icon

Ako udržať histamínovú intoleranciu pod kontrolou?

3. feb 2025

Ahojte, tie, co nou trpite uz dlhsie, co Vam pomaha ju udrzat pod kontrolou?
Meriem probiohit, kvercetin a aaimunitu, ale po oslave sa mi zhorsil stav. Svrbenie brucha, pocit skrtenia v krku. Zase nabehnut na dietu a bude lepsie? Dakujem.

Strana
z2
autor
3. feb 2025

@biba_18 ved ja som vydrzala dlho a teraz na oslave porusila.. 😞

autor
3. feb 2025

@lius v bielkovin.jedle sa rychlo tvori histamin, preto ho jem az doma.. mozno bezbielkovin.polievka v termoske?

autor
3. feb 2025

@lius u mna dao enzym nefunguje

autor
3. feb 2025

@falbala132 a prosim, si bez priznakov a vsetko jes? Diky

autor
3. feb 2025

@biba_18 lenze aj jogurt.kultury zvysuju histamin.

biba_18
3. feb 2025

jem jogurty ktoré môžem, nie zo všetkých mám problémy…

brrunetkaa
3. feb 2025

No to čo robíme na večeru si balíme na obed do prace. Na raňajky si robievam toasty alebo bananovy chlebík s jogurtom, pečivo s nátierkou, overnight oats…

falbala132
3. feb 2025

ano, bez priznakov a jem uz TAKMER vsetko. ja som mala HIT ale iba nejake 2 roky, brala som najvyssie davky antihistaminik 3x denne, dokonca som jeden cas az kombinovala 2 ucinne latky, tak zle som na tom bola. ale u mna to bolo asi nejakou disbiozou, lebo ked som si fakt davala pozor na stravu niekolko mesiacov a potom postupne zaradovala potraviny, uz mozem naozaj skoro vsetko. od septembra uz po postupnom vysadzani neberiem ani antihistaminika, uz uzivam iba ten olej, ten je dobry aj preventivne.
a teda co este musim napisat, co myslim tym TAKMER, mam pocit, ze u mna bol uplny game-changer vysadenie lepku. vlastne dnes si uz dam vyslovene iba vynimocne poctivy kvaskovy chlieb, klasickemu pecivu sa vyhybam. ked to obcas porusim viac dni po sebe, zacnem citit postupne to steklenie v krku opat. pritom intoleranciu lepku nemam. ale uz mi nevadi ani paradajkova omacka, ani cervene vino, ani niekolko hodin vareny vyvar a pod.

mamina7070
3. feb 2025

pomaha branie lagosy na podporu pecene a antihistaminika ak mas zvysenu zataz

ja som mala uplne zle hodnoty oko jedne aj kvantitu aj kvalitu
dnes uz dam aj paradajky atd zreba hladat spustace a liecit pecen

lulu4
3. feb 2025

@falbala132
@mamina7070 ake konkretne antihistaminika ste brali, resp.beriete? Dakujem

palculienka40
3. feb 2025

Skuste uzivat Revicolin a daosin. 😉

falbala132
3. feb 2025

@lulu4 desloratadine a cetirizine.

autor
3. feb 2025

@falbala132 olej beres stale? 1x nalacno? Ci ako davkovat? Aha, cize lepok.. tak skusim aj ten vysadit, budem zit na mase a zelenine🙉

autor
3. feb 2025

@mamina7070 lagosu vygooglim.dakujem.

autor
3. feb 2025

@falbala132 velmi pekne dakujem za info
Nasadim ten olej a skusim vynechat lepok.bezlepkove obilniny si jedla?

falbala132
3. feb 2025

olej taka vacsia lyzicka rano nalacno.
a bezlepkove ano, okrem pohanky, ta obsahuje hrozne vela antinutrientov, nie je to dobre pre celkove travenie.

autor
3. feb 2025

@falbala132 kazdy radi nieco ine.hroza☹️

palculienka40
3. feb 2025

Precitajtr si o Revicoline. U nas zabral aj daosin sme znizili na minimum. A konzumujrme skoro vsetko s mierou. Histamin zvysuju aj niektore lieky. Atb, novalgin, probiotika - tie mozeme len probiofix inum a tie od jamiesonu. Napriklad aj solmucol zvysuje, treba pogooglit. Najst si svoje co robi najviac zle. A uzivat antihistaminika. Chce to cas a zistovanie a skusanie.

autor
4. feb 2025

@palculienka40 probiotika beriem probiohit z abczdravia.sk. aj prirod.antihistaminikum-kvercetin.

autor
4. feb 2025

@lius len vitC obs oxalaty

Strana
z2