Môžu ľudia s alergiou na orechy jesť mandle?
Ahojte tí čo majú alergiu na arašidy/orechy tolerujete vy alebo vaše deti mandle ? Čítala som že je to semeno a nepatrí medzi orechy, synovi vyšli z krvi pred rokom akoby len senzibilizácia na mandle no a po nových testoch už na mandľu nemá žiadne hodnoty, tak isto to bolo aj z arašidom a lieskovým orechom síce na ne mal už alergiu ale podľa krvi mu zmizla, Dr hovoril že orechy sú celoživotné väčšinou že nemám skúšať, ale o mandliach reč nebola. Či patria medzi orechy neviem 🤷♀️ preto sa chcem tu opýtať ako to máte z mandlami 🙂
@ppetrap v Kanade, mal vtedy nejakých 8-10 rokov… syn sa s ním nedávno rozprával, vraj má stále alergiu, ale znesie malé množstvo a nereaguje naň anafilaktickym šokom, takže zlepšila sa mu kvalita života, aspoň to. Ja som jeho mamu pochopila, že sa úplne zbaví tej alergie, ale ževraj nie.

@ppetrap ďakujem. Ja som vždy vravela,že múka je moja jediná záchrana. A keď mi ju vzali,že nemôže,tak sa mi na chvíľu totálne zrútil svet. Nebudem klamať,že mi nie je ľúto,že moje dieťa jediné v škôlke nič nemôže (aj také aktivity ako pečenie medovníkov napríklad ). Ďakujem,aj vám veľa zdravia. Držte sa ❤️