icon

Alergia na mlieko a mliečne výrobky

mariska1989
16. sep 2021

Ahojte keďže o alergii viem akurát tak veľké 💩 tak sa idem opýtať mám dcéru ktorej boli brucho momentálne to je od soboty .sobota bola taká najhoršia v nedeľu to bolo ako kedy .pondelok som ju musela vziať zo školy .má to v takých určitých intervaloch .dr mala podozrenie na alergiu mlieka a mliečnych výrobkov .krv sa brala v utorok výsledky na alergiu budú až v pondelok .otázka znie je možné že sa zničoho nič začne tak alergia i keď doteraz nemala s tým problém ? Teda nepostrehla som ho vôbec. Aj keď vie že môže mať alergiu nedokáže byť bez jogurtu .mlieko s guličkami .( Mlieko jej idem kúpiť zajtra bezlaktačne ) jogurt neviem či vôbec je dnes som len postrehli kyslu smotanu

liv1
17. sep 2021

@danieladugard ty myslis kokosove to huste do varenia z plechovky nie? Aj to do varenia - alebo teda kokosove vobec si myslim sa do varenia nehodi, okrem jedal kde realne patri. Kokosove mlieko je aj riedke, take iste ako ryzove ci sojove. Ked najdes dobru znacku, su vyborne. My aji jedno z nich nepouzivame ale na bezne pitie. Pouzivame do kavy, na kasu, do kolacov, cerealii atd. 😊

mariska1989
autor
17. sep 2021

@liv1 no práveže musím počkať do pondelka to má odvtedy urve .zatiaľ som jej aspoň kúpila mandľové .a ďakujem určite potom pozriem lebo fakt teda som z toho teraz akosi mimo

mariska1989
autor
17. sep 2021

@obcanka123 a ako sa ti to prejavilo ?

mariska1989
autor
17. sep 2021

@liv1 to v tele sa tak dlho drží laktóza ? Ak to teda dobre píšem . Tým pádom ju môže ešte oblievať brucho tak dlho ?

makova333
17. sep 2021

@mariska1989 v prvom rade si pockaj na diagnozu a zatial nechaj vsetko po starom. Ak by mala velke bolesti bruska, tak mlieko do pondelka vysad. Zbytocne budes davat mandlove ked decko ma problem s laktozou alebo davat bezlaktozove ked ma alergiu na bielkovinu kravskeho mlieka. Alebo moze mat Hit a mlieko jej nerobi dobre alebo je to uplne ina potravina. Uprav na par dni jedalnicek tak, aby tam nebolo zbytocne vela mliecnej zlozky. Nerob kremove kolace sprav bublaninu. Na ranajky daj namiesto jogurtu alebo guliciek s mliekom rozok so sunkou. Atd. Ale v prvom rade pocak na vysledky.

mariska1989
autor
17. sep 2021

@makova333 práveže to je to že ju po mlieku boli brucho a podla toho čo tu baby písali tak radšej mandľové keď ešte neviem čo a ako . Samozrejme že chcem a budem čakať do pondelka , ale keďže nemám žiadne skúsenosti radšej si nechám poradiť je ťažké vysvetliť dieťaťu že určité veci teraz nemôže . Čo sa týka raňajok myslím že to zvládne aj s rohlikom či parkom 😁 nehovoriac o koláči tak snáď nejdem hneď robiť koláče, ale ďakujem za tvoju odozvu

makova333
17. sep 2021

@mariska1989 s alergiou na BKM, laktozou a HIT mam bohate skusenosti kedze ich mam ja aj dieta. A preto viem, ze co vyzera byt po urcitom jedle nemusi byt po urcitom jedle. Pri alergiach sa prejavi do hodiny (zvycajne, ale ani to nemusi byt pravda) a zvycajne sa alergia prejavuje inak ako bolestami brucha, tie svedcia o laktozovej intolerancii. Ta sa moze prejavit aj po 72 hodinach a zvycajne bolestami brucha a hnackami. Po vyluceni laktozy z tela bolesti bruska ustanu. A pokojne to moze byt uplne ina potravina a len zhodou okolnosti sa prejavi "po mlieku". Mandlove, kokosove a pod. mlieko ti decko pit nebude. Je to na pitie hnusne. Je to skor do jedla, kolacov atd. Jogurty skus Plantum z Lidl, asi najviac sa podobaju klasike. Ale myslim si stale, ze treba cakat. Ak by bolo potrebne dovysetrit nieco a ty vysadis mlieko, moze to vysledky radikalne skreslit.

mariska1989
autor
17. sep 2021

@makova333 kúpila som mandľové aspoň do pondelka ak by náhodou . Bolesti má len v určitých intervaloch niekedy viac niekedy menej . Do pondelka už vydržím Budem sa snažiť bez mlieka dačo vymyslieť no ak sa ale to potvrdí tak všetko čo doteraz mala rada a najviac tie jogurty ktoré kupujem už fakt dosť rokov možno tých 8r. a od vtedy každý deň jedavala a teraz bum, ( cca to tak vychádza že keď si dala mlieko s guličkami ju po hodine už bolelo brucho )

makova333
17. sep 2021

@mariska1989 rob ako uznas za vhodne. Ja som ti poradila podla mojich 20 rocnych skusenosti.

janka_as
Odpoveď bola odstránená
janka_as
Odpoveď bola odstránená
mariska1989
autor
17. sep 2021

