Príznaky histamínovej intolerancie
Ahojte, už asi 3-tí deň pociťujem také nutkanie na stolicu aj viackrát denne a vylúčim len málo a skôr tvrdé.
Neviem, test na HIT u alergologičky mám až v októbri.
Mala som aj výsyp po citrusoch, špenáte, bolesť hlavy po horkej čokoláde.
SM som mala v roku 2021 v SM centre vylúčenú, no toto sa mi na HIT nezdá.
Predtým som 3 dni jedla šalát z quinoy s paradajkami, paprikou a jablčným octom.
Tie, ktoré máte HIT, mávate niečo podobné?
Vďaka za odpoveď
prepac ale co ma spolocne SM s HIT?? za mna nic. 3 dni pocitujes nutkanie na stolicu?? vsak kludne mozes mat zapchu preco hned SM? a nie taketo problemy pri HIT nemame. bolesti hlavy, vysyp ano ale nie so stolicou
@kacena4 vďaka za odpoveď, no viem, že pri HIT býva aj hnačka aj zápcha aj problémy s črevami, čo ty zjavne nemáš
@anonym_autor ja nemam diagnostikovanu HIT, ale som v takom tom sedom pasme, ja mám skôr kožne prejavy, svrbenie pokožky, aj hlavy, bolesť hlavy, závisi z akeho jedla, akoby taká malátnosť.
Imunolog mi hovoril, že je to tažke lebo tie prejavy sa obvykle vyskytujú tak po 2 - 3 dňoch, to už si málo kto spája s jedlom. TReba si viesť denník a postpne zistiťš z čoho máš ťažkosti.
Skús zvýšiť príjem vlákniny. (psylium) a počkaj na diagnotiku. držim palce
@anonym_autor 3 dni si jedla to isté?Niekedy ľutujem lekárov zajtra si kúp glycerinovy cipok
keby si mala vaznu HIT ta po paradajkach sa skor 💩
@anonym_autor ja nemam diagnostikovanu HIT, ale som v takom tom sedom pasme, ja mám skôr kožne prejavy, svrbenie pokožky, aj hlavy, bolesť hlavy, závisi z akeho jedla, akoby taká malátnosť.
Imunolog mi hovoril, že je to tažke lebo tie prejavy sa obvykle vyskytujú tak po 2 - 3 dňoch, to už si málo kto spája s jedlom. TReba si viesť denník a postpne zistiťš z čoho máš ťažkosti.
Skús zvýšiť príjem vlákniny. (psylium) a počkaj na diagnotiku. držim palce
@rozovykon vďaka
keby si mala vaznu HIT ta po paradajkach sa skor 💩
@mamina7070 ja si myslím, že mám HIT, lebo už aj z 1 pohára bieleho vína ma na druhý deň bolí hlava, čo ma kedysi len z červeného, mávam aj migrény a po citróne, grepe sa vyhádžem, a po zakysanke mám hnačku aj po probio jogurte, čo som predtým nemávala.

prepac ale co ma spolocne SM s HIT?? za mna nic. 3 dni pocitujes nutkanie na stolicu?? vsak kludne mozes mat zapchu preco hned SM? a nie taketo problemy pri HIT nemame. bolesti hlavy, vysyp ano ale nie so stolicou