1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
Dobrý deň, vedel by tu niekto kedy sa otvára predatestačné vzdelávanie v Rk? A ako dlho približne trvá? Dá sa hneď zaslať aj prihláška na I.atestáciu? A ak pracujem na téme práce, ktorá je v okruhoch, otázky na odpoveď sú už len o práci alebo všetky ostatné? Ďakujem
@casarka Ahoj, neviem kedy sa otvara Predastestacne..treba napisat na: jana.kyselova@ku.sk....na skoleni povedia viac...otazky sa kazdy rok menia....na atestaciu sa mozes prihlasit po atest. vzdelavani....skus napisat na dany email...radi odpovedia :D
@casarka neda sa naraz poslat.nlebo posielate aj doklad o predatestacnom - musite splnat kriteria - dostatok kreditov.
otazku si tahate 1 zo vsetkych.a po zodpovedani, obhajujete svoju pracu. predatest - npride vam pozvanka. ale ked som absolvovala, bolo kazdy tyzdne - 3x sme tam boli.
@maajka83 ja by som poprosila, ak by bolo mozné na meil: michala.luptakova@gmail.sk Dakujem 🙂
Prosim Vas veľmi pekne má niekto vypracovane tezy k druhej atestacii...Veeelmi by mi to pomohlo moj mail je igaspa33@azet.sk Ďakujem Ďakujem
@ingrida123 ahoj, môžem vedieť odkiaľ si zohnala tie okruhy? Ja síce ešte len prácu budem posielať, ale tak pre budúcnosť...
@casarka Môžem sa spýta: Už Vám prišla pozvánka na predatestačné? Mne ešte nie, prihlášku som posielala začiatkom januára ... Vďaka za odpoveď.
@lentilkapb Ani nám nič, a tiež sme tak posielali.
@lentilkapb ano vcera mi prisla...no ja idem este len na I.atestaciu a posielala som prihlasku zaciatkom novembra
@janka257 dala mi ich kamaratka vraj su vsade take
Aj mne dnes prisla pozvanka na 25.3.
Je tu niekto kto absolvoval predatestacne v RK? ako dlho trvali tie 3 stretnutia? A kedy bol potom vystup myslim prezentacia? dakujem za odpoved
Dievčatá, sú na zborovni vypracované aj tie nové okruhy na 1.atestačnú skúšku? Našla som len tie staré.
@casarka bolo to vo forme prezentácií, presne predpísanej- mali sem sa držať určitých krokov- im hlavne išlo o to, či téma má zmysel, aký cieľ ,metódy atď- v podstate ty prezentuješ náčrt práce... a oni ťa usmernia- má to naozaj jediný význam, že ak si človek vyberie blbosť alebo má zlé úvahy, tak ťa nasmerujú tak, aby to bolo ok... je to o pomoci, aby práca bola dobre napísaná, poradia ti a prediskutujú to s tebou
čo sa týka tém na skúšky- menili sa pred cca pol rokom myslím trochu, tak si to treba kuk, žiadnu teóriu neskúšali- keď sme vytiahli otázku, tak to chceli hlavne z praxe, čiže žiadne delenie sme nemenovali ani nič také, človek musel vedieť o čom točí 🙂 ale vedieť to aplikovať do praxe
@casarka kludne si mozete temu vybrat pocas prednasok, ale ja som uz mala predtym urcite predstavu o com chcem pisat... temu si vyberate sama, oni vam potom na tej konecnej prezentacii pomozu aj ten nazov prace sformulovat, ukazu vam chyby, ktore robite atd...
odporucam si zvolit temu prace nieco z praxe, s cim robite a comu sa rozumiete
Prosim Vas a vyzadovali v prvej atestacii prieskum? Alebo stacila nejaka prezentacia vyucovacich hodin, ci zbornik s reflexiami a postrehmi z praxe? Dakujem za odpoved
Ako prosím vás prebiehajú tie skúšky a obhajoby? Ide sa abecedne? Ako dlho to celé trvá? Treba čakať do konca kým vštkých vyskúšajú? Hovoria ba konci výsledky či môžem odísť hneď keď odpoviem. Ďakujem za každú info 😉

@wicka5 ja by som ti odporučila niečo s čím robíš a prichádzaš často do kontaktu, aby ti nerobilo problém spracovať to, aj som napríklad písala o softvéroch a ich využívaní na hodinách AJ