icon

Môže sa alergia na arašidy prejaviť aj neskôr?

30. jan 2026

Ahojte. Alergia na arašidy môže vyjsť aj keď dieťa jedlo arašidy roky a nemalo žiadnu reakciu a zrazu opuchne a volá sa záchranka.

lukbe
30. jan 2026

Myslim, ze ano. Možno 30 rokov som jedla jahody, potom som sa začala vysypavat a potom som skončila takmer v nemocnici. Po inj sa to zlepšilo.

anonym_fbcc70
30. jan 2026

To ma mrzí. Môže.

bielasovicka
Autor odpoveď zmazal
autor
30. jan 2026

Dcéra má 4a včera ju zobrali do nemocnice. Vraj alergia na arašidy . Lenže ona chrumky mala nie raz a nikdy nemala žiadnu reakciu

autor
30. jan 2026

No dobre. Ďakujem za potvrdenie. Tak snáď to bude ok. Pekný večer dámy

anonym_f5737f
30. jan 2026
@anonym_autor

Dcéra má 4a včera ju zobrali do nemocnice. Vraj alergia na arašidy . Lenže ona chrumky mala nie raz a nikdy nemala žiadnu reakciu

@anonym_autor áno môže, ja som takto skončila v nemocnici od vlašských orechov presne v jej veku

janinah
30. jan 2026

Ano

autor
30. jan 2026

No dobre. Tak teraz asi budem musieť pozerať zloženie keď niečo zje že? Arašidy sú vždy napísané normálne že arašidy? Či majú nejaký speci názov?

anonym_45294c
30. jan 2026

@anonym_autor ano a arasidy alebo arasidova pasta - casto v cokoladach a niektore výrobky maju uvedene,ze stopy arasidov ( to arasid moze a nemusi obsahovať)

anonym_b00f6e
30. jan 2026

Ja zbožňujem arašidy,tie na lupanie neslane.počas vianoc som sa ich ojedla a cca po 2 týždňoch začalo ma vsetko svrbieť,zistila som že to je z nich, lebo som ich prestala jesť a prešlo..

kacena4
30. jan 2026

treba v prvom rade zistit ci su to len arasidy alebo aj ine orechy. a ano alergiu moze dostat v akomkolvek veku. drzim palceky

marianarem
30. jan 2026

@anonym_autor Ano, ja som alergicka na arasidy a tiez som ich normalne jedla, az raz som sa z nich povracala a potom uz vzdy. To som mala cca 2.5 roka. Mam tu alergiu velmi silnu, vadia mi aj stopy. Neopuchaju mi sice dychacie cesty, ale je mi zle, zvraciam a ked nezvraciam a prejde to dalej do tela, tak ma svrbi telo, skrabe hrdlo a naposledy mi aj strasne klesol tlak a odpadla som. A to sa bavime o zjedeni naozaj zanedbatelneho mnozstva.
No a teda ak to mate taketo, ze opuchaju aj dychacie cesty, tak ozaj treba mat pri sebe stale nieco na prvu pomoc. Tie arasidy su bohuzial napchate vselikde a napriek opatrnosti sa mi ich 1-2x rocne podari niekde zjest. Bud stopy v cokolade alebo v inych orechoch (na ziadne ine nemam alergiu), alebo v nejakom jedle v restauracii alebo v kolaci v cukrarni, to je caste. Boli uz aj v cestovinach, v pizzi, v masovych rolkach, v celozrnnom pecive. Samozrejme to tam vzdy bolo nejako omylom a len par omrviniek, nieze by som si objednala alebo kupila nieco arasidove.

anonym_192e42
30. jan 2026

Áno môže .Od detstva som jedla banány a buď v 22 rokoch alergia.Vyhadzala som sa najmä na krku a po pár dňoch mi kus opuchla tvár

andreatytler
Včera o 04:31

@anonym_autor Oficialny nazov arasidov je podzemnica olejna, takze aj to by mohlo byt v zlozeni potravin.
Hlavne musis dceru naucit ze nesmie jest nic doma pecene, varene od inych ludi (ako napriklad kolacik od spoluziacky v skolke. Tiez naucit ako pouzivat epipen.