Potravinová alergia - alergia

didus35
9. apr 2023

Ahojte. Máme doma 6m bábätko a dávame mu príkrmy. Je atopik, takže s prikrmami sme veľmi opatrní. Na cuketu zareagoval, mal 2 hod po nej veľmi škaredý vysyp na tvári, úplne červené vyrazky. To sme vedeli, že na 100% z toho. Myslíte, že aj na ďalšie zeleniny by reagoval rovnako alebo by mohol byť vysyp inde, alebo by bol slabsi?
Ide o to, že on má veľmi senzitivnu kožu, reaguje na všetko. Keď sa trochu spoti, z overalu 100% polyester sa vyhodil tam, kde mal holu kožu a dotýkal sa ho, už použivame len 100% bavlnu a pod... A keď mu dávame tie príkrmy, ťažko niekedy zistit či to je z jedla alebo z toho, že sa trochu spotil akurát. Teraz papal tri dni karfiol a na tretí deň na krku a brušku jemnulicke červené vyrazky a ja neviem či to z toho karfiolu alebo nie 🤯. Keby to mal z jedla, bolo by to znova tak poriadne viditeľné alebo môže byť na nejaký potravinu menej alergický alebo reagovať na každu potravinu inak...?

july0
9. apr 2023

@didus35 uplne viem ako sa citis sme na tom rovnako, bola nam zistena alergia na mlieko vajce a arasid a dokonca ryzu a zemiak ale to uz jeho telo akceptuje.. a tiez je atopik takze kazdu chvilu ma vysyp z niecoho a tiez neviem zistit co mu este stale robi zle🤦🏻‍♂️ je to na hlavu

july0
9. apr 2023

a ano na kazdu potravinu moze reagovat inak