icon

Alergia na zemiaky

24. aug 2025

Máte niekto alergiu, alebo intoleranciu na zemiaky? Ako sa vám to prejavilo? Mali ste tak stále, či začalo zrazu?

daniela2460
24. aug 2025

@anonym_autor ahoj ja nie ale moja ségra ťa keď by zjedla zemiak ma strašné ťažkosti je vybavená na niekoľko dní. Existuje určite keď si vezmeš už koľko intolerancii existuje a v kľude medzi ne môže patriť aj zemiakový škrob. No úprimne problém není v zemiaku. Je to problém v pôde a v pesticídoch a postrekovh. Vďaka týmto toxinom máme potom problémy. Takže áno môže byť v kľude aj alergia intolerancia neznášanlivosť hocičo. Treba sa vyhnúť keď robí problém ségra vyradila a nemá problémy 🍀

autor
24. aug 2025
@daniela2460

@anonym_autor ahoj ja nie ale moja ségra ťa keď by zjedla zemiak ma strašné ťažkosti je vybavená na niekoľko dní. Existuje určite keď si vezmeš už koľko intolerancii existuje a v kľude medzi ne môže patriť aj zemiakový škrob. No úprimne problém není v zemiaku. Je to problém v pôde a v pesticídoch a postrekovh. Vďaka týmto toxinom máme potom problémy. Takže áno môže byť v kľude aj alergia intolerancia neznášanlivosť hocičo. Treba sa vyhnúť keď robí problém ségra vyradila a nemá problémy 🍀

@daniela2460 prosím ťa, kým nevyradíla, mala problém so zníženou imunitou? Bola stále chorá?

aniele
24. aug 2025

Naša prostredná s tým má problém. Horšie bolo, že ona je ročník 1984, kedy o tom bezmála nikto ani nechyrovali. Takže bolesti brucha, nafukovanie a pod. pripisovali všetkému, nakoniec aj psychike. Keď sme na to prišli, každý len dvíhal obočie, čo zase vymýšľame. Ale naučili sme sa kontrolovať zloženie potravín. Bola aj často chorá, priedušky, následne absencie v škole, dobiehanie učiva, migrény... S prieduškami pomohlo len odsťahovanie sa z krajského mesta na dedinu.

daniela2460
24. aug 2025
@anonym_autor

@daniela2460 prosím ťa, kým nevyradíla, mala problém so zníženou imunitou? Bola stále chorá?

@anonym_autor nie

autor
24. aug 2025
@aniele

Naša prostredná s tým má problém. Horšie bolo, že ona je ročník 1984, kedy o tom bezmála nikto ani nechyrovali. Takže bolesti brucha, nafukovanie a pod. pripisovali všetkému, nakoniec aj psychike. Keď sme na to prišli, každý len dvíhal obočie, čo zase vymýšľame. Ale naučili sme sa kontrolovať zloženie potravín. Bola aj často chorá, priedušky, následne absencie v škole, dobiehanie učiva, migrény... S prieduškami pomohlo len odsťahovanie sa z krajského mesta na dedinu.

@aniele ďakujem, vyśiel vám zemiak na alergologii? Lebo môjmu dieťaťu nie. Keď je staršia, zmiernilo sa jej to?

zuzkaa1991
24. aug 2025
@anonym_autor

@aniele ďakujem, vyśiel vám zemiak na alergologii? Lebo môjmu dieťaťu nie. Keď je staršia, zmiernilo sa jej to?

@anonym_autor ja mam alergiu na zemiaky resp asi na všetku zeleninu aj ovocie🤦‍♀️
Ale našťastie varene veci zatial tolerujem.....ale.prisla som.na to tak aj ked krvi sa ukázalo az.po 4r vzdy ked cistim zemiaky mala.som ekzémy bolestive odvtedy lennv rukaviciach supem zemiaky plus hrozne kycham a sopel sa mi pusti jak keby som rezala.cibulu 🤦‍♀️🤦‍♀️

Co sa tyka travenia u mna tazko posúdiť kedze by som mala všetko vylucit naco mam alergiu tak nemam co jest doslovne🤦‍♀️
Lekarka so mnou nic nerobi lebo sama.nevie co ďalej jej.odpoved mam skusat co mi sadne 🤦‍♀️

aniele
24. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No nie, vtedy o tom ani nechyrovali. Intolerancie a alergie? Veď vedomosti napr. o celiakii boli v plienkach. Prišli sme na to sami. Tak si odvtedy dávala naozaj pozor. No a už má svoje roky, stravuje sa zdravo, veľa sa tomu venovala, rovno by mohla robiť výživovú poradkyňu 🙂 .