Intolerancia na mliečnu bielkovinu: Čo môže syn jesť?
Dobrý večer poradíte mi prosím? Synovi zistili intoleranciu na mliečnu bielkovinu dr poriadne nič nepovedala tak sa snažím ja hľadať čítať zisťovať čo vlastne všetko môže jesť a čo nie ? Lebo momentálne som úplne zúfalá
Miesto posania na MK stavi dat do google alternativy pri ABKM
Nebude jest mliecne varianty ale rastlinne. A nie bezlaktozove jest takisto nemoze
Myslím, že v dnešnej dobe, kedy ľudia z vlastnej iniciatívny prechádzajú na vegan veci, je toľko možností 🙂 naučíš sa čítať zadné strany tovarov, pretože to, v koľkých jedlách, v kt to absolútne nečakáš, je mlieko, ťa dosť prekvapí. 🙂 ale zvládnete!
Pečivo síce môže, no treba čítať zloženie, nemôže byť s mliekom, maslom, mliečnou bielkovinou. Mám tiež zistenú intoleranciu na mliečnu bielkovinu (kazeín). Tým, že mám v uvodzovkách len intoleranciu, nie ABKM, tak chleba s maslom som neprestala jesť. Občas aj trochu tvarohu s palacinkami si dám, musím proste s mierou, vtedy nebolí žalúdok. Prípadné nafukovanie z mliekových palaciniek neriešim, to je ako, keď si dá človek fazuľovicu, robím pre deti z kravského mlieka A2A2, to je aj pre mňa stráviteľnejšie. No pri malom dieťati by som bola opatrnejšia, uvidíš postupne, čo môže, čo radšej naozaj vylúčiť. Osvedčilo sa mi nejesť kravské, no výrobky z ovčieho, či kozieho mlieka sú u mňa ok. Pravá 100% bryndza mi neškodí, rovnako syr Pecorino. Mimo domu si jedlo, kde je číslo 7 alergén radšej neobjednám. Držím päste.
@anonym_autor zaraď mu do stravy chia a tekvicové semienka, mak... obsahujú viac vápnika ako mlieko.
Aj dcere to nedavno zistili . Dnes už to vôbec nie je problém. . Jogurty , mlieko , syr…. , všetko vies kúpiť vegan . Akurát s mliekom je to to trosku ťažšie , kým sme našli čo jej najviac chuti , vyskúšali sme asi 15 druhov rôznych značiek . Samozrejme aj cena je trosku vyššia
@anonym_autor nezúfať, všetko ide, veď môže všetko bez mlieka, a toho je dosť.... mlieko a veci podobné v rastlinnej forme
Treba dávať pozor lebo pani hore písala, že bezlaktózové mlieko, to v žiadnom prípade lebo bezlaktozové neobsahuje laktózu, kravskú bielkovinu však áno, takže ani smotana bezlaktózová či jogurty.
Môže skúsiť mne chutí ovsené mlieko, alebo bolo mi povedané že ryžové sa podoba.
Musíš len čítať zloženie.
Treba dávať pozor lebo pani hore písala, že bezlaktózové mlieko, to v žiadnom prípade lebo bezlaktozové neobsahuje laktózu, kravskú bielkovinu však áno, takže ani smotana bezlaktózová či jogurty.
Môže skúsiť mne chutí ovsené mlieko, alebo bolo mi povedané že ryžové sa podoba.
Musíš len čítať zloženie.
@hviezdicka002 pani hore pisala, ze ani to bezlaktozove pit nemoze. Co sa ti nezda?
@kacena4 intoleranciu
@anonym_autor ak je to naozaj intolerancia, znamena ze urcite mnozstvo znesie. treba zistit kolko, vacsinou vadi mliecne v tekutej forme, ak go das do cesta, palacinie casto je to ok. takze vysadaj postupne a uvidis co vadi tak len pridas na zoznam zakazanych. drzim palčeky

Na zaciatok vsetko co neobsahuje bielkovinu. Zufala byt nemusis. Toto nie je taka strasna diagnoza a da sa s tym zit. Najprv ho stabilizuj, cize vyradis maslo, mlieko, syry, jogurty, vsetky pribinaciky, pudingy a pod. Ostava mu vsetko pecivo, zemiaky, cestoviny, ryza, vsetko maso a vsetka zelenina a ovocie. Neskor mozte skusit bezmliecne zalezitosti. V akomkolvek bio obchode sa daju kupit bezlaktozove masla (treba si precitat zlozenie). Rovnako treba zistit, ci sa mliecna bielkovina nachadza napr. v mandlovom mlieku a pod. Verim, ze v obchode ochotne poradia.