Pohostenie pre "bezlaktózovú" návštevu
Dajte prosím nejaké tipy, čo ponúknuť návšteve, ktorá nemôže laktózu. (Nie hlavné jedlo, len zákusok a nejaké menšie pohostenie.) Ďakujem.
dnes už kúpiš aj bezlaktózne mlieko, smotanu, tvaroh, jogurt...takže nebude problém urobiť hociaký zákusok
@veronikaa006 Nemám skúsenosť s týmito bezlaktózovými produktami, radšej by som niečo, kam vôbec nejde mlieko, maslo, smotana, syr...
budu to dospelaci ci deti?
mam bezlaktozovu dceru....
mensie pohostenie urob natierku (humus, quacamole, oskvarkovu s vajickom.... tak nikde nejde maslo ani mliecne)
- pecie sa s nimi uplne rovnako ako s mliecnymi (nie je ziaden rozdiel) nic sa nerozteka, chuti to uplne rovnako
takze urob kludne babovku, ovocny kolac, bublaninu..... hocico len do toho das bezlaktozove mlieko
@h2 Či laktozove, ci bezlaktozove...tam nie je rozdiel v chuti ani v konzistencii, či v inej vlastnosti toho výrobku. Je v nich len pridaný enzým laktaza. Rozdiel je len v cene, ale ani to nie je žiadna tragédia. 😉
@h2 Najlepší výber majú v Kauflande, aby si zbytočne nebehala. 😉 Aj billa sa lepší, ale stále to nie je ono.
Svokra má celiakiu a intoleranciu na laktózu, kúpila som bezlaktózové tvarohy, šľahačku atď v Kauflande a urobila cheesecake, druhý bol s klasickými produktmi a prekvapivo ten bez laktózy mi chutil viac. 😄 Nebolo to ani moc drahé a chuťovo dobré. Takisto bezlepkové bezlaktózové koláče jej pečiem ja a všetko som zohnala tam. 🙂
kolac piskota s vodou a mlieko bezlaktozove uvaris puding das heru na vrh cokoladu. Mozes pod plnku dat banany
Ďakujem, baby, rozhodla som sa, že nebudem behať po obchodoch a experimentovať s niečím, čo nepoznám, spravím šalát s kuracím mäsom, k tomu pečivo a upečiem buď bublaninu, alebo bábovku. Plus nejaké kúpené slané blbostičky.
najlepšie by bolo zájsť pre zákusky do cukrárne, kde ponúkajú aj bezlaktózové. Kúpiš rôzne druhy a pre dotyčnú bez laktózy.
@h2 to nie je experimentovanie ani behanie po obchodoch 😉 nerob si stres... Vlasnosti, chut, vsetko maju ako klasicke potraviny, absolutne nepostrehnes rozdiel (len trochu v cene). A maju to bezne aj v malych potravinach, pokojne ak v Terne, malom Tescu, dokonca aj v Delii, takze ziaden problem.
Drzim palce a uzite si navstevu 😉

Existuje kopa receptov na kolače bez smotany a mlieka, skúsila by som aj nejakú natierku na jednohubky, nemusí ísť do každej maslo