icon

Na aké ovocie a zeleninu ste alergickí?

28. júl 2025

Asi väčšinou máme alergiu na ovocie. Aké nemôžete vy? Lebo máte preukázanú alergiu? Citrusy, jahody, kiwi?
Prípadne máte aj inú surovinu? Ako vajcia, kakao, čokoláda apd?

Strana
z2
stankadu
28. júl 2025

Potvrdene to nemám, ale nemôzem jest reďkovky, papriku a mlieko, robí mi to neskutočné žalúdočne ťažkosti.

autor
28. júl 2025
@mane01

@anonym_autor hned v prvej vete

@mane01 ale každý alergik niečo má - že buď ovocie - alebo zelenina alebo kakao apd. Nie že každý človek. Tak snáď iba alergik má alergie logicky a týchto ľudí sa pýtam, na čo sú alergickí.

2nika47
29. júl 2025

ja to síce potvrdené nemám, ale vždy keď zjem kiwi, začne mi tŕpnuť v ústach :D

vevesh
31. júl 2025

Mm ma alergiu na repku olejnu, hrach/cicer/fazula/sosovica, chia, quinoa, kapusta, kel.

autor
31. júl 2025
@vevesh

Mm ma alergiu na repku olejnu, hrach/cicer/fazula/sosovica, chia, quinoa, kapusta, kel.

@vevesh inak MM je močový mechúr, tak chvíľu mi trvalo, kým som pochopila, že to tvoj muž má alergiu a nie tvoj močák 😂.

biibiana
31. júl 2025

Moja dcéra má tzv.skrizenu alergiu na kôstkovice, jablká, hrušky, slivky,marhule,nektarinky, broskyne, mrkva,zeler, vsetky orechy aj olejnate semena hlavne slnečnica a veľa iného ☹ Začalo to po vybratí krčnych mandlí .. Zatiaľ aspoň bobuľové ovocie toleruje 🙏

domak2
31. júl 2025

Mne sa to mení, jeden čas som už nemohla ani surovu mrkvu 🙄 ale po prvom tehotenstve mi zmizli alergie aj ekzém. Po druhom sa to trochu vrátilo ale nemôžem čerešne a broskyne. Surové arašidy tiež nie, ale pražené kľudne aj maslo. Ja uz ani sama neviem. 😁

anonym_dcca9d
31. júl 2025
@simona92101

@anonym_autor my s muzom nic ale deti bohuzial na vsetko mozne.starsia dcera kakao,mladsia kr.bielkovina,syn nesmie bylinky,paradajky,mrkvu,arasidy a aktualne uz ani tvaroh.dalej ma alergiu na pele,travy a roztoce.

@simona92101 aj vam lekari povedali, ze preco maju tolko alergii ked vy s muzom nemate? Ci este z toho vyrastu, ze su do 7r?

radkatalajkova
31. júl 2025

Ja teda milujem ovocie a zeleninu všetky, bohužiaľ mám Crohna. Takže to má veľmi obmedzuje. Ale alergiu mám aj tak na orechy a mak

lenka.25
31. júl 2025

Dcéra má na paradajku , jablko ,mrkvu a skoro všetky druhy orechov

igiana
31. júl 2025

Syn ma na sosovicu

roberta27
31. júl 2025

@anonym_autor bohužiaľ, avokádo. Nie je to alergia, ale je mi po ňom veľmi ťažko od žalúdka. A to ho mám rada.

iuveta
31. júl 2025

@anonym_autor kiwi, melon, paradajka a veľa potravín, korenín, tráv, stromov....

ekip
31. júl 2025
@lucia13022023

Ja na nič ale syn má na karfiol.

@lucia13022023 Na karfiol nemôže byť človek alergicky 🙂

lucia13022023
31. júl 2025
@ekip

@ekip ty si alergologicka? 🙂

elenka.k
31. júl 2025
@ekip

@ekip to že ho odporúčajú jesť doktori, aj surový neznamená, že nemôže byť:
Referencie. Karfiol obsahuje aktívne enzýmy - chitinázy. Ich lytické vlastnosti pomáhajú pri degradácii chitínu, ktorý sa nachádza v stonke a koreňovom systéme rastliny. Tento enzým môže spôsobiť alergické reakcie.

https://igarden.decorexpro.com/sk/posadka/ogoro...

autor
31. júl 2025
@ekip

@ekip moze byt pokojne, hlavne ak ide o skrizenu alergiu (breza, ambrozia, trava).

simona92101
31. júl 2025
@anonym_dcca9d

@simona92101 aj vam lekari povedali, ze preco maju tolko alergii ked vy s muzom nemate? Ci este z toho vyrastu, ze su do 7r?

@anonym_dcca9d manzel a jeho rodicia maju vsetci senne nadchy,alergie na pel travy atd.ci to prameni z ich strany to nevieme.je mozne ze vyrastu,nieco sa moze este pridruzit 🤷‍♀️

blackcat8885
31. júl 2025

Syn ma zemiaky citrusy hruška hrozno jabĺka orechy ale je všetko nič mu nie je

Strana
z2