takto sledovat… ale naozaj len životospráva pomáha…
@falbala132 dakujem, chutovo je prosim aky?
@lius jemne pikantny, zvykla som si hned.
byt tebou, tak by som si nosila na obed do prace jedlo, ktore si predtym den uvarim a dala by som si predtym DAO enzym, napr ten histapp...a mozno ti bude stacit pridat k tomu nejaky listovy salat a budes ok, fakt je to individualne...alebo si naplanovat ten kvercetin a cecko v case, kedy jes nie uplne cerstve jedlo

Ahoj, prepáč s odpoveďou na tvoju otázku ti žiaľ neodpoviem, len budem držať palce nech sa ti to vráti ako tak do normálu. Ja som teraz dlhodobejšie nedodržiavala diétu a mám rozhádzaný celý organizmus, býva mi nevoľno, závraty, tlak mi začal skákať. Snažím sa dať nejako dokopy. Prosím ťa zaujali ma tie prípravky, ktoré uvádzaš že užívaš- kde ich kupuješ, objednávaš a užívaš denne? Dávaš si pred jedlom aj Daosin prípadne Histapp? Neviem ako sa dať teraz dokopy😔 v lekárni mi poradili Revicolin že je dobrý pri HIT, tak beriem druhý deň, tak uvidíme.