Je to potravinová intolerancia?

barbora0308
2. aug 2021

Ahojte, uz dlhodobo mam problem s bolestou chrbta, krcnej chrbtice a napr. aktualne ma uz 3 tyzdne boli lava ruka a obcasne lava noha. Samozrejme s tymto chodim k neurologovi, ale zatial to vsetko pripisoval zapalu. Ono samotna ta bolest je aj taka "zapalova", niekedy intenzivnejsia niekedy iba tak trocha pobolievam. Sranda je ze, tento problem u mna pretrvava uz od januara a to sa mi prestriedali uz pomaly vsetky casti tela, ako keby nejaky zapal vo mne koloval :( , pritom RTG a aj krv mam v poriadku. Dostavala som na to iba injekcie a tabletky proti zapalu, ale ono sa to stale vracia. Som clovek ktory zije aktivnejsi sposob zivota a pri tychto bolestiach ma to naozaj obmedzuje a unavuje.Vzhladom na to, ze niektore dni su uplne v pohode a bolest citim iba mierne a nasledne (ako napr. vcera vecer) ma z nicoho nic zacala tak boliet ruka, ze som si myslela, ze s nou uz nepohnem. Vydrzala som do rana a teraz je to celkom v pohode - iba mierna bolest(termin k lekarovi som dostala az na stredu...). Dnes rano som tak ale zacala rozmyslat, co moze byt spustacom tychto intenzivnych bolesti, kedze naozaj som nebola cely den nikde iba doma, nemohlo ma ani fuknut ani nic podobne. Bolest sa ale spustila cca. par hodin potom, co som mala na veceru pizzu. Bolelo ma ale asi vsetko trocha aj zaludok, ale ta zapalova bolest ruky bola neskutocne intenzivna, az mi bolo do placu. Na nete som sa docitala ze napr. pri celiakii sa mozu prejavit aj taketo bolesti + platia na mna aj priznaky ako chudokrvnost, nedostatok vitaminu B a D, dokonca som mala aj jeden potrat v 15 tyzdni a dodnes lekari nevedeli zodpovedat pricinu.
Mate prosim nejake podobne skusenosti? Moze nejaka potravinova intolerancia zapricinovat taketo prudke bolesti? Myslite ze to stoji za vysetrenie? Dakujem za akekolvek rady!








spravia.

lucka_ke
2. aug 2021

skôr si myslím, že máš vysunutú platničku a tá ti niekedy zatlačí na nerv, môj muž to tak má - raz mu to zatlačí na nerv v nohe (nevie ani dostúpiť), inokedy lakeť, koleno... operáciu nechce tak sa trápi

makova333
2. aug 2021

@barbora0308 ano moze, ale treba dorobit vysetrenia, bez nich to bude len tipovacka. Bolesti chrbta v spodnej casti a v oblasti vajecnikov, moze byt travenie (creva). Smer dobry gastrornterolog a alergiog. Mna z mlieka bolia drobne klby (mam alergiu).

zuzka10175
2. aug 2021

Skôr to vyzerá na EBV vírus, ktorý koluje v tele a spôsobuje bolesti, ktoré sú "nevysvetliteľné" - čiže lekári na to nemajú vysvetlenie, lebo bežné testy ho neodhalia... Odporúčam urobiť si test zdravia, pomôže nájsť príčinu problémov v tele na základe tvojich telesných príznakov...