icon

Alergia na roztoče - čo pomohlo vášmu dieťaťu?

slavkajurko
1. dec 2020

Žienky viete mi poradiť co s tým? Zatiaľ sme neskusali nič iné okrem antihistaminik. Ale nechcem jej ich dávať stále. Poraďte alternatívu. Ďakujem

berenika39
1. dec 2020

Odstranit příčinu alergie, pokud o ní víte.

janinah
1. dec 2020

Máme sk.Mamičky alergikov

bagre
1. dec 2020

@slavkajurko no ak má silnú alergiu na roztoče a teda prejavy! tak to asi inak ako s antihistaminikami nepôjde. Veci ako žiadne plyšáky, koberce asi poznáte... Nám čiastočne pomohli špeciálne obliečky, ale po čase sa to zhoršilo, teraz je na antihistaminikách, Stalorale a kortikoidoch. Občas aj kvapky do očí. Brať dlhodobo antihistaminiká zase nie je až taký problém /teda keď je dôvod a zaberajú/

jana_eyre_2
1. dec 2020

Najviac pomohla dobre nastavená liečba.. najstarší má najväčšiu alergiu na roztoče z mojich detí, berie spirabel, montelucast a staloral - to je vlastne vakcina do úst čo sa berie každé ráno - ten berie už 3roky a túto zimu vidno naozaj obrovské zlepšenie a predpokladám že hlavne vďaka tomu je to omnoho lepšie..

spadnutaslivka
1. dec 2020

alergologička dá pokyny, čo máte robiť- časté vetranie, navlhko každý večer pred spaním pretrieť podlahu pod posteľou, často prať posteľné prádlo, aj vankúš a paplón (antialergické), odstrániť koberce, plyšáky (ak "musí" mať svojho obľúbeného, tak ho dávať do mrazničky, aby to tie roztoče zničilo),.... rád je kopec, ale niekedy to aj tak nestačí. naši sú teraz zaočkovaní a super.

janinah
1. dec 2020

@spadnutaslivka aj mŕtvy roztoč je roztoč.mraznicka nepomôže... najhorší je matrac.ak nemá špeciálny povlak

spadnutaslivka
2. dec 2020

@janinah netuším, tak mi povedala alergologička, ale ja nedávam plyšákov do mrazáku, lebo 1. žiadneho nutného nemáme a 2. nemám v mrazáku miesto na plyšáky 😀

111blanka
2. dec 2020

@slavkajurko Stopalerg

kittykat22
2. dec 2020

@slavkajurko nesmies mat doma koberce - ziadne. Co najmenej latok a bud obklad alebo drevo. Co najmenej latkovych veci - vsetko treba prat. A vela kurit aby ste doma nemali chladno a vlhko. Optimalna teplota v zime je 23C. Koberce v kupelke a na wc kazdy tyzden prat na 60C - ja mam z ikeii. Ja mam alergiu na roztoce a mala som s nimi problem ako dieta, a teraz ako mam vlastny byt tak mam vsetky opatrenia ako su vyssie a super.

lenka_da
3. dec 2020

@slavkajurko Tak máme za sebou roky užívania ATB, kým nám zistili alergiu na roztoče. Potom antihistaminiká, alergo liečba, homeopatiká, odstránenie všetkých textílií, ktoré sa dali odstrániť z bytu, plyšáky, pranie perín každý týždeň, sušenie v sušičke, aby som zabila roztoče... ja už ani neviem, čo všetko som vyskúšala, asi všetko. Po rokoch trápenia som dospela k záveru, že najlepšia je: 1. psychická pohoda 2. preplachovanie nosa 2x denne (naučili nás v kúpeľoch) 3. porozmýšľať, či okrem alergioe na roztoče nie je ešte nejaká iná (u nás to boli mliečne výrobky, hrozne ho zahlieňovali) 4. lieky iba v nevyhnutnom prípade. Ľahko sa to napíše, ťažšie uskutoční, hlavne sa treba zamyslieť nad bodom č. 1. Prajem veľa zdravia.

kacenocka2
22. feb 2021

Prosim vas,ake priznaky su pri alergii na roztoče?

slavkajurko
autor
22. feb 2021

@kacenocka2 u nás to bolo svrbenie hlsvne ruk a noh, občas aj bruška. Niekedy tak silne svrbenie az do krvi

kacenocka2
22. feb 2021

@slavkajurko kychanie, kasel nie? dcéra mi kazdy den hlavne po ranu velmi kycha..niekedy aj cez den..na alergo sme objedn.az na april

slavkajurko
autor
22. feb 2021

@kacenocka2 nie, u nás len tie príznaky co som napísala

smiesko20143
28. dec 2021

@spadnutaslivka prosim ta co znamena ze su zaockovani???

spadnutaslivka
30. dec 2021

@smiesko20143 opýtaj sa alergologičky na možnosť "očkovania"- odborne sa to nazýva alergénová imunoterapia. Ale je to drahšie ako bežné antihistaminiká a nie každému to vraj zaberie.

lindaje
31. mar 2022

@kittykat22 ahoj! A máš aj antialergické poťahy v posteli? Dakujem

lindaje
31. mar 2022

@lenka_da ahoj! A postel? Antialergické potahi ste vyskúšali? Dakujem

kittykat22
31. mar 2022

@lindaje nie nemam. ale pomohlo mi v dospelosti odstranit chlpy laserom. Kde nemam chlpy tak sa mi nerobia akne.

kimina21
28. okt 2023

@kacenocka2 ahoj,prosim,ako ste dopadli na alergologii?

kacenocka2
29. okt 2023

@kimina21 ahoj
Testy na alergo nám neukazali žiadnu alergiu..to kýchanie sa nejak časom lepší, vytráca.už nekycha po ránu ako pred 1-2 rokmi