Mám intoleranciu lepku a laktózy. Čo mám jesť?
mám intolerancie lepok laktoza aj soja
neviem čo mám jesť poriadne aby sa z toho nepriberalo a bolo to ľahké na trávenie nenadúvalo a nezvyšovalo glykémie
díky
a ked chcem nejaký sacharid-ovocie?
No ved vsetko ostatne 😊 zelenina, ovocie, maso, obilniny bez lepku. Preco si myslis ze sa z toho pribera? Ja ked som vyradila intolerancie tak som do 3 mesiacov 5 kg schudla, prave kvoli tomu, ze konecne moje telo nebolo zatazovane a zacalo normalne travit.
@limetka69 ved nemusi kupovat tie odpady, bezlepkovy chlieb sa da spravit aj doma z kvalitnej muky a urcite sa z neho nepribera viac ako z bezneho chleba detto bezlaktozove potraviny. Ak niekomu nejaka potravina/zlozka skodi a vynecha ju v strave, vaha sa zvycane upravi.Povedz mi z coho by priberala napriklad pri takejto muke:
Zloženie:
Škrob vyrobený z koreňa manioku (tapioka), konopná múka, prosová múka, melivo z vonkajších šupiek plodov skorocelu indického, bambusová vláknina, objemové činidlo: hydrogénuhličitan sodný, regulátor kyslosti: kyselina citrónová, himalájska soľ
@makova333 och tak nemienim sa tu zamotavat do takychto tem 🙂 nekoncia dobre, podla mna sa pribera hlavne zo sacharidov, samozrejme, ze je lepsie si chlieb upiect ako kupit, podla mna autorka, pokial nebude do seba pchat prevatzne hranolky, nepriberie ak bude dodrzovat to co jest nesmie. zbytocna tema, podla mna
@limetka69 das aj link? Lebo ja si nemyslim, ze napr cestoviny z celozrnnej pohanky maju vyssi glyk index ako napr cesroviny z bielej muky. Alebo napr quinoa, amarant, atd. Co koze mat vyssi glyk index su spracovane potraviny ako pecivo, sladkosti, rozne flap jacky, ale ak sa clovek stravuje z prvopotravin (co je pre neho to najlepsie), tak si nemyslim, ze by mal byt rozdiel v kalorickej hodnote.
Mam silnu intoleranciu lepok - laktoza, a vobec ziadny problem so stravovanim. Vsetko pecivo, chlieb, kolace, atd...pecieme doma a kupujeme hlavne zdrave potraviny, kedze dcerka je celiaticka. Od tohto mája som uz na 100% - nej bezlepkovo - bezlaktozovej strave. A konecne prestali hnacky a nafukovanie a zacala som uz aj priberat - comu sa pri mojom doterajsom vyzore a váhe neuveritelne tesim.
@limetka69 hej, ved to som aj ja myslela, ze tak ako by sme nemali jest vysokospracovane potraviny aj ked nemame intolerancie, tak by sme ich nemali jest ked ich mame. lebo castokrat ta chemia z vysokospracovanych potravin nas privedie k intoleranciam a potravinovym alergiam....schar je fakt humus, to uz radsej ako
@viera77 pise - skusit si to robit doma. alebo jednoducho napr chlieb na ranajky vymenit za kase s ovocim, rastlinnym mliekom a orieskami.
Pridaj do stravy vajcia. Veľa vajec..už dávno je prekonaný názor ze zdravé sú 2-3 vajcia týždenne...my (dvaja plus dieťa), kupujeme minimalne 30tku týždenne. Plus prepelicie. Robíme omelety, lievance, palacinky, hemendex, praženice, varené....všetko...
A teda zeleninu k tomu.
Tak potom este FODMAP dieta. Viac info v google.
a ktoré ovocie je pre diabetikov a nenafukuje
ale to nebude pre diabetikov
bola by pre mna vhodná nizkosacharidová?
Tu mas napr potraviny, ktore mozes pri fodmap eliminacnej diete. Samozrejme treba vyradit tie s lepkom, sojou a mliecne. http://lowfodmapdieta.cz/seznam-doporucenych-po...
@siskaa86 tazko povedat, ja by som najskor zacala vyradenim tych alergenov, ktore ti robia zle. Ak ta bude naduvat, budes mat stale problemy s travenim (hnacka, alebo zapcha, bolesti brucha, vetry), tak by som skusila tu fodmap eliminacku na par tyzdnov. Pozerala som tie dovolene potravinyba samozrejme, netreba si kupovat exoticke ovocie, ale je tam vela potravin, ktore su bezne dostupne a da sa z nich varit.

zeleninu a maso, ved pribera sa hlavne z lepku a tucnych mliecnych vyrobkov 🙂