1,2,5 centovky co s nimi?
Ahojte baby,prosim Vas nemate nejaky napad ako sa ich zbavit, kde ich zmenit?Postupne sa s nimi snazim platit,ale zda sa mi, ze efekt nula bodov.Stale mam niekolko zavaraninovych flias.Ani neviem odkial sa beru....snazim sa platit kartou,prevodom.... Upratujem pred porodom a zase som ich ponachadzala habadej😭😂😅.....v zahranici existuju "menicky'. minci....je u nas take nieco? V banke myslim ze len do 100 ks beru bez poplatku.....
Aj ja nechavam.....to sa rokmi nazbieralo....v okoli som sa pytala....zoberu,ale len maly sacok stale..to je tiez nekonecny pribeh.... sa im to potom nechce pocitat.....🤔som myslela ze ich zmenim niekde naraz
@budemematbejby 😅 predstavila som si ako platí nákup a vytiahne jeden zavaraninovy pohár a začne to tam sypať 😂😂😂😂😂👍
@candii ved ale nie naraz. Ale odsypat si do peňaženky a postupne sa toho človek zbaví....
@candii ved hej ale aj tak niekomu to príde zdlhave resp nechodí na samoobslužné no podla mňa je to dobrý spôsob ako sa toho zbaviť...
@klarissa25 podľa mňa ani nie. Lebo to musíš hádzať po jednom. Keď to tam z peňaženky vysypes, tak ti nemusí niektoré zobrať. Často sa mi to stáva. Musím pomaly po jednom hádzať
@kallanchoe preco ste ich zbierali? :-O ja sa najprv v tescu v samoobsluznych zbavujem centoviek nema doma ani jednu a odkladam si len papierove,drobnych sa zbavujem 😉 ale ak ti nevadi ze zaplatis za zobratie drobnych tak zbehni do banky da ich do citacky minci a povie ti kolko ti z toho ztrhne za zmenenie ..zbavis sa ich vsetkych naraz aj ked zaplatis za zmenu 🙂 lebo toto budes mat nekonecnu story s nimi kedze stale ti nejake vydaju 🙂 popripade ak nechces prist o peniaze za zmenu chod do tesca na nakup a cely ho zaplat s tymi centovkami 😉 a mas po probleme 😉 napriklad chod jeden den za 20€ nakup zober dve zavaraninove flase a hadz dnu 😉 a opakuj to obden a behom tyzdna dvoch nebudes mat ani jeden cent z nich 😉
@kallanchoe v metre majú taký stroj kde Vám to porata a dajú Vám celé peniaze tuším tam je nejaký poplatok ale nie veľký alebo Vám to odpočítajú z nákupu
ja s tym obcas (ak nezabudnem) platim v samoobsluznej pokladni, co vypadne, hadzem spat.. obcas donesieme nasemu znamemu oblubenemu zmrzlinarovi 😅 podla mna ale ked toho mas tak vela, tak v banke za poplatok to ulozia na tvoj ucet..
@fialka1318 ja tiež nerozumiem prečo to ľudia zbierajú.... Véd keď sa mi trochu nahromadi, hodím do samoobsluznej alebo dám predavačka, potom keď majú doma toho toľko nevedia co s tým...
@elkakk Ziadny poplatok a ani žiadne peniaze. V Metre vyda stroj doklad a musis v ten den spraviť nakup a odpočítaju to z nákupu.😉
@kallanchoe
@kallanchoe ja otacam priebezne, 5 centovky brali napr. automaty na listky mhd. Stale si vezmi hrst do penazenky a pocas tyzdna pouzi. Alebo ako baby pisali metro, banka ale za poplatok pozri ktora ma najnizsi.
@kallanchoe alebo venuj niekde v mensej predajni nech doplatia dochodcom ked im chyba par centov do sumy nakupu.
Ja nechápem, načo to niekto zbiera keď nevie čo s tým 🤦🏻♀️
@kallanchoe vlož si to v banke na svoj účet, to by malo byť bez poplatku. Alebo rozdaj bezdomovcom, pouličným umelcom - doteraz ti to nechýbalo, tak teraz za tým plakať nemusíš, máš to bez starostí a ešte aj niekomu spravíš radosť.
@kallanchoe v raiffeisen banke vieš vložiť bez poplatku na ucet v inej banke 300ks mincí za deň 🙂
Nie baby zberatelstvo nieje moj konicek......nemala som v umysle to zbierat.....len sa hadzalo hadzalo,sa to neustriehlo,az sa to nejak nakopilo🤦🤷......no nic stava sa.Je pravda,ze mi to nehybalo ani chybat nebude.....je tu par super tipov....dakujem za rady..... Urcite vyuzijem.....tipujem,ze sa este niekto najde komu sa nazbieralo tiez vela😁😂.Po pravde tesco som skusala (mam ho od ruky chodim asi raz za rok), ale ja som myslela,ze tam skolabujem 😂😅 kym som nahadzala mozno 4 € 😂.Treba hadzat pomerne pomaly,niektore mince neberie,niektore mozno na 7 raz....stale to vyhadzuje.....no rychlo som pochopila ze toto asi nie😂......
Ja som raz pracovala na pokladni a jedna pani mi tuším 4€ platila v medených....skoro ma...
Inak ja keď idem do obchodu tak vzdy keď sa dá tak aspoň. 30-80centov tam v medených. Tuším v metre je menicka ale treba tam rovno nakúpiť
Raz som videla, že z medených mincí sa dá urobiť podlaha, napríklad do kúpeľne alebo na WC :-P stačí pekne poukladať a zaliať živicou 😁 týmto som síce nevyriešila tvoju otázku kde to zmeniť, ale originálna by si bola určite a využili by sa aj medeňáky 😂
5cenzovky chodím meniť do automatu na lístky 😁😁 a 1 a 2 centovky nosím v penazenke,postupne minam a naposledy som ich vysypala všetky bezdomovcov, vravím jej prepáčte iné nemám 😁 niekoho poteším a zbavím sa ich
Ja v tescu nasypem do samoobsluznej pokaldne za hrsť/dve... Bezne. Ale v domácnosti kde takú kopu berieš neviem... Veď priebežne to vždy miname a nevyberám to doma vobec 🙂 za pohar som nosila do bufetu v práci, boli radi 😁
@evittam ahoj, viem ze tato diskusia je starsieho data, ale nevies mi povedat ci v metre funguje este tento menic minci? Chodievame tam malo a vacsinou vzdy platim kartou, ale nazbierali sa mi doma 1 a 2 eurovky tak by som ich tam zmenila ak to este funguje. Dakujem

@kallanchoe sla by som sa pytat do potravin v okoli ci nepotrebuju a postupne nezmenia, ja medene nechavam rovno v obchode ako tringelt 😃 inak davali sme 10,20,30 centovky do pokladnicky a i tych sa bol problem zbavit, do pokladnicky ide uz mininalne 1€ :D