Na aké ovocie a zeleninu ste alergickí?
Asi väčšinou máme alergiu na ovocie. Aké nemôžete vy? Lebo máte preukázanú alergiu? Citrusy, jahody, kiwi?
Prípadne máte aj inú surovinu? Ako vajcia, kakao, čokoláda apd?
@anonym_autor hned v prvej vete
@mane01 ale každý alergik niečo má - že buď ovocie - alebo zelenina alebo kakao apd. Nie že každý človek. Tak snáď iba alergik má alergie logicky a týchto ľudí sa pýtam, na čo sú alergickí.
ja to síce potvrdené nemám, ale vždy keď zjem kiwi, začne mi tŕpnuť v ústach :D
Mm ma alergiu na repku olejnu, hrach/cicer/fazula/sosovica, chia, quinoa, kapusta, kel.
Mm ma alergiu na repku olejnu, hrach/cicer/fazula/sosovica, chia, quinoa, kapusta, kel.
@vevesh inak MM je močový mechúr, tak chvíľu mi trvalo, kým som pochopila, že to tvoj muž má alergiu a nie tvoj močák 😂.
Moja dcéra má tzv.skrizenu alergiu na kôstkovice, jablká, hrušky, slivky,marhule,nektarinky, broskyne, mrkva,zeler, vsetky orechy aj olejnate semena hlavne slnečnica a veľa iného ☹ Začalo to po vybratí krčnych mandlí .. Zatiaľ aspoň bobuľové ovocie toleruje 🙏
Mne sa to mení, jeden čas som už nemohla ani surovu mrkvu 🙄 ale po prvom tehotenstve mi zmizli alergie aj ekzém. Po druhom sa to trochu vrátilo ale nemôžem čerešne a broskyne. Surové arašidy tiež nie, ale pražené kľudne aj maslo. Ja uz ani sama neviem. 😁
@anonym_autor my s muzom nic ale deti bohuzial na vsetko mozne.starsia dcera kakao,mladsia kr.bielkovina,syn nesmie bylinky,paradajky,mrkvu,arasidy a aktualne uz ani tvaroh.dalej ma alergiu na pele,travy a roztoce.
@simona92101 aj vam lekari povedali, ze preco maju tolko alergii ked vy s muzom nemate? Ci este z toho vyrastu, ze su do 7r?
Ja teda milujem ovocie a zeleninu všetky, bohužiaľ mám Crohna. Takže to má veľmi obmedzuje. Ale alergiu mám aj tak na orechy a mak
Dcéra má na paradajku , jablko ,mrkvu a skoro všetky druhy orechov
Syn ma na sosovicu
@anonym_autor bohužiaľ, avokádo. Nie je to alergia, ale je mi po ňom veľmi ťažko od žalúdka. A to ho mám rada.
@anonym_autor kiwi, melon, paradajka a veľa potravín, korenín, tráv, stromov....
Ja na nič ale syn má na karfiol.
@lucia13022023 Na karfiol nemôže byť človek alergicky 🙂
@ekip ty si alergologicka? 🙂
@ekip to že ho odporúčajú jesť doktori, aj surový neznamená, že nemôže byť:
Referencie. Karfiol obsahuje aktívne enzýmy - chitinázy. Ich lytické vlastnosti pomáhajú pri degradácii chitínu, ktorý sa nachádza v stonke a koreňovom systéme rastliny. Tento enzým môže spôsobiť alergické reakcie.
@ekip moze byt pokojne, hlavne ak ide o skrizenu alergiu (breza, ambrozia, trava).
@simona92101 aj vam lekari povedali, ze preco maju tolko alergii ked vy s muzom nemate? Ci este z toho vyrastu, ze su do 7r?
@anonym_dcca9d manzel a jeho rodicia maju vsetci senne nadchy,alergie na pel travy atd.ci to prameni z ich strany to nevieme.je mozne ze vyrastu,nieco sa moze este pridruzit 🤷♀️
Syn ma zemiaky citrusy hruška hrozno jabĺka orechy ale je všetko nič mu nie je

Potvrdene to nemám, ale nemôzem jest reďkovky, papriku a mlieko, robí mi to neskutočné žalúdočne ťažkosti.