icon

1. atestačná skúška Ružomberku

tmarky1
10. mar 2015

Prosím vas bol niekto na 1.atestačnej skuske v Ružomberku? ake mate skusenosti? nemate vypracované otazky:
1. Klasifikácia všeobecných cieľov výchovy a vzdelávania
2. Zhodnotenie problematiky taxonómie cieľov
3. Špecifikácia vzdelávacích štandardov
4. Identifikácia jednotlivých zloţiek systému vyučovania
5. Didaktické zásady
6. Organizačné formy vzdelávania
7. Učebné pomôcky a didaktická technika
8. Súčasné trendy v skúšaní a hodnotení
9. Evalvácia a autoevalvácia vo vyučovacom procese
Velmi by mi to pophlo, poslali mi pozvanku už na tuto sobotu a neviem či to zvladnem vypracovať. Dakujem.

mooonika1975
30. nov 2017

@miracko idem si zaniesť 30 kreditov na preplatenie, dúfam že to môžem, že má zase nepošlú na budúci rok😨😉

cathka
30. nov 2017

Prosiim ide niekto zajtra 1.12. na prednasku v ramci predatestacie? Vdaka

beruska1311
30. nov 2017

Dievcata, prosim o radu. Mam 60 kreditov a chcela by som spravit 1 atestaciu. Mam si sama vybrat temu a poslat im na schvalenie alebo poslat rovno pracu? Nechcem ist na pripravu. Chcem to stihat do konca juna poslat - pracu. Dakujem

ginepra
30. nov 2017

@lexl mne sa vyjadrili k tomu z MPC takto: Najprv sa vyjadrim podla zakona o PZ §50, ods.2 - co vsetko musi obsahovat Ziadost o vykonanie atestacie - okrem ineho: "l) odtlacok peciatky a podpis riaditela...".
A tieto nalezitosti mame potvrdene aj na nasom webovom portali

casarka
30. nov 2017

@beruska1311 poslite rovno pracu

beruska1311
30. nov 2017

@casarka Dakujem 🙂

kristiana22
30. nov 2017

@cathka kedy ste začali? 🙂 lebo my máme 2.12

cathka
30. nov 2017

@kristiana22 rovnako sme zacali, teraz to, neviem preco, rozdelili.. ja mam pozvanku na prednasku na zajtra

lexl
1. dec 2017

@miracko ja keď som riešila predatestacne vzdelávanie a tiež mi riaditelka odmietla podpísať prihlášku, tak som tam volala (meno si už nepamätám) bolo to cca 2 roky dozadu, tak mi ten pán povedal, že predatestacne sa ešte môže absolvovať bez podpisu, sle samotna atestacna skúška už nie. Toto bolo na mpc. Sle ak idete na vysokú školu na predatestacne tak tam súhlas nepotrebujete, ako som to písala aj predtým.
Ale na druhej strane, viete ako to je ísť robiť atestáciu, urobiť si ju a potom byt tŕňom v oku, pripadne prísť o prácu... ale zase sa mi nezdá ani správne zakázať niečo čo človek ani nevie kedy sa skončí pripadne, sama sa môžete rozhodnúť zmeniť prácu atd. Ako som písala nikde som sa nedočítala , že atestacia patrí do akéhokoľvek druhu vzdelávanie o ktorom môžu rozhodovat vaši nadriadení, keďže v konečnom dôsledku vy nežiadate o ich súhlas či nesúhlas sle len o potvrdenie správnosti údajov. 🙂

kristiana22
1. dec 2017

@cathka školu v pohode? 🙂 písala som Vám aj správu

mary007
2. dec 2017

Dobrý deň, prosím Vás, nenašla by sa tu nejaká dobrá duša, ktorá by mi poslala vypracovaných 15 otázok na 1.atestačnú v RK? Veľmi pekne ďakujem.
mary07@azet.sk

fifina461
2. dec 2017

@mary007 ...pozri zborovna.sk alebo bazos.sk....

ginepra
3. dec 2017

Damy a ako dlho trva predatestacne? Vdaka

danielita912012
3. dec 2017

Mám otázočku, ak sa ukončia prednášky na predatestacnom vzdelávaní, tak ako dlho trvá jeho ukončenie - obhajoba záverečnej prace??? Kedy vás pozvú???

