icon

Ako vybrať správne tabletky na trávenie laktózy?

bilotti
19. jan 2024

Ahojte, potrebovala by som poradiť aké tabletky sú vhodné pri trávení laktózy. Vždy keď si dám čokoládu alebo proste niečo mliečne vyhádžem sa na krku tak veľmi, že sa mi to lieči viac ako týždeň. Sú to také červené mini vyrážky s bielym povrchom.
Ďakujem

simsalabim
19. jan 2024

@bilotti to znie skor ako alergiu ako na laktozovu intoleranciu - na tu su tabletky s traviacim enzymom laktaza. Tie ti na vyrazky nepomozu. Daj si to vysetrit, budes vediet a nebudes iba hadat.

buberova
19. jan 2024

Mne sa tiež robilo akné z mliečnych výrobkov.. keď si dám Lactosolv je to ok. Ale mne potvrdili silnú laktózovú intoleranciu

anjelicek26
19. jan 2024

A musis to jest? Aku mas istotu, ze je to laktoza a nie BKM? Syn ma silnu laktozovu intoleranciu, mliecne teda nic neje, doslapne si na to, ked raz za cas neodola mliecnej zmrzke - tak ano ma tabletky, da si dve a normalne si da zmrzlinu... vtedy je OK... ale v 99% proste vyhybanie sa je lepsia cesta...

bilotti
autor
19. jan 2024

@simsalabim na alergo som bola, nemám na nič alergiu. Jedine čo som ešte nevyskúšala je test na potravinovú alergiu.

anjelicek26
19. jan 2024

@bilotti ako ti robil test na laktozu prosim?

lucik194
19. jan 2024

ale ked ti robili krvne testy na alergie, vacsinou k nim sa robi aj intolerancia na laktozu..... ci ten Ti nerobili?

ak si myslis, ze mas intoleranciu na laktozu, tak smer lekar a nechaj si to potvrdit....

inak tabletky na intoleranciu na laktozu kupis v kazdej lekarni, ale lacnejsie su v DM drogerii, pri nich sa jedna o to, aby si dokazala urcit ake silne ich potrebujes. v dm predavaju dva typy slabsie a silnejsie s dvojitym ucinkom

vyskusaj najprv tie slabsie 6000, daj su jednu

simsalabim
19. jan 2024

@bilotti tak ake testy ti teda robili, ked ti nerobili testy na potravinove alergie?

simona92101
19. jan 2024

@bilotti ja by som skor vysadila kakao,dcerka ma rozne alergie aj ABKM mimo ineho,a po comkolvek s obsahom kakaa sa vyhadze.obmedzili sme to a vysyp uz nieje taky casty.

bilotti
autor
20. jan 2024

@anjelicek26 och neviem či to bolo konkrétne na laktózu. Robili mi testy na kožnom aj na alergo. Na kožnom na chrbte a na alergo z krvi a potom aj na pokožke na predlaktí.

anjelicek26
20. jan 2024

@bilotti lebo na laktozu je dychovy test.. Takto sa to neda poriadne urcit.

bilotti
autor
20. jan 2024

@lucik194 v podstate viem čo mi robí zle, len si to potrebujem potvrdiť. Len asi pred rokom a pol som absolvovala testy a všetko negatívne. Ale zase všade počúvam že za potravinovú alergiu sa platí

bilotti
autor
20. jan 2024

@anjelicek26 ahaa, tak v tom prípade mi nerobili testy na to

viky_n
Autor odpoveď zmazal
viky_n
24. jan 2024

@bilotti ja som mala dlho problémy tráviace a kožné. Testy som si dala nakoniec robiť v BA v www.symptomedica.com. Poradili mi tam ako žiaden lekár pred tým. Nielen, že mi spravili testy, ale vysvelili mi čo presne môžem čo nie a celkovo pomohli so stravovaním.