Tipy na stravu pri alergii na mliečnu bielkovinu
Dvojrocne dievčatko má alergiu na mliečnu bielkovinu.Sme zúfalí aké mlieko a mliečne výrobky teda môže.Skušame mandľové bio z DM ktoré nechutí ani nám bez cukru.Potom z Lidl mandľové sladké ani to nechce piť.
Aké jogurty a syry a maslo a nátierky?
Môže ostať úplne bez bielkovín?
@mariaczuczova ovsene mlieko z lidl alebo kaufland to malej chutilo aj ciste...ja mam intoleranciu na mlieko takze mne osobne rastlinné veci nechutia ale to mlieko davam bez do kolacov do varenia....ale do omaciek davam rastlinnú slahacku rama ta nemeno chut jedla ako mlieko....aj chuti vyslahana ako bezna plus aj maslo som nasla.rama aj ked nie v kazdom v obchode je
Mlieko - ovesne, kokosove, mandlove
Maslo - Rama (rozne typy,aj v kocke ako je realne maslo)
Slahacka/smotana - znacka Rama (chuti vyborne a v omacke je to ako syrova omacka), Alpro (sojove ci ine)
Syry ( nie vsetky chutia ako realny syr takze treba poskusat, Gouda vegan je celkom podobna chuti syra
Jogurt - Alpro rozne prichute (drahsie), Lidl - ovsene (lacne, hustejsie ako klasicky jogurt), kokosove (velmi podobne klasickemu)
Treba hladat vo veganskej sekcii v obchode a skusat co chuti, je toho dost. Bielkoviny ziska z masa. Popripade vapnik moze doplnat ak ma malo.
Mlieko - ovesne, kokosove, mandlove
Maslo - Rama (rozne typy,aj v kocke ako je realne maslo)
Slahacka/smotana - znacka Rama (chuti vyborne a v omacke je to ako syrova omacka), Alpro (sojove ci ine)
Syry ( nie vsetky chutia ako realny syr takze treba poskusat, Gouda vegan je celkom podobna chuti syra
Jogurt - Alpro rozne prichute (drahsie), Lidl - ovsene (lacne, hustejsie ako klasicky jogurt), kokosove (velmi podobne klasickemu)
Treba hladat vo veganskej sekcii v obchode a skusat co chuti, je toho dost. Bielkoviny ziska z masa. Popripade vapnik moze doplnat ak ma malo.
@yanabella Ďakujem veľmi pekne

ak ma alergiu, tak moze iba rastlinne nahrady, nemoze nic mliecne, co je delakto. Skuste vyskusat vsetky typy mlieka - ja mam sice intoleranciu, ale kavu pijem bezne s hraskovým, ovseným mliekom - skusam kadejake. jogurty su dobre alpro - tie su sojove a su rozne prichute. Bez bielkovin neostane, kedze ich budete nahradzat niecim iným - sojove vyrobky, strukoviny, orechy a semena, nemliecne proteiny (ryzovy, hrachovy).