miracko
3. dec 2017

Aj ja sa chcem spýtať, dievčatá, prosím vás ktorá je posledná číslovaná strana v atestačnej práci ? V ZA nám vraveli inak a v RK majú vzorovú prácu na stránke, kde je číslovný aj zoznam bibliografických odkazov, tak teraz neviem, kde mám ukončiť číslovanie.. pretože ak očíslujem aj ten zoznam budem mať 36 strán a to už asi presiahnem a to asi nesmiem

nikol11
3. dec 2017

Aj mňa by zaujímalo to predatestačné - ako prebieha, ako dlho trvá a kedy je po ňom samotná atestačná skúška... Za odpoveď veľmi pekne ďakujem!!!!

jannies15
3. dec 2017

@nikol11
@danielita912012
Nechodila som na predatestacne vzdelávanie, ale nie je to žiadna "skratka" k atestacnej skúške. Je to iba náhrada ďalších 30 kreditov v prípade, že máte nazbieraných iba 30 a máte záujem o vykonanie atestácie. Z toho hľadiska je teda postup zachovaný, odovzdávate atestacnu prácu k júnu alebo k decembru a oni majú polrok na jej spracovanie, poslanie vyjadrenia a vykakonanie skúšok. Predatestacne nevplyvnuje celkový proces, závisí to od toho kedy napíšete a odovzdať ešte prácu.
Tak som to pochopila ja a tak mi to vysvetlili kolegyne. Preto som radšej nazbierala 60 kreditov, čo vôbec nebolo ťažké (za rok a pol).

jannies15
3. dec 2017

Vykonáte** odovzdate** oprava preklepov pri písaní na mobile a autokorekcii 😂😂

jannies15
3. dec 2017

Bozinku, má tam byť vykonanie..ale snáď chápete čo som chcela napísať.

nikol11
3. dec 2017

@jannies15 Díky. Ja mám zatiaľ len 30 kreditov a chcela by som atestáciu čo najskôr...

jannies15
3. dec 2017

@nikol11
No už som tu raz pisala, že kolegyňa čakala od odoslania žiadosti do začatia predatestacneho rok..čo je dosť dlho..za ten čas viete nazbierať 30 kreditov a zároveň napísať prácu a len čo ich získate pošlete ju...ale závisí aj od toho, ako k vzdelávaniu pristupuje vedenie školy.. či vám umožnia zúčastňovať sa na získavaní kreditov ...
Musíte zvážiť pre a proti ;)

lexl
4. dec 2017

Zienky, je tu niekto kto posielal prácu až po 26.6 a už prišla odpoved? Ďakujem 🙂

mischel211
4. dec 2017

Prosim Vas, akym sposobom Vam prisla pozvanka na atestacne skusky? ( posta, doporucene, meil...) a prisla pozvanka zaroven s posudkami? Velmi pekne dakujem za odpoved

casarka
4. dec 2017

@lexl jasne...to zalezi od recezentov nie od datumu

jankanelka
4. dec 2017

@mischel211 ahoj,mne do RK prisla pozvanka na 1.atestaciu minulu stredu a obhajobu a skusky mam 13.12. poslali to postou obycajne,1.triedou, 2 posudky a pozvanka

mischel211
4. dec 2017

@jankanelka dakujem krasne za odpoved a drzim palce na skuskach.

milli451976
5. dec 2017

@lexl Ahoj ja som poslala prácu k poslednému júnu a ešte mi neprišla odpoveď ani pozvánka tak stále čakám kolegovia už majú dátum obhajoby, tak ak ti niečo dôjde napíš vďaka

lexl
5. dec 2017

@milli451976 jasne, ozvem sa 🙂
Ale známy tiež posielal po 20 a tiež ešte vždy čaká, ďalšia známa poslala okolo 15 a už má pozvánku doma. Čiže mne to z toho vychádza že podľa toho ako im to prišlo a potom to delia.
A Zienky, neviete, či už to prešlo, že na atestáciu bude potrebné portfólio?

jannies15
5. dec 2017

@lexl ja tiež každý deň trpnem a zistila ešte nič...poslala som 23.6.
Portfolio je ešte hudbou budúcnosti 😂 haha..

jannies15
5. dec 2017

@lexl neprišlo ešte nič...oprava