1. atestačná skúška Ružomberku
Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.
@susan301prvá atestacka- Didakticke hry na hodinach SJL...druha- Interaktivna tabula na hodine SJL...
Ja som mala prvú Hodnotenie na hodinách sjl (ale v Nitre) - dá sa aj stiahnuť na zborovni.
@susan301 ja som slovenscinarka, ale robila som z obcianskej: Rozvoj kľúčových kompetencií na hodinách OBN u žiakov gymnázia
Dakujem vam za vase odpovede a este sa chcem informovat, tu temu ste si samé vybrali a bola vam automaticky schvalena, alebo to musi odobriť Ružoberok? Pytam sa tak preto, lebo by som si chcela temu vybrat uz teraz a zacat na nej pracovat uz teraz cez prazdniny, lebo počas šk. roka je riadna hektika. Chcem však predísť tomu, aby sa nestalo, že ja si temu spracujem a nakoniec Ružomberok (myslim tým môj buduci konzultant, kedže som este nepodala prihlasku) nebude s nou uzrozumený a budem ju musiet celu zmenit a moja snaha tak vyjde uplne nazmar. Môže sa stať aj tento scenár? A ešte mam jednu prosbu, chcem vas pekne poprosit, ak by vam to nerobilo problem a boli by ste ochotní poslat mi vypracovane otazky (je ich 15 k 1. Atestačke do Ružomberka), bola by som vam velmi vdacna. Moj mailik – pomenka6@gmai.com. Vopred dakujem za pomoc a ochotu.
@susan301 temu som si navrhovala sama, ale po dohode a konzultacii s konzultantkou...takze neviem,a le taku ako som chcela, podla mna tui ju amx. upravi....tazko povedat...
ja som yvpracovane otazky nemala, ucila som sa z Turekovej Didaktiky priamo
@susan301 ahoj, ak ti smiem poradit... ja som pisala pracu takto minuly rok cez prazdniny, najskor som si priblizne sama vybrala, co chcem pisat... vybrala som si z okruhu "vyucovacie metody" a kontaktovala som paniLubicu Durajdovu s prosbou o pridelenie konzultanta, ona ma uz dalej nasmerovala, je aspon z mojej skusenosti velmi mila a ochotna... teraz zrejme cerpaju dovolenky, tak mozno sa hned neozve, ale odporucam tuto cestu, mali by ta nasmerovat podla predmetu, z ktoreho chces pisat na konzultanta a s nim uz v pohode cez email doladite vsetky detaily, vratane vyberu temy
http://www.ccvpfku.sk/kontinualne-vzdelavanie-u...
Kontaktná osoba pre poskytnutie bližších informácií o obsahu vzdelávacích programov a prijímanie žiadostí o pridelenie konzultanta:
Mgr. Ľubica Ďurajdová
Budova Pedagogickej fakulty KU v Ružomberku
Kancelária č. A217
E-mail: durajdovalubica(zavinac)gmail.com
Viac tu: http://www.ccvpfku.sk/kontakty/
vypracovane otazky su na zborovna.sk ... treba do vyhladavania zadat "atestacia" bez akychkolvek filtrov 🙂
snad, hlavne ze je chut 🙂 dakujem za motivaciu
@susan301 ahoj,konzultant je fajn vec,no kamosla natrafila na takeho,co vzdy viac zdeptal a odchadzala od neho vzdy s hlavou plnou otazok "co mam vlastne pisat?" Tak uplne zmenila temu,skolu a napisala po svojom,mozno mala stastie,presla...a to bola dokonca druha atestacka, cize vela energie a sil,nech ti to vyjde. Ja tiez cakam na odpoved, pisala som dvojku a este netusim,ci som to dala
Viem, že je to asi od veci - ja som mala dobrú skúsenosť s pánom Bodisom (UKF Nitra) - skonzultoval so mnou tému a bol ochotný aj konzultovať prácu - je to človek z praxe, učí SJL, je riaditeľom ZŠ v Šintave, ak má niekto fakt problém s písaním, možno bude ochotný cestovať aj ďalej. So mnou tam boli dve panie z východu, tri zo stredného Slovenska. Inak sú dobré aj predatestačné školenia - dá sa tam skonzultovať téma a štruktúra práce, min. Vám vysvetlia, čo od Vás v ktorej práci vyžadujú. Držím palce.
@fifina461 ahoj chcem sa ta spytat, tu temu interaktivnna tabula na hodinach SJL si mala v Ružomberku?mala si dobreho konzultanta? je mozne si to konkretne meno konzultanta aj vybrat. Uvazujem tiez nad tou interaktivkou, len neviem presne co vsetko to bude obnasat, ci tam mozem zahrnut aj preberanie dramy prostrednictvom divadelnych ukazok a tym padom je vyuzite len platno, nie priamo interaktivna tabula ako taka, alebo by bolo skor lepsie to zmenit na nazov projektove vyučovanie na hodinach SJL? Ty si mala konkretne v tej praktickej casti oducene hodiny priamo len s funkciami interaktivky?
schvalujem, treba to vyuzit, kym nam to ministerstvo neobmedzi, lebo potom si uz mozme hlavu buchat o stenu 🙂 Keby som mohla, rada pomozem, ale ja som este len v priprave k tej 1. atestacke ☹
Ahojte dievčatá,
som tu nová, ale možno mi nejaká dobrá duša poradí. Poslala som svoju atestačnú prácu na posúdenie na KU do Ružomberka a čakám na posudok. Rada by som si vypracovala tématické okruhy k ústnej obhajobe. Môžte mi poradiť, kde nájdem tématické okruhy k 1. atestácii pre vychovávateľov. Vopred ďakujem 🙂
ahojte- chcem sa opýtať- nechystáte sa niektorá na edukačnú pripravu na 2atestacku do RK? neviete nejake info? vdaka
ano mozem potvrdit, tiez som si to overovala, len to treba tu prihlasku poslat cim skor, max do 15. augusta
ja iba 1. atestacku
Ďakujem fifina461,
ale tam som našla iba okruhy pre učiteľov a nie pre vychovávateľov, asi si počkám na aktualizáciu mesiac pred atestačkami. Ešte raz ďakujem. Nenájde sa tu nejaká vychovávateľka ŠKD, čo to má už za sebou a robila atestačku v Ružomberku?
Baby, idem pisat 1. atestacku, chcem ju robit v RK, z matematiky vyuzitie prac. listov...nepisala ste niektora nieco podobne? nemohla by som nakuknut do prace? Ako napr. opisat pracu s PL....
Ahojte baby, prosím Vás, vedela by mi niektorá z Vás poslať vypracovanie otázok na 1. atestačnú skúšku? Ďakujem veľmi pekne.
@17dominika17 jedna predava na bazosi a nejake su na zborovni,tak chekni a uvidis...papa
ahojte- akoze ja by som vobec nekupovala- nemam nic v PC- ja som si robila vypisky z knihy, ale urcite najdesnieco volne dostupne a zadarmo 🙂 a pokial viem,aj z osobnej skusenosti, v RK sa pytaju hlaven na prax a realne hodiny- takze ziadne drvenie teorie...

ahojte dievcata slovencinarky, chcem sa spytat celkom orientacne, ake ste mali na 1. atestačnú skúšku v Ružomberku temy vasich prac, aby som vedela ci môzu byt celkom vseobecne zamerane alebo musia byt konkrétne na dane ucivo alebo danu problematiku pri konkretnom ucive. Dakujem