Podozrenie na laktózovú intoleranciu

maros82
27. jan 2023

Zdravim mam 24 rokov a 2 dni potom ako som jedol vela syrových a mliečnych jedal mam už druhy deň problemy s trávením , väčšinou som každe rano vždy predtym ako som sa zobudil a išiel po prace jedol jogurt ale asi 2 tyždne som s tym prestal lebo sa mi to nejako zhnusilo ale syrové a mliečne jedla som jedol stale niekedy aj 3 dni za sebou a začalo pred 2 dnami že ma začalo extremne nafukovať a mal som aj bolesti hlavy včera to bola velmi silna bolesť brucha a bolestnou hlavy s pocitom zimy a s bolesťou oči noa a dnes som si rano dal zeleny čaj aj chlieb so šunkou a začal som mať hnačky ktore boli zelene , neviem či to nebolo zo zeleného čaju a problem je v tom že rozmyslam či to je len nejaka blba vyroza ktora mi o 2 dni prejde alebo je to fakt laktozova intolerancia , včera som ešte skusil zobrať aj probiotiká lacto seven a asi 15min po použití ma 3x za sebou extremne nafúklo ale potom som mal chvilu pokoj , ale keď spim a sa zobudim tak tesne po zobudeni ma neboli nič až časom ma opäť boli brucho , fakt neviem čo mam jesť a ake lieky si mam kupiť

lobic
27. jan 2023

vies, ako to najlepsie zistis? ze sa das vysetrit. nevahala by som na tvojom mieste a zasla by som k lekarovi, aby si si teda bol naistom, ine riesenie asi nie je.

laura07
27. jan 2023

určite si nemal zelenú stolicu po akurát vypitom zelenom čaji :D to by chcelo mať také trávenie 3/4 obyvateľstva 🙂 to si prvý krát chorý, že hneď intoleranciu "chceš" mať? ver mi, nič príjemné to nie je :/ daj si diétu, žiaden chlieb so šunkou, ale sucháre, nejaký vývar bez cestovín..proste diéta. Ak mäso, tak len dusené, žiadne oleje. ak sa nezlepší, smer obvoďák, gastro, imuno. Drž sa 🙂 🏍

majamat
27. jan 2023

ak si doteraz jedol vela mliecnyhc vyrobkov a nic ti nebolo a tazkosti zacali zrazu,t ak to zrejme bude iny problem. mozno aj nejaka crevna viroza.

lakto, itolerancia nevznika nahle. nalhle sa moze prejavit,a le skor za urctych oklnosti.
1. jedavas malo laktozy a zrazu zvysis mnozstvo.
2. nejedavas ziadnulaktozu a zrazu s nou zacnes.

ak jedavas stale laktozu a aj vacsie mnozstva a mas laktozovu intoleranciu, tkazkosti by skor prichadzali postupne a dokonca by ani nemuseli byt hned vyrazne skor by to prislo tak plizivo.
je to zaujimave, ale casto ked konzumujeme nejaky alergen, tazkosti su mierne, ale ak ho vynechame, dojde k polepseniu, no po nasadni, dojde k rapidnemu spusteni priznakov, tentokrat ovela silnejsich.

asi to nie ej pravidlo,a le toto sa stava pomerne casto. cize ak by si ty mal lakt. intol. a cely cas konzumujes potraviny s laktozov, priznaky by neprisli takto nahle.