Môže sa alergia na arašidy prejaviť aj neskôr?
Ahojte. Alergia na arašidy môže vyjsť aj keď dieťa jedlo arašidy roky a nemalo žiadnu reakciu a zrazu opuchne a volá sa záchranka.
To ma mrzí. Môže.
Dcéra má 4a včera ju zobrali do nemocnice. Vraj alergia na arašidy . Lenže ona chrumky mala nie raz a nikdy nemala žiadnu reakciu
No dobre. Ďakujem za potvrdenie. Tak snáď to bude ok. Pekný večer dámy
Dcéra má 4a včera ju zobrali do nemocnice. Vraj alergia na arašidy . Lenže ona chrumky mala nie raz a nikdy nemala žiadnu reakciu
@anonym_autor áno môže, ja som takto skončila v nemocnici od vlašských orechov presne v jej veku
Ano
No dobre. Tak teraz asi budem musieť pozerať zloženie keď niečo zje že? Arašidy sú vždy napísané normálne že arašidy? Či majú nejaký speci názov?
@anonym_autor ano a arasidy alebo arasidova pasta - casto v cokoladach a niektore výrobky maju uvedene,ze stopy arasidov ( to arasid moze a nemusi obsahovať)
Ja zbožňujem arašidy,tie na lupanie neslane.počas vianoc som sa ich ojedla a cca po 2 týždňoch začalo ma vsetko svrbieť,zistila som že to je z nich, lebo som ich prestala jesť a prešlo..
treba v prvom rade zistit ci su to len arasidy alebo aj ine orechy. a ano alergiu moze dostat v akomkolvek veku. drzim palceky
@anonym_autor Ano, ja som alergicka na arasidy a tiez som ich normalne jedla, az raz som sa z nich povracala a potom uz vzdy. To som mala cca 2.5 roka. Mam tu alergiu velmi silnu, vadia mi aj stopy. Neopuchaju mi sice dychacie cesty, ale je mi zle, zvraciam a ked nezvraciam a prejde to dalej do tela, tak ma svrbi telo, skrabe hrdlo a naposledy mi aj strasne klesol tlak a odpadla som. A to sa bavime o zjedeni naozaj zanedbatelneho mnozstva.
No a teda ak to mate taketo, ze opuchaju aj dychacie cesty, tak ozaj treba mat pri sebe stale nieco na prvu pomoc. Tie arasidy su bohuzial napchate vselikde a napriek opatrnosti sa mi ich 1-2x rocne podari niekde zjest. Bud stopy v cokolade alebo v inych orechoch (na ziadne ine nemam alergiu), alebo v nejakom jedle v restauracii alebo v kolaci v cukrarni, to je caste. Boli uz aj v cestovinach, v pizzi, v masovych rolkach, v celozrnnom pecive. Samozrejme to tam vzdy bolo nejako omylom a len par omrviniek, nieze by som si objednala alebo kupila nieco arasidove.
Áno môže .Od detstva som jedla banány a buď v 22 rokoch alergia.Vyhadzala som sa najmä na krku a po pár dňoch mi kus opuchla tvár
@anonym_autor Oficialny nazov arasidov je podzemnica olejna, takze aj to by mohlo byt v zlozeni potravin.
Hlavne musis dceru naucit ze nesmie jest nic doma pecene, varene od inych ludi (ako napriklad kolacik od spoluziacky v skolke. Tiez naucit ako pouzivat epipen.

Myslim, ze ano. Možno 30 rokov som jedla jahody, potom som sa začala vysypavat a potom som skončila takmer v nemocnici. Po inj sa to zlepšilo.