icon

Kde nájsť bezlaktózové a bezlepkové potraviny?

karin902
10. mar 2025

Ahojte prosím vás neviete nejake potraviny obchod kde je len bezlaktozove a bezlepkové hodievam to Tesca a Kaufland ale nemajú tam všetko podľa mňa majú tam len hlavné

pink_lady
10. mar 2025

@karin902 Kaufland ma velmi dobry vyber bezlepkovych potravin, v Tescu sa da tiez, aspon u nas maju cely jeden regal, inak ak mate potvrdenu alergiu alebo celiakiu tak muky vam moze predpisat lekar aj nejake cestoviny a pecivo...Su take ze obchody so zdravou vyzivou ale tam je to strasne predrazene

karin902
autor
10. mar 2025

@pink_lady áno lekár mi predpisuje..len som chcela vedieť či je aj nejaký obchod kde je len bezlaktozove a bezlepkové

engel76
10. mar 2025

@karin902 taky obchodik bol kedysi pred rokmi v Petrzalke, ale nie je uz.
Kaufland, tesco, billa, v akciach lidl, dm, v oc central astevia je dobry vyber, ake podla mna dost predrazene.
V Rakusku ma najväcsi vyber billa plus, spar ma svoju znacku free from, dm, hofer.

karin902
autor
10. mar 2025

@engel76 ďakujem

liwka
10. mar 2025

@karin902 ahoj, mám podobný problém, základ je hľadať. Za posledné roky sa výber celkom fajn zlepšuje. Tesco, Kaufland - super výber. Billa, aspoň u nás, poslabšie. V Lidli mám veľký problém čokoľvek nájsť, ale majú fajný zrniečkový chlebík, nájdeš v regáli medzi orieškami. Jednota sa veľmi zlepšuje, Terno, Nitrazdroj, Metro tiež.
Najsam je nájsť si malé obchodíky, zväčša sú majiteľkami maminky, ktoré so svojimi deťmi prechádzajú potravinovými obmedzeniami, moje naj sú Altini a Lavender ( obe z NZ), nájdeš na FB. Tam si tiež nájdeš mnoho skupín, kde nájdeš rady , čo kde majú nové ( napr. Magnum Vegan, bezlaktózové Salko...😋😋😋😋)

karin902
autor
10. mar 2025

@liwka ahoj altini asik už zrušili myslím si

lilke
10. mar 2025

@karin902 niečo objednavame aj z e-shopu grizly.

liwka
10. mar 2025

@karin902 skús napísať na msg. Má ho kamarátka, len popri obchodíku začala pracovať. Plánovala to rozbehnúť akp e-shop, neviem, v akom je to aktuálne štádiu. ☺️

karin902
autor
10. mar 2025

@liwka skúsim ďakujem