@janka_as zatiaľ enteromax travel v lekárni nám odporučila pre dcéru skôr tieto a či nám ich dr zmení ešte netuším . Ešte musím počkať do toho pondelka čo a ako no zatiaľ jej obmedzim mlieko

kulumulu123
17. sep 2021

@tianna ja robím doma napr veľa domácich pomazaniek sardinky, tuniak, zeleninové,... Polievky väčšinou zeleninové so slizikmi, knedľou majú v lidli bez mlieka je inac výborná, mäsko pečene, na stave, rizoto, cestoviny, veskera zelenina na pare, chlieb pečiem tiež doma a mam záruku ze je bez mlieka, v lidli tie olivové tycinky sú bez mlieka, pastelky robím domáce, chlieb alebo toast s džemom bez masla... Je toho nekonečné. Tiež som mala zo začiatku pocit ze pimriene hladom 🥴🥴🥴

kulumulu123
17. sep 2021

Pasteky sorry

kulumulu123
17. sep 2021

@tianna a koláče iba domáce namiesto masla dávam kokosový olej 👍

janushka_t
17. sep 2021

@tianna netreba byť na suchých rožkoch, ja kupujem mäsovo zeleninový príkrm pre bábätká a to jej dám ako nátierku na chlebík. Zje aj chlebík, aj celú výživu, lebo niektoré sú naozaj chutné.

janushka_t
17. sep 2021

@kulumulu123 kokosová bábovka bola výborná, miesto mlieka to kokosové husté. Lepšia ako obyčajná.

tianna
17. sep 2021

@janushka_t len on mi nemôže ani zemiaky, paradajky, baklažán.. 🥴 a minimálne jedna z týchto 3 surovín je pomaly v každom prikrme.. 😑

tianna
17. sep 2021

@kulumulu123 a prosim nátierku ako robíš bez mlieka? Lebo teda ja som každú nátierku robila s lucinou alebo maslom 😑

liv1
17. sep 2021

@tianna maslo mozes kupit rastlinne, Alsan bio sa vola 😊

tianna
17. sep 2021

@liv1 ďakujem, super, skúsim 🙂

janushka_t
17. sep 2021

@tianna my sme bez mlieka a jablka, tiež veselé.

janushka_t
17. sep 2021

@tianna urobíš taký prívarok, z toho čo môže a do toho nakrájaš chlebík. Malej to chutí tiež. Chlebík zje fakt so všetkým.

tianna
17. sep 2021

@janushka_t a prosím prívarok bez mlieka ako robíš?

liv1
17. sep 2021

Dievčatá veď bez mliečnych výrobkov sa dajú úžasne dobroty robiť. Často je to dokonca chutnejšie. Aj taká piškótovo-ovocná torta s kvalitným kokosovým jogurtom. UUUplne ze mnam 🙂

janushka_t
17. sep 2021

@tianna klasika hustejšia zeleninová polievka len nebude zjemnená mliekom. My varíme v podstate normálne, len pred tým ako tam vlejeme smotanu alebo mlieko odoberieme malej. Ciže aj perkelt kurací, teraz sme mali hovädzí stroganof, pred kým sme tam dali uhorky a smotanu sme odobrali do hrnčeka pre malú. Kludne papá to čo my, len bez mlieka. Ak môže vajíčko, tak s tým sa dá veľa vymyslieť. Navar tak, aby si to vedela zjesť aj ty a bude to určite chutiť.

mariska1989
autor
17. sep 2021

@liv1 prosím ťa a aké sú ešte jogurty .bola som dnes v malom Tesco popravde bezlaktačne ak to teda dobre píšem bolo jediné akýsi syr v kelimku a samozrejme mlieko a šľahačka a to bolo všetko .

kulumulu123
18. sep 2021

@tianna napr ta hrubá paprika a baklažán opečiem v trube potom osupem pridám paradajky dusenú cibuľu pretlačený cesnak (nemusí byť) soľ podľa chuti čierne korenie všetko rozmixujem a nátierka hotová môj krpec 1 1/2r sa jej nevie dojest. Alebo len zrelé popucene avokádo natrieť na chlieb ak chceš môžeš pridať cibuľu a paradajky, cícer varený cvikla iba uvarená vo vode (varená v supe a po uvarení osupat), tahini pasta olivový olej soľ podľa chuti cesnak všetko rozmixovat resp namiesto cvikli môžeš dat čokoľvek podľa chuti. Podobne môžeš obmieňať akúkoľvek zeleninu ale baklažánova o a je u nás topka. Skus pozrieť nejaké veganske recepty na nete je toho nekonečné veľa 😊

kulumulu123
18. sep 2021

@mariska1989 v lidli majú veganske jogurty z kokosového mlieka sú mňam majú jahodový malinový msrakuja alebo čistý biely ja kupujem biely môžeš tam pridať čokoľvek kakao med ovocie džem úplná topka mrazené čučoriedky rozmrazit v mikrovlnné a pridať do bieleho jogurtu 🤤🤤. Kopec druhov veganskych syrov môžeš kúpiť na nete alebo aj v kauflande. Tesco nablízku nemáme takže neviem co majú tam. Tie vegan jogurty majú aj v dmke ale neskúšala som ich tak neviem aké sú.

mariska1989
autor
18. sep 2021

@kulumulu123 tak som to mala v pláne že čisté a doma si dá už čo jej bude chutiť .je jasné že to asi nebude už tak často ako to doteraz mala .popravde sa modlím nech to je Intolerancia na laktózu a nič viac